×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Гешев: 7 души на високи нива в държавата са разследвани


Иван Гешев: 7 души на високи нива в държавата са разследвани
Специализираната прокуратура за миналата година е предала на съд 66 души за корупционни престъпления, каза Иван Гешев
21 Юли 2022, Четвъртък, 16:28 ч.
Автор: Флагман

"Не може с неефективно оръжие да постигаш ефективни цели. Това е една от причините", категоричен е главният прокурор

Седем души на високи нива в държавата са сред разследваните за корупция през миналата година. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев, който се яви за втори път в рамките на една седмица на излушване в Народното събрание.

Днес шефът на държавното обвинение отговаря на въпроси на депутатите от парламентарната правна комисия. "Надявам се, че няма да се получи начало на предизборната кампания, а ще бъдат обсъдени важни въпроси, които касаят всички български граждани", заяви Гешев пред журналисти.

Преди началото на заседанието прокуратурата съобщи, че е подготвила общо 120 тома с отчети и доклади. Всеки от народните представители ще получи по 5 тома. Сред материалите са доклади за прилагането на закона и дейността на прокуратурата и разследващите органи през 2021 г. и 2020 г., анализ на дейността на Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура за периода 2012-2020 г., както и експертни предложения от главния прокурор за изменения в Наказателния кодекс.

"Поласкан съм, че съм поканен в правната комисия. За да сме си полезни, е хубаво в поканата да бъдат очертавани темите, които ще бъдат обсъждани. Затова съм се подготвил със 120 тома статистика", заяви Гешев в началото на заседанието.

Депутатът от ПП Мирослав Иванов първо попита главния прокурор защо няма наказателно преследване на корупцията по високите етажи на властта. Вместо да отговори, Гешев се оплака, че МВР не изпраща достатъчно сигнали на прокуратурата за организираната престъпност и отбеляза проблемите с пътнотранспорните произшествия. 

След което Гешев посочи, че резултатите в борбата с корупцията по високите етажи на властта не са достатъчно задоволително, заради остарелия Наказателен кодекс. "Не може с неефективно оръжие да постигаш ефективни цели. Това е една от причините", категоричен е главният прокурор.

Специализираната прокуратура за миналата година е предала на съд 66 души за корупционни престъпления. Сред тях са били и министър и зам.-министър. Седем души на високи нива в държавата са сред разследваните за корупция, посочи Гешев. Той обвини МВР, че през последната година не е подало нито един сигнал до прокуратурата за лице, което е от действащото управление. Главният прокурор обясни, че големият брой оправдателните присъди не са вина на прокуратурата. "Прокуратурата внася обвинителните актове. Може би е добре да изслушате председателя на Върховния касационен съд", коментира Гешев.

Депутатът Мирослав Иванов обърна внимание, че главният прокурор не отговоря конкретно за големите корупционни скандали като кюлчетата и пачките в чекмеджето, за "Апартаментгейт", за парите от АМ "Хемус" и за "Осемте джуджета". След което се намеси Бранимир Балачев от ГЕРБ, който изрази мнение, че такива въпроси не са по темата на изслушването на Гешев. "Вашата политическа реч мога да ѝ направя разбор. Голяма част от нещата, които казахте, не са верни. Те имат журналистически привкус. Много трудно е да ви дам някаква конкретика извън това, което ви казах", отговори главният прокурор.

Дани Каназирева от ГЕРБ попита Гешев какво ще се случи с делата и преписките в специализираните съд и прокуратурата, които преустановяват своята работа след една седмица, и къде ще бъдат преназначени магистратите от там. Атанас Славов от ДБ репликира, че за съдиите от спецсъда вече е ясно, че ще бъдат назначени в софийския съдебен район и че това е въпрос към Висшия съдебен съвет, а не към главния прокурор. "Драмата е огромна. Последствията ще са амнистия за организираната престъпност и шпионажа. Това е професионалното ми мнение на базата ми като практикуващ юрист от 1995 г.", отговори Гешев на въпроса от ГЕРБ.


В категории: Темида


Флагман.БГ На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт 13/05/2024, Понеделник 17:20 0
9
Коментара по темата
9.
Рашков пази ПП
21.07.2022 21:44:33
0
11
Правителството има проблем в разкриване на корупционни престъпления по високите етажи на властта, МВР на Рашков не е докладвало нито един случай!!!
8.
Видов ден за ПП
21.07.2022 20:10:01
3
12
Радев иска избори!Неговият служебен кабинет ще бъде инквизиция за правителството на Кирил Петков: ще бъдат извадени всички “скелети от гардероба”!
Кирил Петков е заплашвал по телефона президента Радев с импийчмънт, бил го предупредил, че Бойко Рашков събира компромати за цялото му обкръжение, включително за “жената в неговото легло”.
Е, как си мислите, че президентът Радев ще прости и няма да си отмъсти?!
7.
Ощеее
21.07.2022 19:11:57
8
4
Чрез този индивид Борисов е още на власт и всички измамници са защитени. Но Бог гледа и имате запазено място в ада
6.
Хахаха
21.07.2022 18:53:20
7
7
Тоз каскет го научи целият свят що за стока е!
Ясно е ,че тиквата те избра,и правиш,какаворо ти каже!
Получовек без достойнство,също като плевнята и всички герберасти!
Само облъчвни,хора ссъс сериозни ментални увреждания,и такива на хранилка го ,защитават.
5.
бля бля
21.07.2022 17:02:16
5
14
И така ще си останат тези 7души само с разследването. И само 7, трябва да са най малко 1007....
4.
някой си
21.07.2022 16:56:42
3
17
И в крайна сметка няма един осъден от висшия ешелон. Всичко се замита под килима. В България цари безнаказаност и затова властимащите крадат като за последно.
3.
Този мръсник ако го няма
21.07.2022 16:54:33
6
15
Стой и гледай какво се случва с гърбавите и депесарите! Ама няма да е скоро, всеки вид висш съд е техен м.....а им.
2.
гражданин
21.07.2022 16:53:50
6
14
Гешев едва сега се сети че въжето е намазано и остава само да се дръпне започна по често да се явявя в 47нс по искане на депутатине за разлика от Борисов .
1.
SS
21.07.2022 16:36:08
5
17
Най накрая , и " ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ОБРЪЧИТЕ " се появи .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Тестът за употреба на алкохол на водача бил отрицателен Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Водачът е летял с много висока скорост по правия булевард, а след удар в дърво автомобилът буквално е разполовен Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Основната идея на форума е кандидат-гимназистите да направят своя правилен кариерен избор Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Дават субсидии за предаване на скрап на дизелови коли Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Пред съда днес Красимира Трифонова твърдеше, че давала показания под диктовка, докато в другата стая дъщеря й се раздирала от ужасни викове и крясъци Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Не е за вярване какво може да си купите с нея СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 Преследвайте мечтите си смело, откривайте нови простори и мечти,  бъдете добри и достойни хора, отправи призив  кметът Димитров към развълнуваните зрелостници ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас Време е да влезем в управлението, защото винаги, когато е било трудно и сложно, на сцената се появява Движението за права и свободи, подчертаха от партията  Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Хора от обкръжението на иначе сериозния бизнесмен разкриват, че нерядко посяга към чашката
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори