×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зеленски спаси Кирил Петков, но безплатен обяд в политиката няма


Зеленски спаси Кирил Петков, но безплатен обяд в политиката няма
Украинският президент вчера се застъпи за Кирил Петков, за да не дойде на власт пропутински служебен кабинет
05 Май 2022, Четвъртък, 13:14 ч.
Автор: Емил СОКОЛОВ*

Не само продаваме оръжие на Украйна, а дори го даряваме, по втория начин, така ще бъде и с "ремонта" на военна техника. Просто ще я подменим с наша

 

Някой мисли ли си, че президентът на Украйна ще прати извинителна бележка на българския парламент, защото се е смилил над Кирил Петков? Това е много наивно. Петков е помолил Зеленски да го спаси от БСП и Зеленски веднага се е съгласил без да иска нищо в замяна. В политиката няма безплатен обяд. Украйна днес помогна на българското правителство и ние ще трябва да върнем жеста.

Зеленски спасява и българското правителство

Обърнете внимание на следното:

Първо, Украйна няма интерес да помага на про-руско правителство. Разбирам, че е модерно да наричаме всеки, който не е съгласен с нас путлерист, но това е просто истерия. Зеленски не се оставя на Путин да го манипулира, а ще се остави на нас ли?

Парламентът не одобри изпращането на оръжия за Украйна, а само ремонт на военна техника

Второ, украинците показаха, че са майстори на реалполитиката и хронологията на събитията го показва. Кулеба постави въпроса с военната помощ на дневен ред. Петков се срещна със Зеленски, за да обсъдят решение. След срещата Зеленски помогна на българското правителство да остане на власт. Украйна си изигра картите си перфектно - принуди ни да се размърдаме, помогна ни и сега ние сме на ход.

Трето, факт е, че продаваме оръжие на Украйна. Продаваме наистина много оръжие. Капитал и други медии също твърдят, че бракуваме оръжие, което даряваме на Украйна. Не продаваме, а даряваме. Ремонта на военна техника е нещо, което предоставя много възможности. Например, носят ти нещо повредено, а ти не го поправяш и пращаш нещо ново. Вариантите за помощ по втория начин са много.

Защо по втория начин? Защото хората, които искат България да изпрати военна помощ на Украйна, са малко. Да, малко сме. Моята позиция продължава да е, че тряба да пратим официално военна помощ. Това е позицията, която защитавам публично и в лични разговори. Фактите обаче са, че сме малко. Разбира се, това не прави позицията по-малко правилна. Оначава обаче, че ако искаме България да изпрати официално военна помощ на Украйна, имаме много работа.

Да, вчерашното решение далеч не беше перфектно. Въпреки това, парламентът най-сетне гласува за военно-техническа помощ. Думата 'военна' най-сетне влезе в речника на българските институции. Доскоро не беше така. Войната обаче продължава - буквално и в преносен смисъл.

*Емил СОКОЛОВ е политически анализатор, коментарът му е от фейсбук, заглавието е на Флагман




Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 2
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
29
Коментара по темата
29.
Ванка
06.05.2022 13:16:03
2
1
Този шибан зелен наркоман своя страна не може да спаси камо ли ан@лно заченатия Кирчо
28.
Как се ремонтира танк
05.05.2022 20:57:47
1
2
Как се ремонтира танк ударен от ракета, противотанкова граната или балистична ракета от държава като България. Ако някой си спомня до скоро по ТВ вървеше реклама на програма от ЕС за инвации и растеж на фона на цех за производство на найлонови торбички за боклук? Започвам да си мился, че ще да е с найлон и тиксо.
27.
До сотир
05.05.2022 19:42:43
2
5
На Пълен Позор са им блокирани мозъците. Затова и подобните им избиратели ги припознаха за Нашите. Сега да потъват заедно с тях.
26.
Бат Колю от сервиза на 857 км.
05.05.2022 17:46:24
0
9
Някой да знай как са сменя гарнитурата на бойна глава на междуконтинентална балистична ракета Сармат,че ей ся преди малко ми я натресаха за основен ремонт? Рашъните я изстреляли в Украйна ма оназ паднала след 200 метра и не гръмнала и ся укрите я пратили за ремонт у България.
Нали тъй са споразумяли с наште!
Гледам,че и двигателя й с мазут работи....мудерна работа!!!
Упасни са тез рашъни!!!
Ай чау да отида да изпуша ена цигара до съседния град,чи кат я знам таз руска техника.........даже от Iqos са самовзривява!
25.
До 21
05.05.2022 16:51:19
8
10
Един от най-елитните батальони на Украйна Азов, понеже си няма друга работа, дебне на КПП-то един българин, за да го бие и тараши само да му направи гадно.

Ама вие като ги пишете такива, поне веднъж препрочитате ли си бисерите, и проверявате ли за октровени абсурди преди да ги качите тук?

Но какво да роди глава, в която съществуват някакви митологични версии на зли нацисти - азовци, сътворени от руската пропаганда.
24.
трол до 21
05.05.2022 16:46:31
9
7
И аз мога да се развихря с подобни истории, господин азовка провека на КПП. Един приятел работи в ИТ сферата в Лвов. Супер добро отношение към него без никви грижи, гостоприемство и топли чувства към украинците. Жена му и детето също ходили на екскурзия/гости при него и са изумени от чистотата и добронамереността на домакините... Никакви проблеми на границата, бързо и точно. Това до преди путлер да си почне да играе на големия стратег и преди нормалния свят да започне да го дупи.
23.
До 18.
05.05.2022 16:43:59
4
9
Както българинът, убит в Одеса, който е хвърлял коктейли молотов заедно с другите, които се бяха залостили в общината, а от покрива стреляха по украинците, както той не е показател за всички българи, така и този украинец не е показател за всички украинци. Лично се познавам с украинци и никой никога не ми е казвал нещо на инак. От никъде не съм чувал да са оплакват от украинцете, освен от България. Нещо ми мирише тази работа. Ако ще ме убеждаваш че някак са се уговорили и най-лошите украинци са ни пратили специално на нас, ще ме извиняваш ама май за вчерашен ме мислиш.

Както съм споменал Одеса, на вас и на другите известно ли ви е че когато имаше размирици 2014, първите които почнаха да стрелят и убиват бяха маскирани руснаци, а тогаващнията началник на полицията беше етнически българин и върл русофил, отказа да предприеме някакви мерки за да защити хората, които му беше работата да защитава? Е как няма да се стигне до кръвопролития, като са оставени сами да се оправят? Вие какво бихте направили, ще ги чакате да ви убият примирено ли? Когато органите на реда на вашата държава не ви защитават? От нас си зависи да им покажем че не всички сме фанатизирани русофили, и че има хора сред нас.
22.
Скоро денацификация и унас
05.05.2022 16:40:37
4
5
Гега ли си, селска пръчка ли си незнам, ама да ви се връща тъпкано на Гнусните виФашиски отрепки
21.
истината
05.05.2022 16:37:18
10
16
Един познат бачкаше 2 години в Украйна, скачали да го бият, обиждали го постоянно и преди да си тръгне за България искал да си уреди финансовите сметки с фирмата, защото го бавили и с плащанията. Работодателя му платил много по-малка сума, имало отдръжки, глоби и т.н и освен това му казал че част от дължимата сума, някъде около 10 хиляди ще му даде на ръка, а не по сметка,. И познайте - тръгва за България, по пътя преди границата да излезе от Украйна, азовска проверка на КПП, тарашили го за пари , ударили го и му ги взели всичките и сбогом. Вика работил съм в Африка. в Азия ,с негри, филипинци всякакви, такива гадове като украинците няма никъде.
20.
Бай хуй до 19
05.05.2022 16:36:34
6
9
ау, истинският арийски българин отварящ дупето на путлер... Ходи живей американската мечта в руzия, а не мий чинии в Англия, клошарче!
19.
Възраждане на България
05.05.2022 16:33:25
12
6
Да, и все по малко ще ставате укро фашагарията и ближещите ам ерикански подметки небългари...
18.
:(
05.05.2022 16:25:35
15
16
Много ми е смешно как някои от българите се правят че обичат украинците и ги защитават ревностно , а те нас не ни броят за хора изобщо. Наричат ни помияри и боклуци. Не случайно в Украйна няколко пъти палят българското знаме, имаме убити сънародници там, пребити, рекетирани. Снощи нали видяхте на клипа в нета как украинеца преби български пенсионер пред погледа на полицията и му викаше куче българско грозно....Това да ни бият и да не ни броят за хора, а ние да ги обичаме....си е тежка форма на мзаохизъм. Стокхолмски синдром. Искам поне един който се прави че обича украинците да отиде за една година в Украйна, ще го бият и гаврят постоянно...а работодателя ще го ползва за всичко и няма и да му плати....или да каже нещо на български по улиците,...ще го пребият като куче.
17.
До аудиторията.
05.05.2022 15:33:19
5
25
Забелязали ли сте че когато ви зарежда сайта на флагман, долу пише url на сървъра - yandex.ru?

Почва да става ясно защо всякакви фашисти нацисти русофанатици получават почти под всяка статия на откровенно малоумните си мнения, русофилска и ултранационалистическа реторика, и конспирационни теории един куп плюсове. Е на някои не смогват и те.

:)
16.
Срам
05.05.2022 15:26:00
11
16
След вчерашното лицемерно писмо на Украинското посолство, вече не искам да чуя нито за Зеленски, нито за помощ на украински бежанци. Много малко му трябваше на Зеленски за да прихване от нашият премиер начина на лъжене и непочтенност. Как така най-голямото желание за помощ с оръжие вече го няма?Защо трябваше да се взема решение за нещо, което вече се прави. Оръжие се е изнасяло,изнася се и ще се изнася. Има ли някой който да не вярва в това?
15.
сотир
05.05.2022 15:17:23
16
14
ПП е заобиколена и блокирана от комунисти от БСП ДПС ГЕРБ ДБ Възраждане и тъпаци от ИТН. Как се работи?
14.
До5
05.05.2022 15:15:46
9
20
Защо не кажеш нещо за колко време увеличиха цените двойно и тройно. С тяхното увеличение сега не може да се купи и половината от нещата преди това некадърно управление.
13.
До 8
05.05.2022 14:44:50
0
11
Не са ли повече?
Преди два дни имаше три самолета на летището,вчера имаше един.Предните дни също.Според мен са повече от 7 :)
12.
До 5
05.05.2022 14:41:21
12
26
Ти тъп ли си или си надрусан???
По некадърно правителство никога в историята на България не е имало!!!
И по лъжливо!!!
Заплатите на учителите Герб увеличиха 5 пъти ;)
11.
гега до гега
05.05.2022 14:40:44
15
13
майноло ебахти педалите Русофили дано се пържат в ада
10.
Ново двайсет...
05.05.2022 14:26:08
6
0
ГЕРБ, които заявиха иска си за властта, чрез Деси.......
пропутинска партия?!
9.
Кирчо Петковото
05.05.2022 14:22:40
15
19
Дайте му бяло на наркомана
8.
Говорит 'Антонов"
05.05.2022 14:17:57
2
22
Досега от България до Полша и Украйна сме извършили 7 полета по 300 тона патладжани ,водни пистолети,пластмасови танкове и снаряди !
наша світла жінка Кирила Петкова теж хотіла віддати за нашого барана Зеленського
7.
XXX
05.05.2022 14:05:33
15
34
Ще внасяме скрап от Украйна а ще даваме нашите защитни средства. Недай си боже да ни се налжи да се защитим , няма да има с какво. Така ще отслабим държавата си още повече.
6.
Двама наркомана и обратни резби
05.05.2022 14:05:04
13
26
на едно място ли?

Отново лъжи!

Военно-техническа помощ е много разтегливо понятие!?
Един танк например ударен от снаряд,ракета или мина ще нанесе такива поражения по възли , корпус и детайли ,че въобще няма да се нарече ремонт,а направо ще си е реставрация,която ще отнеме години!

А колкото до понятието ремонт на 'Украинска техника"...премиерчето в оставка има за цел да внесе техника за скрап от Украинска-Колумбия (впредвид наркомана -Зеленски ) да си я депортира в някой хангар на площ 100хектара ,а да изпрати останалата Руска военна техника останала от Варшавския договор за която народа негодува и противи.
Врътка на Просто Киро и "хубавицата" и дясна слива на премиера в оставка Мустафата!
5.
флагман
05.05.2022 14:04:49
47
21
Пълни глупости. За пръв път имаме такова кадърно управление. За нула време увеличиха пенсиите заплатите на учители лекари и компесации за бизнеса. При Боко пари имаше само за чекмежето
4.
XX
05.05.2022 13:55:19
19
24
Българите подкрепят Русия в борбата и с нато в украйна. Атлантиците подкрепят БКП секретарите и ДС, които работят срещу България и българите, и затова подкрепят украъна.
3.
Ами щом
05.05.2022 13:30:59
17
27
тези, които искате да се изпрати оръжие сте малко, то как се наричаше надмощието на малцинството над мнозинството ?
Да вземем всички пак да почетем Маркс и Енгелс , а?
Пък после да минем и на Ленин и Сталин и те са писали доста по въпроса!
2.
b
05.05.2022 13:27:52
15
41
Малко сте, малкоо!! Затова пък продажноста ви е голяма!!
1.
Ха ха ха
05.05.2022 13:27:29
20
41
Zeleniq не може да помогне на собствения си народ, камо ли на наш Kiro.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори