×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гешев след решението на ВСС: Някои трябва да изпитват срам


Гешев след решението на ВСС: Някои трябва да изпитват срам
Иван Гешев остава главен прокурор. Само двама от членовете на ВСС подкрепиха искането за предсрочното му освобождаване
08 Юли 2022, Петък, 07:55 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Дебатите за предсрочното му освобождаване продължиха повече от 13 часа

ВСС снощи каза „не” на предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев. 19 магистрати участваха в дебатите. При гласуването Иван Гешев не взе участие, съобщава Нова телевизия.

„За” гласуваха Олга Керелска и Атанаска Дишева от съдийската колегия. Останалите 16 бяха против. 

„Някои хора трябва да изпитват срам от това, което днес се случи във Висшия съдебен съвет. И това не са членовете на Висшия съдебен съвет нито по право, нито  от парламентарната квота.  Това са обикновени политици, които използваха една конституционна процедура за постигане на откровено политически цели”, каза по-късно Гешев.

„Посочените от мен и съответно поддържаните преди това от проф. Стоилов основания дават ясен отговор за това, че главният прокурор е осъществил основания за предсрочното му освобождаване. Няма от какво да се срамувам. Тъй като упражнявам конституционните си правомощия по предвидения в Конституцията ред и съответно с обективно отношение”, заяви министърът на правосъдието в оставка Надежда Йорданова.
 


В категории: Темида


11
Коментара по темата
11.
Пешо
08.07.2022 15:19:03
0
0
От цялата тая работа политикът Янаки Ст. нали се докопа до конституционния съд с големата заплата и после и пенсия на макс като на президент... без един ден съдийски стаж
10.
Бошко и оня от Сърбия
08.07.2022 10:43:56
0
3
Махнете ли Гешев,веднага се прибираме.И тогава ша видите кон боп яде ли.
9.
Егати
08.07.2022 10:43:44
2
2
Държавата смешна,щом не може да махне ментора инсталиран от крадливата хунта греб.
8.
Заради
08.07.2022 09:22:41
7
5
него имаше улични протести, сблъсъци, избори и ред подобни държавни бъркотии, но той търси някой друг , който трябвало да се срамува !
Дебелоочие ли да го наречеш, дебелогъзие ли ?!!
7.
ХАХАХАХААХА
08.07.2022 09:12:05
2
3
Начи ся, тия 16те ,заедно с коментарчИ 1 и 3 да ходят някъде ритуално да се самоизчезнат.Да не дишате повече,утайки на обществотот.
6.
Този образ
08.07.2022 09:09:31
5
6
е и безкрайно нагъл!
Резултата от гласуването беше предизвестен от преди няколко месеца!
Там всички са зависими от него!
И Кирчо и Ко спряха да го чекат , защото и тях ги хвана нещо чрез тези записи от МС , които прокуратурата (Гешев)прибра при себе си.
А министърката си знаеше , че "писмени" доказателства за твърдението, че Гешев върти всички в съдебната система , естествено няма !
То един запис със "Пи Ар Севи Бойко" имаше , но първото прокурорче го обяви за неважен (от учтивост отговарял Гешев на Севито), и прокурорчето тутакси беше назначено за зам.областен прокурор!
Но и там намеса на Гешев и доказателства , разбира се, няма !
5.
Надка Прокопиева
08.07.2022 09:09:25
3
13
Само Надето секретарката гледаше тъпо като теле в железница.
Ех горката тя!
Не можа да и се сбъдне мечтата да свали Гешев. Жалко че капацитета и не стигна да го бутне, ама иначе за правене на тръби и издигане до министър на правосъдието имаме "потенциал"!
4.
!!!
08.07.2022 09:01:39
6
15
Изгледах целия дебат,Гешев непрекъснато правеше някакви мимики,слагаше си ръцете на очите,излизаше от залата.Той беше сигурен ,че гарга на гарга око не вади и успя.В нормална държава отдавна да си е подал оставка,няма незаменими хора.Ясно беше ,че някои неща бяха верни и че приятелите му го защитават.Всичко беше фарс ,както и всичко в държавата ни!
3.
Пешо кура
08.07.2022 08:49:14
8
4
Не на Векилски,прати го в. ЦСЗ газът му ще стани като попски ръкав. Това заслужават всички от. ПП
2.
факти от БГ
08.07.2022 08:44:32
2
13
мда 16 трябва да ги е срам
1.
Гешев
08.07.2022 08:22:11
12
4
Кире,ми ко ше прайш ся ?Чакам те на изхода на парламента да ти връча ваучер за ол инклузив на Векилски!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Холивудската звезда не се е разделила с приятеля си Валери  Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Зеленчуците също държали високи цени, а търговците се изтарикатявали и пускали етикет със стойността за 500 грама, чакайки в капана им да попадне разсеян клиент Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Вижте кои са те  6 неща, които носят само жените с високо самочувствие 6 неща, които носят само жените с високо самочувствие Панталонът несъмнено е многофункционален мастодонт в гардероба на съвременната жена 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват Вие сред тях ли сте  Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Винаги съм се борил за по-добра пътна инфраструктура в населените места и безопасни пътища, които гарантират здравето и живота на българските граждани, обяви водачът на листа №28 Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Нужно е стабилно управление, което да изкара един пълен мандат, категоричен е Мартин Богданов Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ "Това е оригиналната рецепта от готварския тефтер на мама. Можете да я осъвремените с нови продукти или да използвате алтернативни брашна Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Данните са от проучване на Центъра за изследване на демокрацията В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари Ивн Вазов навярно се обръща в гроба заради тази гавра с армията и народа ни
Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Съдебното решение е свързано с дългогодишен правен спор между "МакДоналдс" и ирландската верига за бързо хранене "Супермакс"
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори