×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Митрофанова сравни България с Донбас и заяви, че цялото общество подкрепя Русия


Митрофанова сравни България с Донбас и заяви, че цялото общество подкрепя Русия
Митрофанова посети вчера паметника на Шипка и днес не бе част от официалните лица
03 Март 2022, Четвъртък, 18:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Според посланика на Русия в България правителството ни било проамериканско

Навръх Трети март руският посланик у нас Елеонора Митрофанова сравни България с Донбас. Във видео, публикувано на официалната страница на посолството във Фейсбук, тя заявява, че България е получила свободата си и сравни ситуацията в Донбас с турското робство в България, пише Offnews.bg.

В триминутното видеообръщение Митрофанова говори най-вече за войната в Украйна, опитвайки се да оправдае военните действия на Русия.

"Руско-турската освободителна война получава отзвук и в днешни дни. Сънародниците ми възприемат събитията в Украйна по същия начин както и събитията преди 144 години - като справедливи, отдавна назрели действия в защита на жителите на Донбас от нацисткия киевски режим, който безразборно убива беззащитното гражданско населението в продължение на 8 години. Многото ни опити да решим конфликта по дипломатически път не донесоха резултат. Вместо да послушат жителите на ДНР и ЛНР, да се окаже натиск на украинските власти да спазват Минските споразумения, западните страни продължаваха да въоръжават фашистките украински групировки, подтиквайки ги към решителни действия против мирното население на Донбас.

С такова противоречие не можем да се примирим. То е в противоречие с нашите хуманистични и християнски ценности. В този ден бих искала да призова българските граждани да се замислят и да погледнат на случващото се в Украйна с незамъглен от антируската пропаганда поглед. В момента на територията Украйна се води специална военна операция за демилитаризация и денацификация на престъпниците от киевските власти, които от 2014 г. водят война срещу собствения си народ. Напомням, че в своята история Русия никога не е започвала война, тя ги е завършвала. Убедена съм, че нашето дело е право. И накрая искам отново да поздравя всички българи за Националния празник."

Освен скандалния поздрав за Националния празник, Митрофанова даде интервю за прокремълската телевизия "Русия 24", в което заяви, че цялото българско общество подкрепя Русия, но правителството е "проамериканско". Тя твърди, че това е и причината за разделението между управляващите и гражданите в страната.

Твърдейки, че "цялото българско общество подкрепя Русия", посланикът на Москва или не е запозната или пропуска данните от последното социологическо проучване на "Алфа Рисърч", което излезе само преди два дни. Данните от него показват двоен спад на одобрението на руския президент Владимир Путин сред българите.

Само за четирите дни военни действия, ползващият се години наред с позитивен рейтинг у нас Путин, губи над половината от своята популярност в страната. Ако през периода 2020-2022 г. между 55% и 58% от българите са изразявали положителни оценки за него, при само 20 на сто отрицателни, сега ситуацията радикално се обръща. Позитивните мнения намаляват почти двойно, до 32%, а отрицателните нарастват до 48%.

В интервюто си Митрофанова обвинява и медиите, които лъжели, че руската армия обстрелвала градове и мирни граждани.




15
Коментара по темата
15.
България
07.03.2022 09:25:47
0
0
беше освободена от едни други руски воѝни, водени от едни други руски офицери, генерали, нямащи нищо общо със сегашните руснаци. Защо?! Защото си ги избиха!
14.
Вие сте здрави отрепки
04.03.2022 14:59:24
0
0
Айде, бе дебелано!? А 400 хиляди прогонени от домовете си украинци от Донбас, те къде са в твоята сметка? Заслужаваш да се срещнеш с 13-милиметров от близо. Българите може и да подкрепят Русия, които са прости и елементарни. Никой, който може да пише правилно, не подкрепя тази черна дупка на човечеството. Който подкрепя Русия, да си купи руски моБилен телефон, руска кола и да си обърне парите в рубли
13.
М?
04.03.2022 04:55:39
16
7
За всичко е права освен за това, че всички българи подкрепят Русия. Има огромен брой сънародници, които не разбират същността на конфликта в Украйна, не осъзнават, че на практика нямаше друг възможен ход от страна на Русия, за да съхрани своя суверенитет, както и да съхрани живота на руснаците, живеещи в Донецк, Луганск, Крим и т.н., след като украинската страна така и не спря да ги избива. Много от сънародниците ни сляпо се поддават на изфабрикуваната в медиите истина, без да отчитат, че на Русия не е нужна война,просто така. Много българи смятат, че Русия не разбира огромната цена на тази война, изразена в човешки животи, пари, санкции и изолация, които са абсолютно очаквани. Да не говорим, колко българи вярват, че Путин е шизофреник, ненормалник, чудовище и какво ли не, но не и президент,който защитава интересите на страната и народа си. Дотук беше коментарът по повод озказването на г-жа посланичката. Относно коментарът на Флагман за някакви си данни от някоя си Алфа рисърч- тези резултати, мила редакция, можете спокойно да си ги напъхате знаете къде.
12.
Аз съм
03.03.2022 21:43:31
15
21
Тази да си изпие хапчетата преди да говори.
11.
БГ Тъпак
03.03.2022 21:24:37
13
23
Костадин Костадинов сигурно така и е казал. То за пари и аз така ще и кажа.
10.
Пешо
03.03.2022 21:22:18
11
18
Боклук
9.
Warrior
03.03.2022 21:08:01
11
3
Хан Крум разтяга локум.
8.
Хаха
03.03.2022 21:04:48
18
26
Тази, ако бе нормален човек, лудият Путин щеше да я държи вързана в Русия.
Беж в кочината ви! Бляд.
7.
_nib_
03.03.2022 20:15:11
37
32
Мръсният американец да напуска базите и България и гоу хоум....Оня канадски тАпанар да спре да шляпа глупости че ще ни вкара във война.Пълен неутралитет от наша страна.
6.
Руските подлоги
03.03.2022 20:11:02
12
25
Искат да ядат на митрофанова пияното ако ,с орехови ядки и да пеят ширска халка мая радная
5.
Аааа
03.03.2022 19:49:52
6
25
Паживьом увидим дарагая.
4.
Дончо
03.03.2022 19:34:22
8
61
Товаришке Митрофанова, днес в България е Трети март, не е Пъви април. Ние по традиция обичаме руснаците, които дадоха живота си за нашата свобода. Не тези, заради които други народи губят свободата и живота си.
3.
Хахахах
03.03.2022 19:09:48
25
32
Социологическо проучване на "Алфа Рисърч"--------хахахахах бла-бла Фейк организации създадени да манипулират общественото мнение и създаващи провокативни нагласи при неосведомения гражданин.

хахахааха

От 1000 интервюирани 50-против войната ,а и самите те не знаят защо се провежда военната операция,просто гледат хора стрелят ,а телевизиите с провокативните ПРОАМЕРИКАНСКИ НОВИНИ И ИНТЕРЕСИ определят общественото мнение на глупавите
2.
Хан Крум
03.03.2022 19:06:00
53
26
Че истината е казала.
От 03/12/1989 та България официално е КОЛОНИЯ на САЩ. Не е тайна, всеки може да прочете за срещата Горбачов -Буш край Малта на тази дата и казаното от Горбачов - СССР се отегля от Балканите, те са ваши. Веднага американският посланник в София запретна ръкави и се започна с рарушаването на страната и държавата до превръщането и в бананова република пряко подчинена на САЩ.
Днес ние сме бедни, зависими и срахливи помияри…дори Македония признахме за разлика от НАТОВСКА Гърция, но се пънем срещу признаването на Крим и Донецк!
Помияри бе…
1.
....
03.03.2022 18:58:20
47
23
227 мекерета разпределят баницата ,а някой са просто слуги за глас за одобрен проект.

Телевизии и медии са с тях ,,,трохите от баницата са за тях!
А Америка и ЕС няма как да ги контролират
Затова нашите мастии обичат толкова АМЕРИКА и ЕС и държат х@я не го пускат

Успех на Русия и до край!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори