×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Студентът Дмитри, който обра "Штедрия" в жк. „Меден рудник“ и завърза със свински опашки продавачката, ще търка наровете в Бургаския затвор 4 години


Студентът Дмитри, който обра "Штедрия" в жк. „Меден рудник“ и завърза със свински опашки продавачката, ще търка наровете в Бургаския затвор 4 години
Дмитри и съучастникът му задигнаха общо 202 броя златни накити на обща стойност 46 835лв.
21 Юни 2022, Вторник, 13:35 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Флагман.бг

Апелативният съд прецени, че наказанието на молдовеца е справедливо, той не бил обществено опасен, а и бил сравнително млад

Двамата молдовци, които обраха  заложна къща „Штедрия“ на ул. „Въстаническа“ в ж.к. „Меден рудник“ през 2019 г., докато продавачката лежеше на земята, завързана със свински опашки, дълго време ще търкат наровете в Бургаския затвор, научи Флагман.бг. Дмитри Я., който е сочен за тартор на тандема, ще лежи 4 години зад решетките. Това е решил Апелативният съд в Бургас. 

Припомняме, че Дмитри Я. е признат за виновен в това, че на 27.07.2019 г., около 14.30 ч. - 14.40 ч.,  в съучастие с молдовския гражданин Константин Т., са нахлули маскирани в заложната къща и са отнели общо 202 бр. златни накити - обеци, пръстени, медальони, кръстове, гривни, синджири, всички изработени от 14 каратово злато, с марка „585“, с общо тегло 720.54 грама, на обща стойност 46 835 лева, от владението на касиерката М. Ш., като Дмитри бил изключително дързък и употребил сила, за да се завърже ръцете на жената. Тогава случаен клиент на заложната къща успя да се намеси и да прогони крадците.

Съдят молдовците, обрали "Штедрия" в жк. „Меден рудник“ и завързали със свински опашки продавачката

Окръжният съд в Бургас първоначално наложи наказание от 5 години за молдовеца, но апелативните съдии сметнаха, че жалбата на адвоката му е частично основателна и затова решиха да намалят присъдата с една година. 

Както Флагман.бг, след извършване на деянието Дмитри напусна България, като е бил задържан в Руската Федерация и екстрадиран в страната ни.

В хода на досъдебното производство и от събраните по делото доказателства, както и от направените самопризнания по време на съкратеното съдебно следствие, безспорно е установено, че подсъдимият е участвал в отнемането на чужди вещи, фактически е упражнил физическа сила спрямо касиерката в заложната къща и е сломил съпротивата й, след което съучастникът му К.Т. взел от витрините златните накити.

Двамата чужденци са действали заедно и  всеки от тях е съзнавал участието си в престъплението, и са искали и предвиждали осъществяването на грабежа. Двете съдилища приемат, че обществената опасност на подсъдимия не е по-висока от обичайната за извършителите за този вид престъпление, изхождайки от добрите характеристични данни, фактът, че е студент, сравнително младата му възраст, също и обстоятелството, че случаят е инцидентен в неговия живот и няма изградени престъпни навици.

В акта на въззивния състав е посочено, че действията на Дмитри са били ограничени, непродължителни и използваната от него сила не е свързана с нанасяне на удари на пострадалата жена, както и на влязлата по време на извършване на престъплението свидетелка.

Апелативните съдии намират, че необремененото съдебно минало и липсата на регистрирани противообществени прояви сочат, че грабежът е инцидентен за подсъдимия, което не налага по-продължителното му изолиране от обществото.

Съобразявайки смекчаващите и отегчаващи вината обстоятелства, Апелативният съд е преценил, че най-подходящ размер на наказанието е шест години „лишаване от свобода“, който е близък до минималния размер за това престъпление, определен от закона. Спазвайки правилата на съкратеното съдебно следствие наказанието. следва да бъде намалено с една трета до окончателен размер от четири години “лишаване от свобода“.

Така определеното наказание по вид и размер, въззивната инстанция намира за справедливо, съответно на извършеното и личността на извършителя, както и на целите на личната и генералната превенция на наказанието. В останалата част първоинстанционната присъда е потвърдена.

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд на Република България.

 

 

 




17
Коментара по темата
17.
Спойлера
22.06.2022 09:27:09
0
4
Да идва при нас в панделата, че събирам хора ще правя бригада като бандата на оушън. Само илко паскалев не искаше да влезе и за това бе бит и е..Н
16.
bulgaria
22.06.2022 08:36:37
2
1
za koko6ka nqma pro6ka, za milioni nqma zakoni
15.
ЩЕДРИЯ
22.06.2022 07:47:46
0
1
Абе,да влачат студентите...и те душа носят...Що ги усъдиха щом съм им написал с големи букви ЩЕДРИЯ...
14.
sad story teller
21.06.2022 22:26:33
1
1
До 11
Аз не съм 7, само 8 и никога не съм била с жена.
А ти си силен само в това да си тъп. Нищо лично, но много ти личи.
13.
Ко нее
21.06.2022 20:27:15
0
0
Да се обесят
12.
11ка
21.06.2022 17:08:49
1
9
Едва ли си бил силен по каквото и да е в училище. Заради това ти идва в повече, когато някой използва "сложни" думи, които и ни най-малка представа си имаш какво означават и започваш да се чувстваш неловко. Единствения начин да отвърнеш е с плоски шегички и си мислиш за остроумен, но това не променя фактът, че си неук и неграмотен. Със сигурност работиш някоя елементарна, нископлатена работа като шофьор или подреждащ рафтове в Метро, така че опциятата ти за жени са селянките от Странджата и платените циганки от "маалата". Нали така, Дон Жуане? Прост и беден, но иначе със самочувствие като на Ахил.
11.
Do 7 i 8
21.06.2022 16:42:34
6
1
И аз не съм силен по история, но четейки словестните ти салати започвам да си мисля, че последния път когато си бил с жена е отдавна в историята.
10.
До 7
21.06.2022 16:32:32
5
0
кО каза, че не те разбрах ?
9.
Кахлии
21.06.2022 16:22:44
0
4
Само не разбрахме, какво е станало със съучастника "Коцето"? Той заловен ли е, ще лежи ли? Излиза така, че само Митко е съгрешил според фалангаман.
8.
sad story teller
21.06.2022 15:39:57
4
11
В статията пределно ясно е написано, че са молдовци, но отпадък 4 държи да демонстрира, че привържениците на Русия в България са предимно неграмотни, но за сметка на това снабдени с мнение хора и не се срамуват да се излагат.
По-умопомрачителна от нещастния му опит за внушение е само идеята, че бидейки украинец, не си чужденец, явно не може да бъдеш и студент.
Да не говорим, че става дума за събития от 2019-та.

Абе на вас кой ви връзва обувките, бе? И защо имате право да гласувате редом с хората, които нямат вакуум между ушите?
7.
До 4
21.06.2022 15:32:39
2
12
Украинци от Молдова е възможно, но е много по-възможно да са руснаци. Ако малко знаеше история щеше да знаеш, че населението на Молдова молдовяни, румънци и руснаци. Последните са заселвани там през 50те и 60те по нареждане на СССР, в опит да притопят националналото самосъзнание на местните и за да може Молдова да бъде постоянна част от СССР. Съюзът води същата политика на разселване на етнически руснаци и в Балтийските републики и централно азиатските държави. Чрез това разселване СССР се е опитвал буквално да разшири географските граници на Русия, и евентуално да използва присъствието на етнически руснаци в тези региони за репресии срещу коренното население и прокарване на политика, която ще слага интереса на етническите руснаци на първо място. Не за нищо Приднестровието, районът с най-много етнически руснаци в Молдова, се опитва да се отцепи от Молдова и да стане поредната псевдо-руска република. А и между другото въпросното приднестровие е точно по границата с Украйна.
6.
аз
21.06.2022 15:17:36
7
5
Ako бяха еврогейци, никой нямаше да ги закачи и с пръст. Понеже не са и са имали неблагуразумието да се укрият в Русия. същите ще лапат 4 години от храната на българския данъкоплатец.
5.
THE X FILES
21.06.2022 15:12:26
2
9
до 1
а можеше и да ги разстрелят,при ,,опит за бягство,,.....
4.
Отпадъци
21.06.2022 15:05:39
11
5
Тия са украинци, флагман ги нарича студенти и чужденци. Ха-Ха.
3.
а другата ръка?
21.06.2022 14:54:40
3
0
А другата ръка на кой е? Много ясно се вижда и 3ти човек на снимката.
2.
да
21.06.2022 14:05:42
0
14
а тия хрантутници в общинския съвет кога ?
1.
Студио Х
21.06.2022 13:43:17
4
31
Питайте ги защо не са отишли в Русия да вършат престъпления по същия начин.
При Путин щяха да вземат една двайска за същото!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори