×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тошко Йорданов с нов залп към партньорите: Аз може да съм тъп, ама не чак дотам!


Тошко Йорданов с нов залп към партньорите: Аз може да съм тъп, ама не чак дотам!
"Всички, които са засегнати, да отиват при Кирил Петков, при Асен Василев и при ПП, ДБ и БСП", обяви Йорданов във връзка с очаквани проблеми с парите за пътищарите
Ключови думи: парламент, правителство
20 Април 2022, Сряда, 12:49 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Възникна нов проблем - от чий бюджет да се платят парите на пътищарите

От „Има такъв народ“ (ИТН) пак влязоха в конфликт с коалиционните си партньори. Повод отново стана проекторешението за разплащане на Агенция „Пътна инфраструктура“ по спорни договори за ремонти.

По време на пленарния дебат днес злополучният кандидат за управител на БНБ и председател на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН направи предложение за поправки, което обаче доведе до нов смут. Според него парите на пътищарите следва да се изплатят не от бюджета на Министерството на регионалното развитие (ръководено от Гроздан Караджов от ИТН), а от централния бюджет. 

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов по-късно реагира: „Предложението, което направи нашият депутат и председател на Бюджетна комисия Любомир Каримански, е абсолютно точно и вярно. Съжалявам, че г-н Ананиев (от „Продължаваме промяната“), който ръководи Комисията по регионално развитие, не знае, че в бюджета няма предвидени пари за това и ще трябва Министерството да ги взима от собствения си бюджет и после ние трябва да актуализираме бюджета, за да ги възстановим. Това трябва да е пределно ясно още сега – че ние ще трябва да направим това, иначе това Министерство ще стартира, ако това мине, с близо половин милиард минус предварително. Също така забелязах веселия хаос, който настъпи сред коалиционните ни партньори, след като той обяви това предложение. И сега ние „Има такъв народ“ сме в интересна ситуация и аз ще се обърна към депутатите на „Има такъв народ“: колеги, предложението на г-н Каримански е абсолютно точно, вярно, правилно и справедливо. Това е истината. От друга страна, познавайки манталитета на коалиционните ни партньори, напълно е възможно след това те да гласуват против цялото решение и ние отново да блокираме този проблем. Затова ви предлагам, въпреки справедливостта и истината, вие и ние заедно с вас да гласуваме против предложението на г-н Каримански, за да постъпим коалиционно, вярно – тъпо, но коалиционно. Защото проблемът е голям и засяга твърде голяма група хора.

И искам да стане ясно, че след като това, живот и здраве, мине по начина, по който е предложено, отговорността за всякакви забавяния, мотания, проблеми, неплащания, тъй като тези неща ще дойдат тук в парламента, всички, които са засегнати, да отиват при Кирил Петков, при Асен Василев и при ПП, ДБ и БСП. Така че, колеги, предлагам ви да гласуваме като коалиционни тъпи партньори!“

Любомир Каримански след това обясни, че оттегля предложенията си, за да улесни колегите си.

Йордан Цонев от ДПС пък се обърна към парламентарния шеф на ИТН: „Г-н Йорданов, не знам дали е тъпо, но при всички случаи е противоконституционно, противобюджетно, което значи противозаконно и ако е релевантно на тъпо, значи е тъпо. Миналия път обяснихме, че правомощия на изпълнителната власт не могат да бъдат прехвърляни на законодателната дори с решение на Народното събрание. Защото това нарушава баланса на властите, а това има право да го направи само Велико Народно събрание.“

Освен това не г-н Каримански, а първи проф. Петър Чобанов (депутат от ДПС) обяснил, че не може средствата да са за сметка на бюджета на Министерството на регионалното развитие, а трябвало да се плати от централния бюджет.

Според Цонев съобразно Закона за публичните финанси не може с пари от бюджета за тази година да се плащат задължения, възникнали миналата.

Тошко Йорданов се съгласи: „Вярно е, противоконституционно е това, което ще направим.“

„Затова казах, че предлагам на колегите да бъдем коалиционно верни и тъпи в тази ситуация“, добави той.

ИТН обаче държали да има отделна комисия в парламента, която да контролира всички разходи по министерствата, а не само тези на АПИ.

„Някои от вас си позволяват да правят намеци, че въпреки всичко след това щяло да има някакви далавери, намеквайки за Министерство на регионалното развитие. Добре. Ние ще бъдем коалиционно верни и тъпи! Но като ще е така, нека да има парламентарна комисия, която да гарантира, че всички други плащания ще бъдат честни. Защото 600 милиона срещу 13 милиарда в министерството на Лорер – аз може да съм тъп, ама не чак дотам“, завърши пак нападателно Тошко Йорданов.

 


В категории: Политика


Автор
14
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
14
Коментара по темата
14.
котор гербераст
21.04.2022 06:35:53
0
2
Ма мноу съм тъп, чак дрънча на кухо!
13.
Амии
20.04.2022 17:16:56
2
8
Тъпите са всички, които допуснахме такива боклуци да влязат в парламента. Трябва да се изработят нови критерии за кандидатстване в НС. Преди всичко да са доказани професионалисти в икономиката защото това ще бъде много важно за напред. Иначе глад и мизерия. На олигофрени и на цирковете им се нагледахме.
12.
Котора
20.04.2022 15:54:35
6
8
Герберас толкова си прост момче, че и за чеп за зеле не ставаш смешник.
11.
Герберас
20.04.2022 15:24:55
7
6
Кога ще почва чагъртането. 100 дни минаха пак герберастия по хранилките???
10.
Герберас
20.04.2022 15:23:32
5
8
Търся 20 гербераста за свинеферми в чехия
9.
Все ми е тая....
20.04.2022 14:53:35
2
7
За първото е прав!
За второто не е сигурно!
8.
!!!!!!
20.04.2022 14:39:11
5
14
Ама мноу си тъп Тоше!
7.
Парньор
20.04.2022 13:47:35
8
20
Не си много умен, но пък си много долен!
На всички стана ясно що за птичка си ти и скапаната ви партия! От сега е ясно, че при следващото раздаване на картите, вас ще ви няма, боклуци!!!
6.
DGD
20.04.2022 13:27:07
12
10
Духайте бедняци. А дано още се вдигнат цените на всичко че простите селяни с 20 годишните си бръкми дето надойдоха тук да не могат да си плащат наема и да се разкарат обратно в селата от където са изпълзели.

Тук трябва да останат само заможни хора с акъл а не някакви прошляци дето ми говорят на диалекти и вместо Е казват И.

GO back to the village Go back Yambul/sliven/strandja !!!
5.
Хм
20.04.2022 13:15:25
12
22
Тошко е много по в час от Кирето и схемите на Асенчо.
4.
Aaaaa
20.04.2022 13:13:15
9
14
дотам си тъп, чак дотам си !
Ни повече, ни по-малко !
3.
Докато
20.04.2022 13:11:20
10
17
Тошко не го изгонят от парламента, вечно ще се въртим в кръг....
Или пък да поумнеят, че ако искат да направят нещо, да казват обратното на това, което искат..
Тъй като Тошко е винаги против, нещото ще мине ...!
2.
Тъпо е
20.04.2022 13:06:48
2
20
Да обявяваш от трибуната на Парламента, че същият има САМО и единствено законодателни функции !
В такъв случай защо поръчката на "ефовете" беше с одобрение от парламента, защо даването на оръжия на Украйна пак се чака решение на Парламента, защо Парламента определя кой ще е шеф на БНБ ?! Тези или не знаят какви са функциите на Парламента , или изобщо не знаят защо са там !
1.
Външен наблюдател
20.04.2022 12:59:25
8
26
Не си прост!Просто не си знаеш гьола.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори