×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Алена Щерк убита с бухалка, килърът заличавал следи с белина


Алена Щерк убита с бухалка, килърът заличавал следи с белина
Десислава Петрова не потвърди думите на сина на Алена Щерк за нанесени жестоки удари с бухалка, защото все още не била готова експертизата
31 Май 2022, Вторник, 08:16 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Най-вероятно това е станало в автомобила или в гаража, потвърди говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова 

За да коментирам дали Алена Щерк е убита с бухалка ни са нужни експертизи, каквито до момента не са направени. Това каза говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова в интервю за Нова телевизия, след като водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев цитира изказване на сина на жертвата за нанесени изключително жестоки удари с бухалка по тялото на IT специалистката.

От сина й разбираме, че там е миришело на белина и е правен опит да се чисти кръв, добави Николаев.

„Що се отнася до мястото, където Алена е убита, това също е въпрос на изследване. Има следи от използване на белина. Може да е с цел заличаване на следи“, заяви Петрова. 

Най-вероятно убийството е извършено или в автомобила, или в гаража, добави тя. 

Адвокатът на Виктор Спига: Алена Щерк бе много добър човек и той тежко преживява случилото се

Говорителката на Софийска градска прокуратура не потвърди дали има подадени от Алена жалби в 6-то Района управление в София. 

„Репортер на в. „Телеграф“ е говорил със сина й и той казва, че тя е подавала жалби за психически тормоз срещу Виктор Спига, който бе задържан в Италия в 6-то РПУ“, поясни водещият. 

МВР потвърди: Откритото тяло край Батановци е на Алена Щерк

„В събота направихме справка и към този момент в прокуратурата не бяха постъпвали сигнали, свързани с домашно насилие. Ние работим заедно, но сме различни институции и има движение на документи между нас“, оправда се Десислава Петрова, след което водещият възкликна, че му било чудно колко време й трябва на държавата, за да открие дали един убит човек е подавал жалба преди това срещу този, който е задържан за престъплението. 

„Мога да повторя думите на комисар Цветков. Не е толкова въпрос на времеви ресурс да се направи справка. Колегите се бяха концентрирали върху съществената част от първите моменти на разследването. Тази справка ще се направи. В най-скоро време ще има информация", добави тя.

Ето какъв общ бизнес имали Алена и издирваният Виктор! Костариканецът успя да избяга в чужбина

„Не е активиран паник бутон в жилището на жертвата, а е включена алармената система. Апартаментът е бил заключен. Няма следи от взлом върху входната врата“, уточни Петрова. 

„В момента събираме доказателства. Разчитаме и на свидетелски показния, за да установим точно какво се е случило“, добави тя.

В „Тази сутрин“ по бТВ пък заместник-градския прокурор Иво Илиев каза, че причината за смъртта на програмистката е тежка черепно мозъчна травма. Той обаче призна, че все още оръжието на престъплението не е открито, но потвърди, че основен заподозрян за жестокото убийство е Виктор Спига.

„Има достатъчно доказателства за неговата вина и това е причината да бъде привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. Има ДНК в колата на лице от мъжки пол, което съвпада с ДНК-то, взето от негови лични вещи и  принадлежности. Това ни кара да смятаме, че именно той е управлявал колата за последно, а както разбрахте, тялото е отнесено от дома ѝ до местността, където е намерено именно с този автомобил“, заяви Илиев.

В момента Спига се намира в арест в италианския град Асколи. Кога ще бъде екстрадиран, зависи изцяло от италианските правораздавателни органи, обясни прокурорът.

„Ако бившият приятел на жертвата даде съгласие да бъде екстрадиран, може буквално това да стане в рамките на десетина дни, а при отказ ще се мине по другата процедура, която е по дълга пред съд в Италия и може да отнеме до два месеца“, каза още той.


В категории: Темида


Флагман.БГ Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 25/05/2024, Събота 16:40 2
4
Коментара по темата
4.
потресен
31.05.2022 11:18:24
1
16
Какви са тия изроди???
Всеки ден убийства,разчленяване на хора,заравяни по горите, вместо кремиране и всички тия престъпници им се дават леки присъди!!!
Имаме ли правосъдие в България да ги постави на място и кога ще се случи това!
Всеки е човек на някой,колко висшестоящи са зависими от тия типове????
Кога ще живеем спокойно в България,кога ще се спазват законите,кога??????
3.
до 1 и 2
31.05.2022 10:54:02
2
10
Причината не са парите. Много често е егото, в случая дивата ревност! Двамата не са имали финансови спорове.
2.
до 1
31.05.2022 09:46:14
1
15
Много вярно.Някой ден парите ще им послужат да си ги наврат някъде изотзад.
1.
1.
31.05.2022 09:41:30
1
18
Този свят тотално изтрещя.Спрете се бе хора.Парите ли са ви най-важни!!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин "Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин Немски издания публикуваха информацията, като се позовават на службите за сигурност Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Хипотетични обединения и задкулисни ходове съпътсват борбата за ЕП   Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Пътничката останала шокирана от сметката Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Може ли карта да „изчезне“ пред очите ви и да се появи на друго място? Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Ето какво още да очаквате на филмовия фестивал Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна На място са били изпратени пет пожарни автомобила, механична стълба и автовишка Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 Актьорът, който коментираше с типичното си чувство за хумор миналия сезон на "Ергенът", отново се шегува с романтичното риалити Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Тодор Байчев призова симпатизантите на БСП към активност в изборния ден и подкрепа с бюлетина номер 24 Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари И двамата изпълнители купили правата над една и съща чужда песен Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно На изборите на 9 юни трябва да има отчетлива разлика между ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ, смята той
Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Едно на всеки четири деца развива зависимост към телефона Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Плюли си на петите заедно с оръжието на ченгето Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори