×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фитнес съвети - как да се върнете в залата след почивка


24 Юли 2022, Неделя, 20:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Намерете си приятел, за да сте по-концентрирани

Фитнес след кратка почивка - за какво да внимавате? Сигурно и вие си задавате този въпрос, ако ви се е наложило да прекъснете тренировки. Независимо дали сте били в отпуска или сте си дали кратка почивка от натоварването, връщането отново в зала не е лесно. Дори за някои, които са загубили форма, определено е стресиращо. 

Мотивацията за фитнес е основата за успешното завръщане към обичайния режим. Но понякога, поради една или друга причина, след края на почивката, тя не е особено силна.  

Ето няколко фитнес съвета, с които ще се върнете по-лесно към вашия режим: 
1. Спортувайте с приятел 
Понякога може да ви мързи да тренирате, особено ако преди дни сте се препичали на плажа и не сте имали голяма физическа активност. Но когато около вас има човек, който спортува и има добри резултати, е съвсем друг. Именно той ще ви накара да оставите коктейлите и се ориентирате към електролитните напитки. 

„Когато на някой му липсва мотивация да започне нов тренировъчен режим или навик, винаги казвам, че трябва да намери отговорен партньор“, посочва инструкторът Мат Морис. По думите му, всеки ще се върне по-лесно към залата, ако има с кой да тренира. Освен отговорността един към друг, човек се мотивира, за да работи усилено като другия. 

Според Морис, самото планиране и посещаване на тренировки с друг човек, води до създаването на навик и има по-малък риск от пропуски. 

2. Музика и правилно дишане 
Поемането на дълбоко въздух и слушането на музика се славят не само заради способността им да успокояват ума. Те могат да помогнат и за повишаване на мотивацията след почивка.

Инструкторът съветва да дишате от 30 до 60 секунди преди или по време на тренировка. И добавя, че хубавата музика преди тренировка е още по-нахъсваща. „Слушайте това, което ще ви подготви за успех. Музиката помага много за умствения аспект“, добавя Морис. 

3. Не се пренавивайте 
За да бъдете последователни, не започвайте се прекалено много натоварване още в началото. Все пак, за седмица или повече, не сте спортували въобще или ако сте го правили, то е било доста по-малко от обичайното. Влизайки във вашия фитнес, не се хвърляйте на интензивни серии. 

Ако не искате да имате монотонни тренировки, Морис подчертава важността на определянето на определени дни от седмицата за силови тренировки и други за кондициоя. Един от начините, по които можете да гарантирате, че вашият тренировъчен режим остава свеж и не прекалено натоварващ е, че редувате така нареченото „Натрупване“ и „Отстраняване на натрупване“. 

Онова, което да направите е да започнете с първото от общо 6 упражнения. След като приключите, не минавайте към второто. Отпочинете си малко и направете бягане на пътеката, например. Едва след това преминете към следващото в списъка. 

„Вашите шест упражнения могат да варират от неща като клекове, лицеви опори, обратни коремни преси, сгъвания за бицепс, бърпи, набирания, напади и други“, казва още Морис.

4. Ускорете пулса си
Друг елемент от упражненията е вашето психическо и физическо здраве да работят на един и същи темп. Един от начините да направите това е като увеличите сърдечната си честота до над 100 удара в минута.

„Когато повишавате пулса си, има физическа реакция. В мозъка ви се отделят ендорфини – това, което мнозина наричат ​​„високо ниво на бегач“, обяснява той. 

„Същото е и с тренировките с висока интензивност - повишавате сърдечната си честота и сте различен човек след 45-минутната тренировка“ , допълва специалистът. И съветва да наблегнете на бягане, джогинг, гребане или колоездене, ако искате да увеличите пулса си. 

5. Добавки преди фитнес
Често след отпуска човек отново няма батерии или достатъчно енергия, за да се завърне към своя режим. За целта има много добавки, предназначени да подобрят енергийните нива и въобще цялостното представяне на тялото. Обикновено се приемат като прах, смесен с вода, но могат да бъдат и под формата на капсули и еенергийни блокчета. 

Във въпросните добавки има съставки като кофеин, креатин, аминокиселини и бета-аланин.

Приемът на полезни аминокиселини преди фитнес спомага за подобряване на производителността при упражнения и мускулния растеж, в допълнение към намаляването на телесните мазнини. Ако имате някакви здравословни проблеми, е добре да се консуълтирате с лекари, преди да приемете каквото и да е. 

6. Ограничете социалните мрежи 
Не е тайна, че изваяните тела на някои звезди или приятели, които имаме във Facebook и Instagram, може да повлияе на нашето самочвуствие. Много жени се потискат от определени постове и трудно се мотивират отново за спорт. Ето защо е важно да се ограничат за малко или спрат да следват определени профили. 

„По отношение на социалните медии, моят съвет номер едно е да спрете да следвате всеки, който ви кара да се чувствате потиснати“, казва Мат Морис. И допълва, че е по-добре да гледате само профили на хора, които ви мотивират да се храните здравословно, да бъдете по-активни и положително настроени.

Източник: Tialoto.bg


В категории: Здраве


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори