×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво направи кабинетът "Петков": Заплатите в администрацията - увеличени, реформите - заметени


Какво направи кабинетът "Петков": Заплатите в администрацията - увеличени, реформите - заметени
Правителството на Кирил Петков твърдеше, че провежда някаква реформа в администрацията, за която обаче никой нищо не знае
03 Август 2022, Сряда, 11:14 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Банални размествания в министерствата послужиха като алиби за раздаване на над 300 млн. лв. от хазната

Когато финансовият министър в първия кабинет на Бойко Борисов - Симеон Дянков, тръгна да прави административна реформа, мнозина го критикуваха, че анализите, върху които стъпва, не са достатъчно подробни и че се изготвя модел, без да има пълна прозрачност за изкривяванията в заплащането по министерствата.

От днешна гледна точка сметките при Дянков са направо висша математика. Още от първите си дни вече бившето правителство на Кирил Петков твърдеше, че провежда някаква реформа в администрацията, за която обаче никой нищо не знае. Министерствата пишат доклади, които никой не е виждал, пенсионират служители и променят правилници. Тези действия обаче са по-скоро разчистване на администрацията и добро алиби властта да раздаде над 300 млн. лв. за увеличение на заплатите на чиновниците под мотото „реформа“.

Ако се съди по парите, реформата в държавната администрация вече е приключила. С няколко постановления Министерският съвет успя да разпредели целия резерв в държавния бюджет за структурни промени и ефективно управление. Парите отново отидоха в силовите министерства и бившият финансов министър Асен Василев пренасочи за увеличение на заплати суми извън целево заложените по бюджет.

Какво показва прегледът на правителствените постановления, с които бяха изразходвани сумите?

Политика по доходите – не, благодаря

Решението Асен Василев да не предложи политика по доходите в държавната администрация с първия бюджет за 2022 г. му изигра лоша шега. Годината се оказа много тежка, с висока инфлация, с натрупване на кризи. Вместо увеличаване на заплатите с някакъв процент за всички администрации правителството реши да обвърже тази  политика с реформи в предстоящото голямо разместване покрай новата структура на изпълнителната власт. За целта в бюджета за 2022 г. бяха заложени целево 297 млн. за структурни промени, изплащане на обезщетения на служители и увеличаване на заплатите на вече реформираните администрации.

Това може да звучи добре и по учебникарски, но в реалността изисква време и капацитет. Нито едното, нито другото в случая се оказаха налични. Отказът от вдигане на заплати естествено доведе до силни брожения и натиск от страна на синдикатите при актуализацията на държавния бюджет през юли. След разпадането на управленската коалиция новото мнозинство в парламента пренаписа сериозни части от бюджета, като бяха допълнени и текстовете, свързани с парите за заплати и реформи. Депутатите задължиха МФ да отдели 175 млн. от наличните 297 млн. лв. за увеличение на възнагражденията в МВР, 2 млн. в НСО, 2,5 млн. лв. в областните администрации, 1,9 млн. лв. в Националния институт по метеорология и хидрология.

Към днешна дата – едва месец след влизането в сила на актуализацията на държавния бюджет, сумата от 297 млн. лв. вече е изразходвана.

Извън парите за полицаите – МС вече отпусна 175-те милиона лв. за ръст на заплатите от 1 юли. Огромна сума глътна и реформата и увеличаването на възнагражденията в Министерството на отбраната – 99,4 млн. лв. от резерва за административни реформи и още 600 000 лв. по друго разходно перо. МС одобри и увеличения на възнагражденията в БАБХ и Изпълнителната агенция по горите (11,5 млн. лв.), както и 6,02 млн. лв. за земеделското министерство. С това и резервираните пари в бюджета за НСО, областни и НИМХ парите за ефективно управление в администрацията свършиха, като даже сумата е леко надвишена.

Разходите продължават от други пера

Показателно за изчерпването на средствата е финансирането на разходите за заплати в част от останалите администрации по линия на други пера. МС продължава да одобрява постановления за завишаване на бюджета за възнаграждения, като предвижда сумите да се осигурят по линия на преструктуриране на други разходи по централния бюджет или иначе казано - икономии. Така са осигурени 12,125 млн. лв. за финансиране на реформата и повишение на заплати във финансовото министерство, 20,3 млн. лв. за ръст на заплати в структурите към социалното министерство, 10,9 млн. лв. за структури на Министерство на правосъдието, в това число затвори и съдебна защита. 1,5 млн. лв. са отпуснати и за възнаграждения в спортното министерство.

Не е ясно каква част от парите отиват за изплащане на обезщетения на пенсионирани служители и каква – за увеличение на възнагражденията. Още в първия месец от идването на власт на четворната коалиция правителството прие серия от постановления за изплащане на обезщетения, като на всяко заседание отделни министерства отчитаха процент пенсионирани служители. По-големият проблем е липсата на каквато и да е било информация за темпото на увеличение на заплатите по министерствата и рискът от възникване на големи изкривявания и несправедливости.

Години наред съществуват структури в изпълнителната власт, които са с много ниски основни заплати за сметка на други министерства с много високи възнаграждения. Възможно е при сегашните увеличения да адресира част от тези изкривявания, но е възможно и точно обратното – те да растат. Още повече че от приетите постановления става ясно, че някои министерства възнамеряват да изменят еднократно всички основни възнаграждения, т.е. да вдигнат летвата за заплащане в цялата администрация. Такъв подход е предприело спортното министерство. Тук текстовете са много любопитни – министерството ще определи нови индивидуални основни заплати на всички служители, чиито възнаграждения са с 5 и повече процента по-ниски от достигнатия максимален размер на заплатата за съответната длъжност в министерството. Така излиза, че ведомството счита за редно всички служители да получават поне 95% от максимума. Към еднократно увеличение на всички основни възнаграждения ще пристъпи и земеделското министерство в част от второстепенните си разпоредители – в областните дирекции „Земеделие“ и изпълнителните агенции към ведомството.

Парите – сега, реформите – друг път

В  приетите постановления има интересен детайл – моментът на влизането им в сила. При актуализацията на държавния бюджет парламентът забрани на кабинета "Петков" да приема промени в устройствените правилници на първостепенните разпоредители с бюджет – разпоредба, която се атакува от МС в Конституционния съд. Така или иначе, текстовете на забраната в момента са действащи. Забраната засегна промените в устройствения правилник на финансовото министерство и МС реши разместванията там да влязат в сила едва от 1 септември, когато изтича забраната. Съответно постановлението за отпускане на парите за възнаграждения заради извършени реформи в МФ също ще влезе в сила от 1 септември.

В спортното министерство, където също има нов правилник, влизащ в сила от 1 септември, това не е отчетено и постановлението с парите за увеличение на заплатите вече е влязло в сила.

Не е ясно какво точно възнамерява да прави вътрешното министерство срещу отпусната сума от 175 млн. лв. за заплати. На МВР бе дадено време също до 1 септември да внесе доклад за структурните промени във ведомството.

Много е вероятно МС да продължи да приема постановления за увеличаване на бюджетите за заплати, защото повечето министри твърдят, че правят реформи. Видно от дневния ред на заседания на Съвета за административна реформа министерствата са отчитали такива намерения или вече предприети действия. Какви точно – яснота няма. Не е представен нито един аналитичен документ за случващото се в администрацията.

Липсата на прозрачност каква точно реформа се извършва оставя впечатлението, че просто ставаме свидетели на поредната чистка. Тя не е първата в администрацията, няма и да е последната, а вероятно на места промените са необходими. Но не е редно да наричаш това реформа и да се възнаграждаваш за него с увеличение на заплатата. 

Източник: Вестник Сега 




Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 4
41
Коментара по темата
41.
В последния ден
05.08.2022 16:45:31
0
1
В последното си заседание правителството на Кирил Петков взе няколко решения, които трябваше да направи ако не в първото, то поне много по-отдавна. На него беше закрита безсмислената Национална петролна компания. Тя беше създадена от последния кабинет на Бойко Борисов - уж да създава конкуренция на картела на частните бензиностанции, но нито проработи, нито намали цените на горивата.

Това, разбира се, беше фалшив претекст, за да се създаде още един канал за отклоняване на обществени средства при управлението на ГЕРБ, защото всъщност, за да се разбие картелът, е необходимо да се задейства Комисията за защита на конкуренцията, начело на която стои майката на един депутат от ГЕРБ...
40.
Весо
05.08.2022 15:48:49
0
3
Рай за пенсионерите в МВР,заплата,пенсия,голям кеф!!!!
39.
Истината за ОПГ ПП
03.08.2022 20:59:01
0
12
- Рекордна инфлация в Европа! Не само в ЕС! България бие всички рекорди!
- 300% увеличение на газа, а обещаваше еугЛена 4 пъти по-евтин.
-3,90 лева литър бензин, 4 лева литър дизел!
- Развален договор с Газпром и празно хранилище в Чирен. Руски газ, но с посредници и комисионни.
- Разруха в Енергетиката! Студена зима!
- С обявен незаконен председател на ДКЕВР от КС!
- С обявен незаконен служебен министър на икономиката Кирил Петков от КС!
- Пълен блокаж на основни институции и непопълнени квоти от парламента в КС и във ВСС. Блокаж на цялата съдебна система!
- Рекорд на битовата престъпност, телефонните измами и наркоразпространението!
- Рекорд на убийствата по пътищата от дрогирани и пияни шофьори!
- Пълен блокаж на пътното строителство!
- Разруха по пътищата и блокаж на подръжката на пътната мрежа!
- Масови чистки на лекари в здравеопазването! Разруха!
- Нито един внесен от МС и нито един приет закон от НС!
- Три актуализации на бюджета за 6 месеца!
- 2 милиарда орязани от ЕС по Плана за възстановяване!
- Още 7 милиарда пред спиране от евросредствата!
- Арестувани лидери на опозицията и обявени за незаконни арести! Без аналг в ЕС.
- Взаимни обвинения в грандиозна корупция сред самите управляващи!
- Слугинаж на мафиоти и олигарси!
- Пълно незачитане на националния интерес и слугинаж на чужди посолства.
-Продажба на оръжия за войната в Украйна под масата!
- Шуробаджанащина, зулуми и кражби в кокошкарски и мега размери сред върхушката на властта.
- Оргии и употреба на незаконни субстанции и наркотици в Министерски съвет!
-Злоупотреба с обществени средства с цел сексуална експлоатация и предоставяне на сексуални услуги от самия премиер и секретарката му!
Който гласува пак за "Промяната" и другата партия на Прокопиев е кръгъл идиот или крадец като тях.
Всеки глас против ГЕРБ е глас за мафията!
38.
до 34
03.08.2022 20:15:52
0
4
Откъде си сигурен. Даже са назначили нашите хора по наш стар обичай.
37.
Проверката,висша форма на доверие
03.08.2022 19:06:38
0
16
Надявам се не на реваншизъм, а на изключително сериозни проверки на всички сключени от кабинета „Петков“ сделки, проверки на всички политики на отишлото си правителство, тъй като някои от тях може да са против националния интерес и те трябва да бъдат обявени и сложени на масата. Това не е реваншизъм, въпреки че може някои от тези, които го правят, да изпитват реваншистки настроения. ПП дойдоха с идеята за борба с корупцията и ще продължат да развяват този флаг. Но още в първия им ден казах, че винаги популистките партии идват с най-високите нива на корупция за периодите преди и след тях. И това е практика, наблюдавана и във Франция, и в Италия, в Гърция. Популистката партия върви в комплект с огромни корупционни сделки. Колкото повече една партия е стабилна и се опитва да оцелее във времето, толкова повече тя започва да създава механизми да се чисти и да се справя с корупцията. И колкото повече една партия е популистка и краткосрочна, толкова повече корупцията е на много високи нива, за да може да осигури хората, които са поели риска да бъдат в нея. Това е аксиома и затова ПП трябва да бъдат много сериозно проверени.
36.
Do 33
03.08.2022 18:58:56
0
4
И като я свиха какво спечелихме ние? Нашиха ни го много хубаво с високи сметки,голяма инфлация, за младите,за майките и децата нищо,освен уж безплатни градини,иначе от нашите пари си купуват пенсионерите с уж високи пенсии. Та, въпроса ми с повишена трудност е следния: като свиха администрацията, какво спечелихме ние????
35.
Нищо ново
03.08.2022 18:16:20
0
10
Кирил Петков: Няма да има апокалипсис, искат да се върнат и да продължат да крадат
34.
До 19
03.08.2022 18:05:44
18
2
Правителството на Промяната започна със свиване на държавната администрация, неимоверно раздута от герб.
33.
ОПГ ПП+ДБ+БСП Така ли?
03.08.2022 17:51:41
1
15
Проблемът е, че идва тежка зима, осигурена именно от техните действия /в тяхна полза/ и бездействия /в наша вреда/ – и всичкото това е пред очите ни. Ма нищо, де, “голяма работа”, ми то Конституцията “голяма работа”, газа “голяма работа”, хляба “голяма работа”, ние сме над тези неща.
Зареждаш бензин – не виждаш ли? Зареждаш метан – не виждаш ли? Купуваш каквото и да е друго – не ти ли е ясно? И не, войната не е оправдание за злонамерената некомпетентност и клептоманията в чудовищно големи размери.
32.
циркова група с харвардски тишъртки
03.08.2022 17:49:44
0
7
Смеят ви се зад гърба, бъдете сигурни.
“По делата им ще ги познаете”, а не по яростната анти-риторика. Когато някой прекалено много кряка срещу корупцията, значи точно в този момент краде. Крякането е прикритие да не го обвинят, че краде. Защото корупция се бори с дела, не с думи. По делата, не по думите. По реалния резултат, не по нарисувания имидж.
31.
До 5 и 8
03.08.2022 17:37:59
6
6
Става въпрос за големите заплати за нищоправене на партийните хранилки на държавната администрация в София. В държавната администрация 2/3 от тях са за съкращение.
30.
Знам за НОИ
03.08.2022 16:34:10
7
2
Дянков 2012 г събра основните заплати с клас прослужено време и тъй като повечето имаха много трудов стаж отчете 36% увеличение на заплатите. Въведоха стартова при назначаване след като са класирани на конкурса и нови вземат повече от стари служители които ги обучават. Пълен цирк, на една и съща длъжност , а процентите само разтварят ножицата между ниски и високи. 10% на 2000 са 200 а на 900 са 90 и после се натрупват.
29.
Милена
03.08.2022 15:44:19
7
8
Флагман , а Борисов какви точно реформи направи?Нещо да напишете или договора не позволява.
28.
а къде останаха областните управи
03.08.2022 15:26:48
0
10
Там заплатите се увеличиха с 30% без да работят нещо. А представяте ли си ако работеха сигурно щяха да си увеличат заплатите с 100%
27.
Ха ха ха
03.08.2022 14:57:50
5
26
ОПГ ПП+ДБ+БСП се тресат от страх!
Плачат, че Радев започнал с чистки, не му било работа да осигурява клиенти на Гешев!
Мафията е в потрес, как така и от къдя на къдя ще им чагъртат калинките-стръвници!
Радев подготвя връщането на Борисов!
26.
Споко 25 мечтата ти ще се изпълни
03.08.2022 14:46:26
7
27
ОПГ ПП вече са следствени и няма къде да се скрият!
В сравнение с Киро Простото, Бойко е Академик, но това не може да го проумее тъпата ти куфалница!
Всеки глас да ПП+ДБ+БСП е глас за мафията!
25.
Винету тулупов
03.08.2022 14:39:47
21
9
Не сме доволни изобщо от това правителство, защото Боко тъпото и останалите от ОПГ-то са още на свобода.
24.
Kalina
03.08.2022 14:28:23
7
27
Не съм виждала досега в политиката по-безскрупулна употреба на лъжата в най-чистата й форма от това, което ПП ни предложиха!
Не сме избрали някаква си Лена, която да се обърква и да вкарва държавата в тресавище!
Но съм поразена как ПП използват всички други за замазване на гафовете си, така Киро вкара Зеленски в употреба за оръжията, измисли цяла схема за баламосване, така Асен се оправда, че инвеститорите дошли с човек от американската амбасада, така на Лена администрацията на Байдън й е виновна, че дрънка глупости. Амин! Дано този фарс не се повтори след изборите през октомври…
23.
До 13 мекерето на ПП
03.08.2022 14:11:23
3
18
"Булгаргаз" е закупил отново руски газ, но след посредник и ни го препродава с 20 евро по-висока цена, това може да се докаже с документ.
Не сме получили никакви документи за разтоварване на 7 танкера с втечнен газ, посочени от Кирил Петков. Договорките за 7 танкера това е по-леката страна на доставките, защото количества в района на Източното Средиземноморие има в достатъчен обем, сложното е имено инфраструктурата и затова правителството в оставка не се обвърза с инфраструктурата, това значи резервиране на капацитет било от Ревитуса или от Турция и слотове, на които да се разтовари газът. Това са пропуснатите възможности този въпрос да се реши. Сега ние прекупуваме капацитет за пренос и това ще има по-голяма цена, особено за Ревитуса!
22.
Възнаграждение за парапет
03.08.2022 14:02:10
3
20
КПКОНПИ е образувала производство срещу Кирил Петков за конфликт на интереси!
21.
До 5
03.08.2022 13:54:43
12
11
Пак ревете бее,пак ревете..
Цял ден си чоплите ноктите по гишетата и се чудите каква муцуна да направите,че човек,като дойде на гишето да му стане неудобно ,защо въобще е дошъл да ви притесни..
Стига с оплакванията,защото цял ден седите и взимате даже много пари за работата ,която вършите
Денят ви започва с кафенце, 2 ,3 приказки за това от коя квартална бакалия ще обядвате и хоп стане обяд,затваряте си гишето,защото много сте се изморили ..
минат още 5 човека и хоп докато се обърнете сте си вкъщи!!!
Спрете да се жалвате,не знаете какво е работа.Вие сте едни заплатаджии!!!
20.
Радев е на ход,да не се ослушва
03.08.2022 13:53:43
3
22
Служебното правителство дължи да направи анализ и оценка на това, което заварва, ревизия, защото то дължи такава прозрачност на обществото. Замитането ще направи обстановката в обществото още по-токсична!
19.
Ганчо мамуля
03.08.2022 13:52:03
5
19
Гласувах за ПП,защото обещаха драстично да намалят броя на администрацията.Следващия път няма да им се вържа
18.
Някой
03.08.2022 13:11:56
30
13
ПП направиха твърде много за тези месеци. Инфлацията се напомпи от войната коята русия започна. Хайде да започнем да мислим малко. Цените на газа надуха цените, а за тази ситуация е виновна единствено русия. А флегманите са си едни платени герберски подлоги.
17.
Abc
03.08.2022 12:52:12
2
7
Относно пенсионерите в сферата на МОН и не само са с предимство заради малкото осигуровки на държавата й е евтино да работят за нея пенсионери , младите да емигрират ,жалка история.
16.
А
03.08.2022 12:44:30
3
26
Кви реформи бълнуват-нито един пенсионер в МВР НЕ Е ОСВОБОДЕН,продължават двойната хранилка-хем пенсия,хем заплата.В Гранична,в Жандармерията,да не говорим за Пожарната трябва някой да умре че да се освободи място-задръстено е с "пенсионери с оставане".
15.
Abc
03.08.2022 12:39:37
2
24
Тая кочина няма управия . Цените ни са като европейските, а заплатите български. Нямам пристрастия към никоя партия , защото всичко едно и също се повтаря само героите тук там се сменят.
14.
Хахахаха
03.08.2022 12:37:17
9
11
Е то тва направи и кабинета на тиквата. Ама така като ги гледам хвани единия, удари другия.
13.
Част от съвършеното
03.08.2022 12:36:36
44
13
Газова девирсифиркация
Отличен план за възстановяване на България
Вдигнат праг са ДДС за малък бизнес
Бюджетен излишък от 1.5 млр
Държавна помощ при закупуване на гориво от бензиностанция
Закриване на специализиран съд
Увеличени несимволично пенсии
Увеличени детски помощи
Осигурени доставки с Азерски газ
Ръст на икономиката
Ръст на инвестициите
И още много
12.
Отчет
03.08.2022 12:26:59
11
1
Свършена работа :





11.
Да,ама не
03.08.2022 12:24:55
3
13
Нищо не свършихте за 7 месеца…

Така ли!

Я да видим сега:

10.
аз
03.08.2022 12:24:43
33
11
Аз ще гласувам за ПП. Последвай ме.
9.
А какво прави Флагман
03.08.2022 12:23:30
18
19
вече 12+ години?? Обслужва еднокнижника и мафията му!
8.
до 5
03.08.2022 12:05:56
11
30
За това нищоправене, заплатите, които получават в общинските администрации, са направо космически и трябват съкращения, а не увеличения!
7.
Българина
03.08.2022 12:05:31
13
26
Преди Радев(13.май.2021) / в момента
хляб 1лв/кг - хляб сега 2-3лв/кг
сирене 10лв/кг - сега - 20лв/кг
мляко кисело 0.80лв/400г - сега - 1.50лв/кофичка
бенцин 2лв/л - сега - 3.50лв/л
и т.н. и т.н.

Айде честито на печелившите!!!
6.
до 4
03.08.2022 12:03:30
21
18
Продължавй с кавалите на банкянската мутра!
5.
123
03.08.2022 12:00:29
18
17
Интересно къде са увеличени заплатите, в общинските администрации въобще не са барнати от 2 години.За тях кога ще помислите.
4.
До Бургаски
03.08.2022 11:42:45
16
43
Ти, мога смело да твърдя, че си мега тъп бате. Работя в сферата на горивата и да ти призная под секрет, тази отстъпка на Киро Простото, влиза само и единствено във джоба на големите бензиностанции. От 5 години насам, такъв голям марж не са си позволявали. Ама ти тъпчо, елементарна сметка не можеш да направиш и да видиш, че благодарение на некомпетентното управление на правителството, цените изкуствено се задържаха високи, и сега се печели двойно и се точи държавата с тия прословути 25 стотинки.
3.
John Doe
03.08.2022 11:41:55
13
10
Best prime minister Bulgaria has had since the transition. Commies are seething on an astronomical scale.

Keep it up :)
2.
Така де, така
03.08.2022 11:36:46
17
28
Ама иначе ИТН били лоши, като приказваха същото и като излязоха от правителството… Ааа, да, сетих се, тогава ПП бяха на власт и медиите трябваше да им се мазнят, но сега вече няма проблем изведнъж да се прозре истината…
Ма много ви двойни стандартите бе…
1.
бургаски
03.08.2022 11:33:22
41
25
Кабинета успя да направи няколко много важни неща - например всеки чичка, който плюе киро и компания, най-лицемерно ще си счупи ръцете на бензиностанцията да вади талона, та да вземе 25 ст/литър отстъпка. Това без Киро нямаше да е възможно ;) Кабинетът направи много добри неща, например за няколко месеца се чувствах живеещ в нормална европейска държава, това никой друг не го е правил!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите 
Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори