×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Двойник на Путин го „замества“ при смъртоносна опасност


19 Май 2022, Четвъртък, 09:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Едва ли има друга руска въоръжена структура, която да е под по-голяма секретност. За дейността на ФСО могат да се правят само предположения

Федералната служба за сигурност (ФСО) е мощна организация с широк спектър от дейности и е изключително затворена. Едва ли има друга руска въоръжена структура, която да е под по-голяма секретност. За дейността на ФСО могат да се правят само предположения. Никакви данни за операциите или докладите не са достъпни за обществеността. В продължение на 16 години тази служба се ръководи от армейския генерал Евгений Муров, стар съюзник на Владимир Путин. Един от най-влиятелните хора в Русия е назначен за директор на ФСО само 11 дни след като Путин идва начело на държавата, пише вестник Труд.

Лице номер едно

Корените на ФСО тръгват от една администрация на КГБ, държавен орган от съветската епоха с изключително широки правомощия. Посочената администрация отговаря за безопасността на първите хора в страната, като служителите на ФСО сега отговарят за същата сигурност. Най-много се знае за задължението им да охраняват "лице номер едно". От 15 години се говори, че служители на ФСО използват двойник на Путин за най-рискованите начинания на президента (като гмуркане в батискаф на дъното на езерото Байкал или пилотиране на боен самолет).

Тези служители понякога са облечени в черни костюми и носят микрофон в ушите си, а понякога са смесени с тълпа в обикновени дрехи. В тази служба работят най-доверените хора. Между другото, ФСО охранява не само президента, но и съдии, свидетели, длъжностни лица, а също и съоръжения на държавната администрация като Кремъл и Държавната дума. Това обаче е само една от многото задачи (и възможности) на тази служба. Под ръководството на генерал Муров, Федералната служба за сигурност полага всички усилия да получи нови правомощия и статут на главна специална служба на Русия. В това най-големият й съперник е Федералната служба за сигурност (ФСБ), но изглежда ФСО печели.

Контролират милиарди

В средата на 2000-те ФСО, заедно с други специални служби, влиза в остра конфронтация между въоръжените структури от най-близкото обкръжение на руския президент. Скритата борба е за близост с "лице номер едно", но и за контрол на паричните потоци, имущество и ресурси. Конфликтът навлиза в открита фаза през 2007 г., когато най-известните медии в Русия, както и ръководителите на специалните служби, говорят  за „конфликта между специалните служби“.

Битката се води за държавна собственост. А именно, под ръководството на президентската администрация са санаториуми, строителни и транспортни организации, фабрики, които осигуряват храна за федералното правителство, както и държавни недвижими имоти в чужбина и десетки проекти за развитие. Днес обаче, според Единния държавен регистър, нито една президентска резиденция не е под ръководството на президентската администрация, а е регистрирана или към Руската федерация, или към ФСО.

Сред постоянните "активи" на Федералната служба за сигурност е компанията "Atéks", дъщерно дружество на ФСО, която е основана през 2003 г. с решение на Евгений Муров. Тя отговаря за изграждането на съоръжения с федерално значение, управлява държавния бюджет, като определя с кого ще бъдат подписани държавни договори и обявява търгове на стойност милиони и милиарди рубли (например търг за възстановяване на стените и кулите на Кремъл, мавзолея на Ленин или консерватория "П. Чайковски").

Социологически изследвания за президента

Това обаче не е всичко. ФСО наистина е почти всемогъща служба. Нейните хора имат право да провеждат оперативно разследване, да подслушват разговори, отварят писма, да задържат граждани, да претърсват апартаменти и да конфискуват автомобили.

Осигурявайки подходящи отдели и съоръжения на държавната администрация, служителите на ФСО, отговарят и за пътищата, на които се намират тези съоръжения. Всяка дванадесета улица в Москва е под техен контрол и се води досие за всеки, който има късмета да живее на такава улица.

Освен това ФСО се занимава със социологически изследвания, свързани с населението. Разбираемо е, че това са изследвания от затворен тип. Тези данни се събират за ръководството на страната и се смята, че президентът и Съветът за сигурност на Русия и правителството разчитат на тях и много държавни решения се вземат на базата на тези данни. Проучва се популярността на партийните лидери и опозицията, следи се социално-икономическата ситуация в регионите ... Например, ако губернатор подаде оставка поради загуба на доверие в правителството, тогава най-вероятно е замесена ФСО.


В категории: Войната в Украйна


5
Коментара по темата
5.
*********
19.05.2022 21:43:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
До 3
19.05.2022 12:46:12
0
5
А, то и с триенето вече съм свикнала :D Като им кажеш истината, нещо се засягат и трият, блокират хахах
3.
До 1 и 2
19.05.2022 12:36:32
0
5
Абсолютно сте прави и ви подкрепям, внимавайте само, че Флегман пак ще изтрие коментарите ви обаче…..
2.
До Иво
19.05.2022 12:03:07
0
6
То това е нещо обичайно за Флагман. Не за първи път копират чужд труд без да посочват автора :D
1.
Иво
19.05.2022 10:20:10
0
17
ФЛАГМАН - защо не искате да посочвате откъде сте копирали статията? Мега простата практика имате само да копирате от избрани сайтове. Че и нагло пишете Автор: ФЛАГМАН
, а всъщност Румяна Генадиева от в. Труд.

Крайно мързеливи и неуважителни сте.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори