×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефът на руската "Алфа банк": След санкциите нямам пари дори за чистачка и шофьор


Шефът на руската "Алфа банк": След санкциите нямам пари дори за чистачка и шофьор
Пьотр Авен доскоро парадираше с близостта си с Путин, днес отрича да му е близък и се оплаква от санкциите
26 Март 2022, Събота, 15:18 ч.
Автор: Флагман.Бг

Пьотр Авен твърди, че ограничителните мерки срещу милиардерите няма да повлияят на Владимир Путин

Шефът на руската "Алфа банк" Пьотр Авен се оплака от тежкия живот, който води след въведените срещу него санкции от западните страни.

В интервю пред "Файненшъл Таймс" той отрича да е близък до Кремъл и подчертава, че ограничителните мерки върху руските олигарси няма да окажат влияние върху президента Владимир Путин.

"Бизнесът ни е напълно разрушен. Всичко, което градихме 30 години, сега е напълно рухнало. И трябва някак да започнем нов живот", казва 67-годишният милиардер пред "ФТ".

В момента той е в Лондон, където притежава мезонет, а така също и имение в покрайнините на града. След санкциите правата му върху владение на тези недвижими имоти са замразани, също както и банковите му сметки и други активи.

"Ще мога ли да си наема дори чистачка или шофьор? Аз не шофирам... може би доведената ми дъщеря ще кара колата. Не разбираме как да оцелеем", жалва се Авен. При това интервюиращият отбелязва, че интервюто е взето в мезонета на милиардера, в столова на две нива, зад маса, пълна с плодове и храна.

Според "ФТ" Авен може да бъде експулсиран от Великобритания до 20 дни (олигархът има руско и латвийско гражданство, както и американска виза), макар той да иска да остане в страната с жена си и 8-годишния си син.

Освен това милиардерът смята да оспори санкциите и търси британски адвокат, за да размрази средства, с които да може да плати юридическите консултации. Но местните юристи "не искат да работят с руснаци" и той не таи особени надежди за бързо разрешаване на проблема: "Казаха ми, че да се променят санкциите е практически невъзможно".

Авен твърди, че санкциите срещу руските милиардери няма да повлияят на Путин и добавя: "Въвеждането им е обяснимо, обаче е несправедливо. Но аз не се оплаквам, когато умират хора".

Милиардерът отхвърля твърденията, че е близък с Кремъл. По думите му, за да имаш бизнес в Русия, трябва да си в контакт с президента. "Много странно е да се окажеш под санкции, само защото се срещаш с президента - подчертава той. - Старали сме се да бъдем абсолютно извън политиката. При Путин аз представях не себе си, а "Алфа груп".

На 17 март, в интервю за "Блумбърг", колегата на Авен - основателят на "Алфа груп" Михаил Фридман, който също попадна под санкции, се оплака, че на практика няма пари и не разбира как може да плати дори малки разходи, като тези за почистване. Дори допусна, че ще му се наложи да чисти сам дома си. Тогава Фридман също обяви тезата, че ограничителните мерки срещу руските милиардери няма да повлияят на Путин.

Авен и Фридман излязоха от Съвета на директорите на "Алфа банк", след като попаднаха под западните санкции.


В категории: Войната в Украйна


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
до 8
26.03.2022 19:07:25
4
3
Съвест едва ли някога е имало, но и да е имало някакви остатъци, след последните 2 години са напълно изчерпани. Вече са на километри под дъното! Дори западните преститутки не са чак толкова нагли!
8.
Флагман,
26.03.2022 18:39:51
8
7
Толкова много ли ви плащат за тази 24/7 долнопробна пропаганда, та сте превърнали сайта си на пилон, около който си кършите все по-нечистата съвест. Доколкото ви е останала.
7.
300 млн. Долара
26.03.2022 17:59:13
10
8
На западни олигархи замразява в отговор РУСКАТА Банка - след кражбата на РУСКИ авоари това е единствения отговор на крадците и лъжците натовски!
6.
Ай завалла
26.03.2022 16:53:25
3
19
Ами да дойде да го научим да си чисти!
5.
До 3
26.03.2022 16:47:16
12
20
А ти плиткоумник на друга планета ли живееш... всички сме навързани във верига на тая планета. Олиото 6-7лв, нафтата 3, хляба 1.80 вече...викаш те ще са докарани до просешка тояга, а ние ще си живеем царски а?
Средната заплата от ~1500, което огромна част от българите не са и виждали, вече не стига и се обезцени. Не знам какво потриваш ръце за руснаците колко са нае*ани като и нашата лодка се пълни с вода...глупак!
4.
Ноунейм
26.03.2022 16:44:48
28
12
То бива пропаганда,то бива простащина...Та чак не се виждате какви велики глупости пишете.Имам приятелка в Москва и като я попитах има ли поне малко истина ,че едва ли не не могат да си изтеглят пари от банкоматите там,тя доста се смя....Така че ,ако искате ,сложете даже и снимка на Путин как едва ли не няма пари да си зареди служебния автомобил...Бива да сте прости....Дори и не може да разберете по-точно колко сте прости.
3.
Само така
26.03.2022 16:11:38
13
25
Пък тролетариата нека да продължава да си пише, че санкциите не работели и били в полза на Русия. Ще им увре акъла когато Путин ги докара до просешка тояга, но ще бъде късно.
2.
Mm
26.03.2022 15:39:44
16
33
Изчакаи още един месец и ще усетиш какво става когато се ибаваш с Европа
1.
Аааа
26.03.2022 15:36:43
5
49
Жив да го оплачеш. Ще му намерим работа. Пиколо в слънчев бряг
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори