×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държавата с 5700 горски проверки за три дни - ето какво откри


Държавата с 5700 горски проверки за три дни - ето какво откри
Инспекциите са реализирани в периода от 10 до 12 май
13 Май 2022, Петък, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимка-архив: Министерство

Съставени са 86 акта и 32 констативни протокола

Близо 5700 проверки за 3 дни извършиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите. Инспекциите са реализирани в периода от 10 до 12 май включително, като резултат от контрола са съставени 86 акта и 32 констативни протокола, съобщава Министерството на земеделието.

В посочения период служителите в държавните предприятия са извършили общо 2352 проверки, като през контрол са преминали 1021 обекти за добив на дървесина, 949 превозни средства, 117 ловци и 265 други физически лица. Съставени са 18 акта по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 31,50 пространствени кубически метра дърва.

През последните 3 дни 113 екипа горски инспектори при Регионалните дирекции по горите са извършили над 3330 инспекции. Проверени са близо 340 обекта за складиране, преработване и експедиране на дървесина, над 500 обекти за добив на дървесина, 1520 превозни средства, транспортиращи дървесина, повече от 970 ловци, риболовци и физически лица. Съставени са общо 32 констативни протокола и 68 акта за установени нарушения по Закона за горите.

Задържани са над 50 кубика дърва за огрев, едно моторно превозно средство, каруца и моторен трион.

Служители на РДГ Благоевград са извършили проверка по сигнал за незаконен добив на подземни богатства /скално-облицовъчни материали/ в землището на с. Плетена, община Сатовча. Установено е, че с багери са извършени изкопни дейности в държавна горска територия, стопанисвана от ТП „ДЛС Дикчан“. При съставянето на акта нарушителят е нападнал служителите на РДГ Благоевград. Работата по случая продължава, като за установеното нарушение и извършеното посегателство над служителите предстои да бъде уведомена прокуратурата.

В землището на с. Братушково, община Сливница, служители на РДГ София са установили, че фирма извършва добив и експедиране на дървесина в частна горска територия от дървесен вид, който не е разрешен съгласно издаденото позволително за сеч. За установеното нарушение е съставен акт на юридическото лице.

В района на гр. Попово от служители на РДГ Шумен е извършена проверка на товарно моторно превозно средство, транспортиращо 50 кубика дърва за огрев от дървесен вид черен бор. Водачът на превозното средство е представил на проверяващите превозен билет за транспортиране на дървесина от дървесен вид акация, съгласно който дървесината следва да е добита от горска територия – собственост на община Две могили, област Русе, в землището на с. Кацелово.

За установеното нарушение на горското законодателство служителите на РДГ Шумен са съставили констативен протокол, с който са задържани дървесината, превозното средство и представеният от водача превозен билет. Работата по случая продължава, като предстои да бъдат уведомени компетентните разследващи органи, както и да бъдат извършени проверки в горските територии на община Две могили от регионалната структура на ИАГ в гр. Русе.

 


В категории: Животът


10
Коментара по темата
10.
От Запада
22.05.2022 23:00:55
0
1
А тук около Драгоман няма нито полиция, нито проверяващи РДГ. Изсичането на горите се е превърнало в целогодишен поминък и доходен " занаят".
9.
Киро Вапиро
17.05.2022 21:31:37
0
2
Направо сте жалки
Вие видяхте ли,, колко проверки,, са направени и резултатите??¿
БАЛЪЦИ СМЕ ЗАЩОТО МЪЛЧИМЕ
8.
ЕДИН ОТ. МНОГОТО
16.05.2022 22:00:16
0
2
До Гражданина .Дааа ,система има ,но от близо година е изключена .
7.
Наблюдаващ
16.05.2022 15:29:37
0
8
А защо не проверите какво е дереджето Видин Калафат там денонощно се превозват дърва през границата с видински бусчета карани от Румънци нон стоп няма никакъв контрол знае се на кой се киха ама е тайна ххахахаха
6.
ГОРАН Балкански
16.05.2022 15:26:06
2
4
Всички в горите са замесени мафията действа безотказно.Гарван гарвано око не вади.
5.
biar
14.05.2022 12:46:20
0
6
Абе, журналистйе. Колко са проверките, 5700 3330 или 2352?
4.
гражданин
14.05.2022 11:06:51
3
8
Нали Бойко Чекмеджанов преди време се биеше в гърдите, как с някаква нова система, една съчка вече не можело да се откраде ...! То съчки не може, ама ТИР-ове няма проблем !
3.
Горски
14.05.2022 08:39:47
0
20
В горите се краде от горските, не от някой друг! РДГ имитират дейност. Сравнете рег. номер на един камион, с каква разлика е в м3. Когато пътува до адрес има билет с 50 % по-малко спрямо до тир станция. Това е така, защото ако го пуснат до тир с това малко количество, трябва после тирът да пътува с 1/3 по малко по билет, а тировете пътуват на голямо разстояние и минават през много рдг-та. Отделно се играе с коефициенти на плътност, от гората тръгва на 0,6, отива до склад на фирма, а те издават билет на 0,5 и съответно пространствените м3 се вдигат. На един тир разликата е 10 м3. Всички го знаят това, но и всички са накичени на кранчета. Нулев контрол от страна на Държавата.
2.
Митко
14.05.2022 07:10:00
1
18
А в Странджа какви проверки са направени? Някой проверява ли Кроношпан каква дървесина използва?
1.
Ай
13.05.2022 22:39:29
1
24
Защо въобще е упоменават тая проверка.Задържани 50 кубика дърва.Стани да седна.Няма оправия.Няна ли разстрел,като на Чаушеску,няма и да се оправим.От тарикат на тарикат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори