×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заради липса на реформи, премиерът Петков отряза синдикатите в МВР за 20% по-високи заплати


23 Февруари 2022, Сряда, 15:21 ч.
Автор: Флагман.бг

Срещата беше много човешка, но протестите ни ще продължат, обясниха синдикалистите

Синдикатите на полицаи и пожарникари се срещнаха с премиера Кирил Петков след поредицата от техни протести. Те настояват за повече пари в бюджета и увеличение на заплатите с 20%. За това бяха и протестите им в неделя.

Засега няма да има 20% увеличение на заплатите на служителите в МВР. Премиерът Петков е обещал, че ще се мисли в тази посока при актуализацията на бюджета през лятото.

"След днешния разговор мога да кажа, че има разбиране от страна на премиера, но няма решение за увеличение на възнагражденията на служителите на МВР с 20%, така че въпросът остава висящ", заяви председателят на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков, цитиран от Епицентър.

Синдикатите категорично не са съгласни с това и заявиха, че ще продължат с протестните действия.

Високият процент инфлация и изоставането на доходите на служителите на МВР спрямо другите структури рефлектира негативно върху покупателната способност на служителите, поясни Станков.

Заместник-председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов също обясни пред медиите, че увеличение на заплатите на полицейските служители с 20% процента няма как да има, поне до юни с актуализацията на бюджета.

"Срещата беше много човешка, но тази среща трябваше да се състои много по-рано, поне преди два месеца. Оттук е и изоставането във всичко останало. На този етап нямаме основание, заради което да прекратим нашите протести. И в този смисъл синдикалната федерация на служителите в МВР ще продължи с протестите, но тъй като се налага вече и решение на нашия Управителен съвет как това да се случи на практика, ще бъдете уведомени по-нататък", посочи Кузманов пред журналистите.

"Премиерът Петков обеща, че ако сме на същата позиция след 60 дни, той ще поеме лична отговорност за това", допълни председателят на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР Христо Христов.

Мотивът, който премиерът е изтъкнал, за да откаже увеличение на заплатите на служителите, е липсата на реформи в системата. Синдикатите са категорични, че ръководството на МВР отговаря за реформите, а не самите служители.
Днес или най-късно утре синдикатите в МВР ще решат как и къде ще продължат с протестите.


В категории: Политика


15
Коментара
Михаил ДИМИТРОВ Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка 16/06/2024, Неделя 10:30 0
15
Коментара по темата
15.
А
24.02.2022 19:52:12
2
7
Да махат всички пенсионери и готово,ще има пари но няма как да стане,повечето шефове и синдикалисти са пенсионери-няма как сами да се реформират,няма да се откажат от двойната хранилка-хем пенсия,хем заплата.
14.
Ушев
23.02.2022 19:41:48
1
11
Не знам ама катаджиите не искали увеличение. Искали само да ги оставят на спокойствие да работят.Хвала на такъви служители.
13.
Ханко Брат
23.02.2022 19:38:57
9
9
Свърши времето когато дуньо простия от банкя раздаваше от жипката нашите пари на тия тулупи.Така ги свикна тоя капут пробит. Без резултати и реформи, само да гласуват за него.
12.
Другия път
23.02.2022 18:11:30
8
12
Да не забравите да гласувате за новия "спасител на нацията". Тоя Паляк успя да събере за 6 месеца толкова омраза дето боко за 12 години не можа. Евалла ,курсовете в Харвард са голяма работа.
11.
E
23.02.2022 17:40:51
2
18
Как служителите да направят реформи? Те ли да променят структурата и да изгонят пенсионерите? По точно е да се каже не направихме реформи и не затова няма да ви увеличим заплатите. Депутатите какви реформи направиха та си вдигнаха заплатите със 700 лева
10.
Колчо
23.02.2022 17:27:16
3
18
Ми човека им каза махнете пенсионерите ще има пари!Ама ка да стане като всички синдикати и началници са пенсионери на двойна хранклка кой ще изгуби 2000-4000лв за 200лв!За това покрай сухото гори и мокрто новобранци мой!
9.
Киро киро
23.02.2022 17:16:12
3
19
Не намалиха броя на депутатите, но си увеличиха заплатите с 700 лева.
8.
хм
23.02.2022 17:07:41
4
15
Редовите полицаи няма да получат увеличение сякаш те не са направили реформите.
Нали управниците ги правят тези реформи, с какво са виновни редовия полицаи, че началниците му не били реформирани?
7.
ALF
23.02.2022 17:01:15
2
15
Как да съкращават някой та те са по цели фамилии в МВР !
6.
Българина
23.02.2022 16:43:49
7
7
Freedom fighter, във вашата фирма така ли вдигат заплатите?..
5.
Freedom fighter
23.02.2022 16:30:19
7
14
Ами намалете си щата и разпределете остатъка от заплатите между останалите. За такива реформи говори Кирчо, ама нали все се правите на угави все ви минава покрай ушите. Една проста сметка показва, че ако си намалите нищоправците с 10 000 ще си увеличите с между 150 и 300 лв. заплатите на калпак.
4.
Реформатинеца
23.02.2022 16:24:38
3
7
Кви реформи? Това да не е разходка с лодка за 4-ма, с баничка с боза ката ден?
3.
Haha
23.02.2022 16:18:19
6
10
Едно смислено нещо да направо Прост 0'Киро
2.
Турист
23.02.2022 16:13:42
13
9
То заради Боко-тиквата заплатите в МВР изостанаха.
1.
Българина
23.02.2022 15:42:44
10
11
Не гласуваха за Боко/патреотите, сега да гонят дивото...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Първите непалски работници вече са тук, запалатата им е 500 евро Първите непалски работници вече са тук, запалатата им е 500 евро За новите служители е осигурено настаняване, транспорт и храна Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид "Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу", откровен е евродепутатът Има ли преврат в БСП? Атанас Зафиров заговори за събор на помирение Има ли преврат в БСП? Атанас Зафиров заговори за събор на помирение Вината за тежките резултати на изборите не може да бъде вменявана на един човек, смята избраният за временен председател на БСП, изтъкна временният председател на БСП  „Парашутист“ в листите обединил БСП, зоват Корнелия Нинова да се махне и от парламента „Парашутист“ в листите обединил БСП, зоват Корнелия Нинова да се махне и от парламента  Иван Таков коментира как тя издигнала младежкия лидер от СДС Калоян Методиев вместо бившия председател на Младежкото БСП в Гоце Делчев Кметът на Бургас и президентът поздравиха мюсюлманите за Курбан Байрам Кметът на Бургас и президентът поздравиха мюсюлманите за Курбан Байрам Бъдете здрави, прощавайте си и се уважавайте, пожела им Димитър Николов Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка Прот. Емилиан Михайлов благодари на дарителите Царят стана на 87 години и призова да не го засипват с цветя и подаръци Царят стана на 87 години и призова да не го засипват с цветя и подаръци Използвайте средствата за благотворителност, каза Симеон II Добра новина за бургаския плаж! Водата е чиста от Ешерихия коли и енетерококи Добра новина за бургаския плаж! Водата е чиста от Ешерихия коли и енетерококи Хората може да се къпят спокойно, каза д-р Мариана Кофинова от РЗИ – Бургас Голям празник за мюсюлманите! Искат прошка, раздават подаръци и колят животни Голям празник за мюсюлманите! Искат прошка, раздават подаръци и колят животни Нека Курбан Байрам да донесе мир и разбирателство на всички, пожела им Делян Пеевски Жега и днес, но синоптик предупреждава за буря Жега и днес, но синоптик предупреждава за буря Вижте къде ще вали и гърми!
Зеленски е най-великият търговец сред политиците, живели някога, обяви Тръмп Зеленски е най-великият търговец сред политиците, живели някога, обяви Тръмп Всеки път, когато идва в страната ни, той я напуска с 60 милиарда долара, а връщайки се иска още толкова, отсече бившият US президент "Ислямска държава" взе заложници руски полицаи "Ислямска държава" взе заложници руски полицаи Обвиняемите, които са взели заложници, са обвинени в тероризъм Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Издирват стрелец в германската столица Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция 21 000 полицаи мобилизирани, за да спрат размириците Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Трябва да подкрепим всеобхватен, справедлив и устойчив мир, каза председателката на Европейската комисия  Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ  Омиротворителите в Швейцария настояват и за достъп до пристанищата на Азовско море, но в Москва няма кой да ги чуе Близнаците да внимават с парите, а Овенът и Козирогът да не пренебрегват здравето си! Близнаците да внимават с парите, а Овенът и Козирогът да не пренебрегват здравето си! Хороскоп за деня – 16 юни 2024, неделя Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО По-късно двойката, която купила имота през 2020 г., узнала, че няколко от съседите й също имат подобни тунели под домовете си 60-годишният Брад Пит иска още деца 60-годишният Брад Пит иска още деца Въпреки нарастващия разрив с децата му от Анджелина Джоли „Г-7“ размаха пръст на Изток „Г-7“ размаха пръст на Изток „Великолепната седморка“ поиска с декларация примирие за Олимпиадата в Париж
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори