×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заповядайте на зелен уикенд в Бургас


23 Май 2022, Понеделник, 18:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Тематичният уикенди в програмата на Община Бургас е посветен на Нейно Величество Природата

Бургас е единственият град не само в България, но и в Европа, който има на своя територия природен резерват и толкова много прелетни и постоянно обитаващи птици. Трите големи бургаски езера са се превърнали в дом и място за отмора на едни от най-красивите и редки пернати.

Бургас притежава и един от най-забележителните градски паркове. Морската градина е дом на стотици видове растения от всички континенти, а старата й част е обявена за паметник на парковото изкуство. Площта й е 600 дка, а дължината повече от 5 км. Ще са ви нужни няколко часа, ако искате да я обиколите цялата.

Ето защо един от тематичните уикенди в програмата на Община Бургас тази година е посветен на Нейно Величество Природата.

Зелен уикенд в Бургас 27-29 май обещава да бъде свеж, изпълнен с много емоции и възможности за активна почивка!

 

Вижте програмата:

 

28 май – събота

11.00 и 14.00 часа

В дните на Зелен уикенд ще се включи Природонаучната експозиция на РИМ-Бургас, ул. “К. Фотинов 30“. В залите на музея посетителите, заплатили входен билет, ще имат удоволствието да се насладят на безплатна беседа на тема "Растенията в Странджа".

В експозицията могат да бъдат видени различни видове растения и животни, които са характерни за Странджа планина и Бургаските влажни зони.

Беседата ще се проведе на 28 май (събота), от 11.00 и 14.00 часа, след предварително записване на телефон: 056-84-32-39.

 

28 май – събота

от 10:30 до 13:00 часа

Розови срещи в Зеления уикенд

Българска фондация "Биоразнообразие" ви очаква на Пътеката на саблеклюна за разходка и наблюдение на гнездящите птици от специалните наблюдателници "Яйцето" и "Гнездото".

След което от Укритието за наблюдение на птици на РИОСВ Бургас ще можете да видите стотиците розови фламинги, които се хранят в басейните на Атанасовско езеро. Саблеклюните, кокилобегачите, ангъчите и бойниците са бонус за всички, които обичат природата. За повече информация - 0896798908.

 

28 май – събота

от 09:00 до 20:00 часа

Ден на отворените врати в Екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм "Вая"!

Екопаркът предлага на посетителите възможност да научат много нови неща за екосистемите, традициите и културата на Бургаския регион, без да пропуснат приключенията, вълнението и релаксацията.

Ще имате възможност да се насладите на зашеметяващата природна красота, да наблюдавате птици и животни в техните естествени местообитания, да пояздите кон и да срещнете членове на местната общност.

 

28 и 29 май – събота и неделя

от 08:00 до 20:00 часа

Зоопарк Бургас организира конкурс за детска рисунка на тема “Мисли зелено, зелен зоопарк”.

Всяко дете може да донесе своята рисунка на място в зоопарка или да я нарисува там. На гърба на рисунката трябва да се посочат две имена и телефон за връзка. А най-добрата от тях ще спечели и награда - безплатно семейно посещение на Зоопарка. Малките художници трябва да предадат творбите си на 28 или 29 май.

Идеята на творческата задача е да отключи въображението на децата в посока грижа за природата и опазване на околната среда.

В Зоопарк Бургас всичко е зелено и е създадено максимално близо до естествената среда на всички обитатели. Той се обслужва с екологични возила на ток. Електромобилите са напълно безшумни и щадят околната среда. А екологичното направление на зоопарка ще продължава да се развива. Да живееш зелено е умно, лесно и супер модерно!

 

29 май – неделя

Природозащитният център "Пода" се включва в Зеления уикенд с организирания от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) финален кръг на Националната олимпиада по Орнитология, който ще се проведе в центъра през първата половина на деня.

Ученици от цялата страна ще се състезават за излъчване на националния победител, като накрая ще бъдат раздадени награди на най-добре представилите се. Събитието е организирано от БДЗП и управлението на Природен парк "Персина".

Външни участници няма как да се включат в последния кръг, но пък посетителите на Природозащитния център ще могат да се докоснат до атмосферата на това национално състезание.

 

Културна програма:

27 май – петък

17:00 часа

НЧ „Пробуда 1929“ - с. Извор

Традиционен събор с концертна програма

 

18:00 часа

Открита сцена „Охлюва”, Приморски парк

Четене на Библията

 

19:30 часа

Културен дом НХК, пл. „Тройката“ № 1

Зрителна зала „Тончо Русев“

„Евробалканци“ - Спектакъл по мотиви от текстове на Мате Матишич

Билети на каса „Часовника“

Тел: 0898420537

 

28 май - събота

11:00 часа

Държавен куклен театър, ул. „Климент Охридски“ № 2

“Принцесите и змеят”

 

11:00 часа

Дом на писателя, ул. „Вола“ № 1

Награждаване на участниците от регионалния конкурс за литературна творба, посветен на 24 май "Магията на словото"

 

22:00 часа

Bar “Target”, ул. „Климент Охридски“ № 2

MagneticandAlienAcidBlood LIVE

 

29 май - неделя

Дни на Арменската култура в Бургас

10:30 часа

„Паметник на признателността”

Полагане на венци и цветя на „Паметника на признателността”

 

11:00 часа

Открита сцена „Охлюва”, Приморски парк

Концерт

 

11:00 часа

Държавен куклен театър, ул. „Климент Охридски“ № 2

“Принцесите и змеят”

 

В дните от 27 до 29 май не пропускайте и:

Да посетите остров Света Анастасия с кораб "Бургус" - единственият обитаем остров в Черно море. За повече информация и резервации: 0882 004 124;

Да се насладите на 3D mapping прожекцията в ТК „Акве калиде“. Заслужава си!;

Да научите повече за рибарските традиции и обичаи в КТК "Ченгене скеле";

Да пилотирате виртуално самолет в Авиомузей Бургас;

Да посетите ЗОО парк Бургас;

Да се потопите в света на забавната наука в ПланетУм.


В категории: Бургас


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори