×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Юристи: изгавриха се с Мануела, тя ще плаща хиляди на екзекутора си Стависки


Юристи: изгавриха се с Мануела, тя ще плаща хиляди на екзекутора си Стависки
Три години след катастрофата, причинена от Стависки, състоянието на момичето продължава да е тежко
14 Юни 2011, Вторник, 10:42 ч.
Автор: Бесове.бг
Източник: News.bg

Блъснатото край Ропотамо момиче искаше 189 254 лева от фигуриста, но съдът прецени, че тя трябва да му плати, а не да получи от него

Ранената тежко при катастрофата на завоя до река Ропотамо Мануела Горсова не само няма да получи парично обезщетение от човека, който я блъсна пиян с джипа си – Максим Стависки, но и ще му плати съдебните разноски. Това стана ясно, след кат Софийският градски съд отхвърли иска на момичето срещу застрахователната компания на Максим Стависки „Дженерали застраховане" за имуществени вреди в размер на 189 254 лв. Исканата от адвокатите на Мануела сума представлява парите, дадени за лечението на момичето в Израел.

След проточилото се - многократно отлагано - близо две години дело, председателят на съдебния състав съдия Йорданка Моллова определи иска като неоснователен и недоказан. Заедно с това Мануела е осъдена да заплати на Максим Стависки и Дженерали близо 21 хиляди лева съдебни разходи.

Съдийският състав приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.

Според семейството на Мануела досега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.

Три години след катастрофата, причинена от Стависки, състоянието на момичето продължава да е тежко, макар и лечението в Израел да е повлияло благотворно и да се наблюдават редица подобрения.

Медицинските експертизи, направени в рамките на делото, установяват, че и след лечението Мануела продължава да е в „персистиращо хронично вегетативно състояние".

Юристи, пожелали анонимност, коментират съдебното решение като „пълна правна перверзия с гражданското право". Според тях хората, които са дарявали по сметките на Мануела, не са го правили, за да освободят от плащане Стависки и застрахователите му.

Майката на Мануела, Дияна, която е неин настойник, коментира лаконично решението, като по думите й съдът се е държал като адвокат на Стависки и застрахователната компания.

Семейството твърдо е решено да обжалва пред Апелативния съд постановеното от СГС - въпреки тежкото си финансово състояние, предвид ежедневните скъпоструващи грижи за Мануела.

Единствено финансовата помощ на техни приятели позволява тя да получава задължителните за състоянието й медицински и рехабилитационни манипулации.


В категории: Темида


12
Коментара
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 0
12
Коментара по темата
12.
янчев
15.06.2011 15:50:44
0
1
ПРЕДЛАГАМ СЛУЧАЙНАТА ЧИТАТЕЛКА ДА СЕ ЕБЕ В ГЪЗА!
11.
le4kata
14.06.2011 23:10:39
1
4
stavinski-dolen pederas
10.
Случайна читателка
14.06.2011 21:49:46
8
2
Решението на съда е правилно. Фактически Горсови не са се изръсили за лечението на дъщеря си. Това, че добричкият й баща хвърли парите на вятъра, пардон - в казината, си е лично негов проблем. Лечението бе платено от Максим Стависки и от дарителите. Още нещо: по дарителски сметки са събрани около 500 000 лв. Къде са? Къде са документите, доказващи, че тези пари са похарчени за лечение? Няма ги, защото в казиното разписки не издават.
9.
ем си хамър
14.06.2011 20:14:36
0
2
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ ДОЛНИ ПЕДЕРАСИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
8.
Аман от съдии педерасти
14.06.2011 19:23:45
0
5
СЪДИЯЯЯЯЯЯ-ТА, СЪДИЯЯЯЯЯЯ-ТА....ПЕДЕРАСТ!!!!
7.
курза максим ставийски
14.06.2011 19:14:44
0
4
ИСКАМЕ СИ ПАРИТЕ МАКСИМЕ-е-е-е - ВСИЧКИТЕ ПАРИ КОИТО, ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СМЕ ДАРИЛИ ДО СТОТИНКА. ВРЕМЕ Е ПОНЕ 3'000'000 БЪЛГАРИ ДА ЗАВЕДЕМ ДЕЛО СРЕЩУ ТЕБЕ, ИНАК ЯВНО НЕЩАТА НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ, ДА ВИДИМ ТОГАВА, КАК ЩЕ БЪДАТ ОТХВЪРЛЕНИ 3'000'000 ИСКА!!!!
6.
Scrooge McDuck
14.06.2011 17:27:28
0
0
Sadiata triabva da sudi ne samo po dokazatelstva i zakon a osnovno po moral!
5.
Анка
14.06.2011 16:43:03
0
3
В затвора трябва лежи целия съдийски състав,за открито показана пристрастност към парите на престъпниците и да им се отнемат завинаги съдебните правомощия.Може би само така ще се намали корупцията,когато има справедливи наказания за закононарушителите,без намеса на парите.
4.
Rossy
14.06.2011 16:14:17
0
3
Пълна простотия. Аз за съжаление се сблъсквах с подобен съдебен проблем, това не е нормална държава. Делата се решават в полза на този който плаща :((((
3.
rosenbosen
14.06.2011 13:52:15
0
4
Докато си мълчим ще е така!!! Няма какво да се коментира просто.....
2.
Петя
14.06.2011 13:33:38
0
9
Това е пълен цинизъм!!!Тези хора като нямат срам,не мислят ли ,че и на техните деца може да се случи да бъдат блъснати от пияници и да останат завинаги инвалиди!
1.
Бург
14.06.2011 12:02:02
0
11
Наистина пълна порнография. Дано се пържат в ада, това е най-малкото, което пожелавам на тази СГАН!!! Да осъдиш осакатено от пиян кретен момиче, а пияния изрод да оправдаеш, че и да му плащат на него. Ето това е България, драги млади хора, оставайте и живейте тук. Утре може да ви блъсне пиян руснак, да ви прати в кома и да ви съсипе живота, но не се бойте, съдът ще реши, че вие трябва да платите на отрепката с джипа!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори