×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тунинг за дипломата: Устни с филъри - хит за бала


11 Април 2022, Понеделник, 20:20 ч.
Автор: Флагман.БГ

Фейслифтингът четири пъти по-евтин у нас, мъжете коригират нос и повдигат клепачи

Уголемяване на устните с хиалуронови филъри е най-предпочитаната естетична процедура сред младите момичета покрай абитуриентските балове. За това потвърдиха пред „Телеграф“ водещи пластични хирурзи у нас.

„През този период на годината има интерес към минимални инвазивни процедури, например поставяне на хиалуронова киселина. Младите момичета не търсят ботокс. Най-честата процедура е попълване на устни, но този сегмент на естетични процедури отдавна премина при дерматолозите. Аз например го правя рядко, и то само на пациенти, които идват по други поводи при мен“, обясни председателят на Асоциацията по пластична, реконструктивна и естетична хирургия доц. Даниел Янков.

Импланти

Най-търсени сред естетичните процедури остават филърите с хиалурон, а по отношение на хирургичните - най-голям е интересът към поставянето на импланти в гърдите. Това сочат данните на Международната асоциация по естетична пластична хирургия. Тя ежегодно изпраща анкети до членовете си във всяка една страна, като у нас те са 8 души. На второ място пък е корекцията на горни и долни клепачи. „Процедурата е търсена, защото с напредване на възрастта почти всеки човек се изправя пред проблема с отпускане на кожата на клепачите. Това обаче е много сложна процедура. Става дума за деликатен орган, с много фини структури, затова е нужен е сериозен опит. Но определено напоследък има голям интерес“, обясни доц. Янков. Третото място пък заема ринопластиката, която бе останала на по-заден план през последните години, но пластичните хирурзи отново отчитат интерес към нея. Търсен е и липофилингът, който е сред съвременните методи за попълване на лицето.

Усложнения

„Тъй като включва собствен, а не чужд материал, рисковете от усложнения са ниски. Затова интересът е много висок. Ефективността е задоволителна за момента, но вероятно не е това, което може би ще се постигне в перспектива с развитието на биоинженерните технологии. Но процедурата замества почти всички филъри“, каза доц. Янков. Фейслифтингът пък е с най-висока сложност след ринопластиката. Според специалиста обаче при тази процедура има риск от засягане на движение на определени мимически мускули. „До момента обаче нямам информация, че у нас има пациенти с усложнения от фейслифтинг. Може би в перспектива ще се развива, а и у нас процедурата излиза четири пъти по-евтино в сравнение с другите европейски страни“, каза още доц. Янков. У нас средната цена на тази процедура е 7000 лева.

Суета

Мъжете също ставали все по-суетни, като най-голям интерес за тях предизвиква ринопластиката и повдигането на клепачите. Коригирането на носа обаче било свързано по-скоро с възстановяване на дишането. Рядко обаче се правела едностранна корекция - само на дишане, на форма или размер, обикновено нещата били комплексни. В момента пластичните хирурзи отчитат и по-голям интерес към този вид процедури в сравнение със същия период на миналата година. Заради пандемията имаше изискване да бъдат избягвани по няколко естетични операции едновременно, по-конкретно такива с продължителност 3-4 часа. Все още у нас обаче няма регистър за извършени процедури.

„Може би е поради високата натовареност на колегите, но все още няма инициатива за създаването му“, каза още доц. Янков. Той обаче сигнализира за практика, която се е разпространила през последните години - все по-често дентални медици поставяли филъри в кабинетите си, което крие своите рискове.

„Също така хиалурон в устните се инжектира в козметични салони. Дори не от дерматолог. Преди четири години имаше голям дебат и много трудно се стигна до недопускане в стандарт, който обаче е с препоръчителен характер. Той се отнася до това да не се допуска извършването на минимални инвазивни процедури от козметици, неспециалисти пластични хирурзи и дерматолози. Но както казах, това е с препоръчителен характер и няма санкционирани. Там цените са по-ниски и хората се подвеждат. А пациентът може да получи усложнения“, обясни доц. Янков.

Той изтъкна, че не приема формулировката естетична медицина, защото става дума за естетична хирургия и естетични процедури. Затова заяви, че се надява правителството да прояви инициатива и да поиска от научните дружества предложения за промяна в регулаторните документи.

Раждали жени коригират бюст и корем

Раждалите жени се насочват най-вече към корекция на бюста и корема. Причината е, че мускулите в коремната област се отпускат, кожата увисва, особено след бременност с близнаци. „Това се коригира само с абдоминопластика. Затова към тази процедура също има голям интерес“, казва доц. Янков.

Около 10% са проблемите в световен мащаб

Около 10% са усложненията в естетичната хирургия след проведена операция в световен мащаб, уточни доц. Даниел Янков. Данните са на Международната асоциация по естетична пластична хирургия. Този процент включва минимални естетични отклонения от очакван резултат до тежки травматични, включително смърт от операция. „Тя обаче е много ниска напоследък, като се има предвид бързия напредък на науката и медицината. Причина за фатален изход може да са придружаващи заболявания, тогава анестезиологичният риск се увеличава“, каза доц. Янков. Що се отнася до лошия резултат, става дума за нещо, което не се харесва на пациента, но и на хирурга. Затова според специалиста е много важно още на първата консултация да се изяснят възможните рискове за пациента и той да получи пълна информация във връзка с индивидуалния си здравословен статус. „Ако това се прави от всеки специалист, съм убеден, че нивото на усложненията ще е незначително“, каза още експертът.


В категории: Лайфстайл


2
Коментара по темата
2.
Нямам търпение
12.04.2022 09:13:20
0
2
и мъжете да почнат да си правят джуки като маймунски дупета. Предлагам всички почитатели на джугейските ценности да си напълнят устничките и да ги развяват в знак на преданост, като укронацистко знаме! Хем ще ги различаваме през лятото, когато нямат намордници, хем ще им помага при дейностите необходими за пълзенето по стълбата на кариерата им.
1.
?
11.04.2022 22:36:01
0
11
А мозъци кога ще си влеете? Днешните момиченца са много зле горкичките! То бива бива да си без мозък....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори