×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Подземен бос преговаря да купи „Коста дел Кроко” край Царево?


Подземен бос преговаря да купи „Коста дел Кроко” край Царево?
Така трябваше да изглежда комплексът още преди 2 години, в дъното си виждат и боровските къщи, кацнали направо в морето
14 Юли 2011, Четвъртък, 10:40 ч.
Автор: Бесове

Босът на „Лаудис Холдинг Груп” Константин Циганков преговарял за продажбата с Христофорос Арманитидис-Таки в Кипър, твърди столичен таблоид

Грандиозният комплекс „Коста дел Кроко” в зона "Север" на Царево, в който трябваше да бъдат инвестирани 60 милиона евро и да се превърне в перла на Южното Черноморие, може да стане собственост на подземния бос Христофорос Арманитидис-Таки, съобща в. „България днес”. Комплексът  за 2500 души започна да се строи през ноември 2007 година, но в началото на строителния сезон 2009-а бе изцяло замразен. Той е собственост на „Лаудис Холдинг Груп" чрез свързаната с нея "България консулт". Управител на дружеството е Андрей Панпурин, а собственик - Константин Циганов. За двамата се говори, че са сред босовете на руската мафиотска група "ОПС Уралмаш". През юли 2010 година те бяха експулсирани от България със заповед на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Цветлин Йовчев заедно с още четирима мафиоти - Леонид Беренбаун, милиардера Роман Мирецки-Брилянта, Офер Мирецки и Анатолий Дремлюг.

Сега собственикът на „Коста дел Кроко” Константин Циганков и Таки се срещнали в малък хотел в кипърския курорт Ларнака. Руснакът поискал 45 милиона евро за недовършения комплекс заедно с цялата документация и разрешителни. Таки обаче възразил, че цената е твърди висока, тъй като за довършването на проекта ще са нужни още много пари. Накрая босовете се договорили да се срещнат в края на юли, за да обсъдят нова коригирана оферта. Според вестника през два-три дни в Царево спирали огромни софийски джипове, а едри мъже, придружени от хора с костюми, оглеждали подробно комплекса.

Според публикации в руската преса, през 90-те години Циганков и Панпурин натрупали милиарди чрез групировката "ОПС-Уралмаш" - Екатеринбург, създавайки стотици предприятия в Русия и зад граница в различни сектори на икономиката. Стигнало се дотам, че бюджетът им надхвърлил бюджета на целия град, в който живеят милион и половина души.

В България Уралмашките капитали се ориентират предимно към ваканционните локации в Пирин и около Царево. Тук започва изграждането на "Коста дел Кроко",  руснаците купуват и завода за лодки „Пасат”, който е на самия морски бряг и мястото му струва много повече от самия него.

Завършването на комплекса, който вече втора година стърчи като грозен бетонен град, ще бъде голям плюс за града, но шансовете за това не са големи. Според местни бизнесмени руснаците не са платили на много фирми, които са работили на строежа.  В края на 2009 г. община Царево наложи съдебна възбрана върху имота и построените сгради. Не е ясно кой и кога ще покрие всички тези задължения.

"Коста дел кроко" трябваше да се изгради върху площ от 85 дка и да бъде с 62 хил. кв. м разгъната площ - 5-звезден хотел, жилищен комплекс от 53 сгради с общо 927 апартамента, 30 фамилни къщи във водата и пристан за частни яхти, банка, лятно кино и амфитеатър, казино, 13 плувни басейна, 3 тенискорта, подземни гаражи. Всичко това трябваше да е готово до 2009 година. Отделно инвеститорът трябваше да вложи 2 милиона евро в инфраструктурата на Царево.


В категории: Царево


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
георги
27.10.2012 17:45:37
0
0
Една и половина година по-късно , пазара на имоти тръгва нагоре , цената ще се вдигне , дано да се намери,някой балък да го купи от този мафиот , а и той може накрая да бъде принуден да го продаде на безценица , там има доста милиончета изляти !!
3.
pro
14.07.2011 18:15:18
2
3
ех този "феодал" . Защо така го наричате ? Имаш ли смелост с името си да излезеш и да кажеш на хората какво имаш предвид , че с тия догадки , като клюкари по форумите тука...
интересна е връзката между коста дел кроко и назначенията в детската градина . Ако си част от опозицията , вече знам защо никога няма да бутнете Арнаудов . Подходът ви е меко казано нелеп . Живи и здрави .
2.
до pro
14.07.2011 12:48:50
2
3
Вината на общинарите не се отчита,тя е факт.Факт е ча изграждането на обекта става с крадени и кървави пари,факт е и това че феодала Арнаудов ги приоти и комисионна тлъста си сви,въобще общинската негативна фактология е толкова огромна,че идецата от децката градина го знаят,нека директорката на градината да е съпруга на председателя на общинския съвет и може да се каже че "няма"конфликт на интереси.Пълен провал на месния феодал Арнаудов !
1.
pro
14.07.2011 11:34:46
3
1
Хубава реклама спретнахте на Коста дел Кроко. Дано някой подземен или надземен бос наистина го купи и завърши , че сега грози доста . А има хляб в този полуостров .
Преди да плювнете по общинарите в Царево , да отчетем и тяхната вина , но и да отчетем факта , че Костя - издирван цели 10 години , току виж в София се сдобил с паспорт и гражданство...чадър от високо ли му се казваше на това . Вече е без значение , дано завършат проекта...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той  Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Трима от тях са от Малкотърновската духовна околия и двама - от Бургаска духовна околия Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав За инцидента е съобщено късно снощи, след като на пътя, 55 километра северно от Будапеща, е открит мъж с рана на главата Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и  62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Трафикът поетапно ще е само в изпреварващата лента за частични ремонти на настилката Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява на над 100 000 лева, се е озовал в ръцете на неопитния младеж, който притежавал свидетелство за управление на МПС едва от 3 години
Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори