×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин се готви за дълга война, би ли използвал ядрено оръжие?


11 Май 2022, Сряда, 11:02 ч.

Украйна и Русия са в задънена улица

Владимир Путин се готви за дълга война в Украйна, като дори победата на изток потенциално няма да сложи край на конфликта, предупреди американското разузнаване.

Предупреждението идва, тъй като боевете на изток продължават да са ожесточени, а Русия се опитва да завземе територия. Москва пренасочи войските си към превземането на района на Донбас, след като Украйна се противопостави на опитите й да превземе столицата й Киев, предава dnes.bg.

Но въпреки това силите на Владимир Путин остават в безизходица, твърдят от американското разузнаване.

Аврил Хейнс, директорът на националното разузнаване, каза на изслушване в комисията в Сената на САЩ във вторник, че Путин все още възнамерява "да постигне цели извън Донбас", но че "се изправя пред несъответствие между своите амбиции и настоящите конвенционални военни способности на Русия".

Тя добави, че руският президент "вероятно" разчита подкрепата на САЩ и ЕС за Украйна да отслабне, тъй като инфлацията, недостигът на храни и цените на енергията растат.

Руският президент обаче може да се обърне към "по-драстични средства" с продължаването на войната – въпреки че Москва би използвала ядрени оръжия само ако Путин осъзнае, че има "екзистенциална заплаха" за Русия.

Директорът на Агенцията за отбрана на разузнаването Скот Бериър заяви, че руснаците и украинците са "в задънена улица".

При последните сражения Украйна твърди, че е завзела четири селища в североизточната област Харков.

Черкаски тишки, Руски тишки, Рубежне и Байрак са отново под украинско управление, след като бяха завзети от Русия, съобщиха от въоръжените сили на Украйна.

Президентът Владимир Зеленски каза, че украинските успехи постепенно изтласкват руските сили от Харков, който е бомбардиран от началото на войната. Но добави, че украинците "не трябва да създават атмосфера на прекомерен морален натиск, където победите се очакват ежеседмично и дори ежедневно".




6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Хаха флуагманс.
11.05.2022 16:40:31
2
4
Той за кратка война се готвеше, ама седна на дядовия. Сега за дълга война(любовна) мечтае, само Кабаева.
А този велик стратег такъв си го нахендри, че ни напред, ни назад!
5.
До 4
11.05.2022 15:30:28
1
5
Съветвам те да препрочетеш отново.

А на въпроса защо, защото ценят живота на техните. Първите им подходи винаги са дипломатически, преди да се стига до допълнителни ескалации на напрежението.

Мислиш ли че ако ценяха например животът на космонавтите си, колкото СССР техните, нямаше да е техен астронавт първият човек в космоса? Ще те оставя да помислиш над това.
4.
До 3
11.05.2022 15:03:05
4
1
Ами чети история !
Чети, например, какво се е случило при така наречената "Карибска криза" !
Защо след нея САЩ "охотно" сядат на масата за преговори?
3.
И
11.05.2022 13:15:48
3
6
като бъде потопен един самолетоносач на американците после какво? ще се свият от страх ли? хаха я си лягай обратно че явно си недоспал. ама то трябва да се работи дейба!
2.
Дернев
11.05.2022 12:10:04
6
8
Дългата война е мерак на Щатите. Те искат максимално да обезсилят Русия и най-важното Европа да не се обедини. И явносипостигат целта, най-вече с помоща на евроагнетата. Трябва първо един американски самолетоносач да изцезне в океана. И ако това не влее разум в Щатите ще се стигне при всичкислучай до ядрено оръжие и то парвите удари ще са в Щатите. Там е врага, не в Европа.
1.
Използва ли
11.05.2022 11:48:21
3
5
Ще получи подобен отговор от 360 градуса
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си „Добре съм“ - тази една фраза може да убие всяка връзка Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Стрелец, управляван от Юпитер, е знакът на авантюриста. Те винаги търсят нови преживявания и обичат да изследват света Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Всеки трябва да я пробва Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно
70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори