×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

КЕВР скри с хиксчета исканията на енергийните предприятия за цените на тока


КЕВР скри с хиксчета исканията на енергийните предприятия за цените на тока
Теменужка Петкова се възмути с парламентарна декларация от името на ГЕРБ-СДС
26 Май 2022, Четвъртък, 13:55 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Днес сме свидетели на поредното грубо нарушение на принципите за публичност и прозрачност, обявиха от ГЕРБ

КЕВР и управляващите продължават да крият исканията на енергийните предприятия за увеличение на цените на тока и топлинната енергия. За това отново алармираха от ГЕРБ-СДС.

Това стана с парламентарна декларация, която изнесе с тон на остро възмущение депутатът и бивш енергиен министър Теменужка Петкова.

“Днешното управление на “Промяната” дойде на власт със заявка да управлява публично, прозрачно, професионално и да върне парламентаризма в държавата. За съжаление нито една от тези заявки днес не е факт. Енергетиката се оказа един от секторите, в които принципите за публичност, прозрачност и професионализъм са най-малко уважавани”, обяви Петкова.

Според нея новият председател на КЕВР бил избран в нарушение на Закона за енергетиката. 

“Какво подписа правителството с GEMCORP – меморандум, с който постави на масата цялата държавна енергетика в ръцете на една офшорка с руски капитали. Защо беше засекретено заседанието на Комисията по енергетика – за да не разберем имената на фирмите, закупили природен газ от „Булгаргаз“ при сделка за три секунди”, добави депутатката от парламентарната трибуна.

Според нея днес сме свидетели на поредното грубо нарушение на принципите за публичност и прозрачност.

“Българското общество е лишено от правото си да знае какво увеличение на цените на електрическата енергия и топлинната енергия са поискали енергийните предприятия от 01 юли 2022 г. Въпреки че на 31 март 2022 г. те подадоха своите заявления, до днес никой не знае какво увеличение са поискали. В Комисията по енергетика изискахме от КЕВР да ни представи тази информация, но ни бе отказано. Мотивът за това беше „да не притесняваме хората“... Подобен отговор може да бъде определен само като скандал! Нещо повече, членовете на Комисията по енергетика от управляващото мнозинство гласуваха против направеното от ГЕРБ-СДС предложение, официално да изискаме от КЕВР тази информация. 

Така ли връщате парламентаризма, дами и господа управляващи?

Вчера, след дълги размисли КЕВР публикува заявленията за новите цени на енергийните предприятия от 01 юли 2022 г. Решихме, че най-сетне българското общество ще разбере каква сметка за ток и парно ще плаща от 01 юли 2022 г. Все пак хората имат право да знаят това, защото те са тези, които плащат, а не управляващите от „Промяната“. Останахме обаче изненадани, след като видяхме, че подадените заявления са публикувани от КЕВР, като исканите нови, по-високи цени са заличени и на тяхно място са посочени ХХХХ. Вярно, на различните ЕРП хиксовете са различен брой - три, четири, шест, но новите цени ги няма!

Това ли е публичността и прозрачността в управлението, колеги от управляващото мнозинство, или тези приказки ви бяха нужни, за да излъжете хората и да влезете във властта?

Дали зад тези хиксове не се крие увеличение на цената на тока и парното със 100%-150%? Знаете ли какво означават тези хиксове в заявленията? Те показват големия Х на вашето управление!

Управлението на енергетиката е умален вариант на това как управлявате държавата. Вашето управление е лишено от публичност, прозрачност, професионализъм. Дано „промяната“ не продължи дълго - не за друго, а за благото на България и нейните граждани”, завърши декларацията на ГЕРБ-СДС.

Теменужка Петкова публикува във фейсбук и факсимиле от ЕВН, за да покаже как с хикс са скрити исканията им за цените от 1 юли.

Теменужка Петкова публикува този документ

В кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната Комисия по енергетика Радослав Рибарски от "Продължаваме промяната" обясни, че КЕВР е независим орган и той взима решения кога какво да обяви. 

Цените на електро- и топлоенергията се определят от регулатора, като те обикновено са много по-ниски спрямо желанията на енергийните предприятия. 

 


В категории: Бизнес , Политика


Флагман.БГ Почина голяма легенда в гимнастиката Почина голяма легенда в гимнастиката 09/05/2024, Четвъртък 15:32 0
4
Коментара по темата
4.
Сепаратист
26.05.2022 16:59:22
0
1
Споко, Бургас скоро няма да е в банановата република.
3.
Смаян съм от бясната русофобия на Кирил Петков
26.05.2022 15:43:41
2
15
Искам обаче да видя, а това ще е скоро, как моли руснаците за газ и как се отрича от собствените си клетви срещу "бензиностанцията с ракети"
2.
ПП Подлогите на Прокопи и мафията
26.05.2022 15:40:52
2
17
Ни правят на идиоти с дислектичния ПостоКиро!
Според харвардияните договорът за енергийни суровини бил нарушен!
Глупутевините на продажните мекерета, не минават! Хладилникът е по-силен от тези крадци!
Да направим това, което правят Унгария, Италия, Германия, Австрия - откриха си сметките в съответната банка, а превалутирането в рубли се прави от руската страната, за да си запази парите.
Нека стремежът да смажем "Газпром" да не минава през трупа на българската икономика!
1.
:D
26.05.2022 15:22:52
2
11
Няма такава трагикомедия просто , тези отдавна удариха дъното че и копаят с ентусиазъм надолу а ние си мислихме че Борисов беше зле .... Между другото някой да не се излъже да гласува за него, той си продаде партията на САЩ за да не го закачат и да си харчи милиардите на спокойствие и сега ще го играе Ахмет Доган демек почетен председател. Както е тръгнало на Киро в скоро време ще му трябват по дебели решетки за да го спасят от народната любов за Корнелия и Слави важи същото, няма да се уморя да го повтарям те са толкова виновни колкото и Киро. Само да обобщя : Въвличат ни в война , Приемането ни в евро зоната ще ни разори и ще ни направи длъжници до девето коляно , Пускането на Македония в ЕС , Спирането на руския газ за да може Шеврон да надупчи златна Добруджа на фона на глада който се задава в света а да и още някои други американски бази за цвят. Само позитиви :D
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Почина голяма легенда в гимнастиката Почина голяма легенда в гимнастиката На 88-годишна възраст ни напусна Юлия Трашлиева Евровизия е дъното, този участник втрещи зрителите Евровизия е дъното, този участник втрещи зрителите По време на изпълнението всички смятаха, че е без бельо  Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Двамата се забaвляват добре, търкаляйки се под завивките Премиерът не пожела да каже ще се спази ли законово изискване на изборите Премиерът не пожела да каже ще се спази ли законово изискване на изборите Главчев така и не уточни дали ще бъде спазен зановият срок за обявяване на изборните резултати Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Животното изглежда изплашено и не доближава до хората Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Eкшънът се разигра на ул. "Г.С. Раковски" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Водачът от Пловдив бил зад волана на лек автомобил, когато губи управление над возилото, напуска платното са движение и след като се удря в мантинелата се преобръща в крайпътната зона Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Баку проявява интерес към предстояща процедура за търсене и проучване на природен газ Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Поведението на певицата вече е повод и другите да възстанат срещу постоянното ѝ нахалстване и желание да командва парада Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Президентът Радев се ръкува с участници в шествието на Безсмъртния полк
Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Алек я отхвърли, но тя си намери човек, който може да й осигури желания живот  Европа вече се дави в китайски коли Европа вече се дави в китайски коли Впрочем ситуацията с фотоволтаичните панели е подобна - складовете в Европа са пълни, а корабите от Китай не спират да прииждат Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Ако го очаквате от тях по-добре забравете. Те са инати, твърдоглави и могат да ви изпилят нервите Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Това е музикантът Николай Тошев, който е на свободна практика и в последните години е свирил на турнета с популярните „СкандаУ“ Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов В живота на човек често се случват промени, понякога големи, понякога - по-малки. При мен, при нас с Венко се случи голяма промяна, призна Невена Цонева Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори