×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има ли чадър над задържаните за убийството на пастира от село Антон?


Има ли чадър над задържаните за убийството на пастира от село Антон?
Няма никакъв чадър над братята Дончо и Красимир Петрови, уверява кметът Андрей Симов. За загиналия пастир обаче той каза, че бил изнасилвач и обирджия
10 Февруари 2022, Четвъртък, 09:02 ч.
Автор: Флагман.Бг

Двамата братя са сред най-богатите в общината, но престъплението не може бъде прикрито, коментира Тихомир Безлов 

Специализирана акция на полицията в пирдопското село Антон тече от сряда. Криминалисти проверяваха сигнали за упражнен чадър и покровителство над двама братя Дончо и Красимир Петрови, за които се твърди, че създавали проблеми и заплашвали местните хора. В момента мъжете са задържани за убийството на 28-годишен пастир, техен работник, съобщава Нова телевизия. 

Кметът на Антон Андрей Симов отговори на отправените обвинения към него, че упражнява чадър над двамата братя. „Искам да декларирам, че няма никакъв чадър над тези братя. Няма никакви проблеми с тях. Не съм подавал сигнали срещу тях, защото не е имало проблеми при мен специално”, уточни той.

Относно загиналия пастир обясни, че не е жител на Антон. „Много съжалявам за опечаленото семейство. Искам обаче да кажа, че спрямо този човек имаме страшно много оплаквания. Той е рецидивист, изнасилвач - така поне е описан в страницата на селото, обирджия и т.н. Не го познавам, той дори няма адресна регистрация в Антон”, подчерта Симов.

„Плътно съм зад семейството му - помагаме, закарахме дърва и храна. Но не мога да позволя да се опетнява името на общината и на семейството ми”, добави кметът.

Относно втория изчезнал човек Симов каза, че доколкото знае, според пост във Facebook, двамата с пастира са били приятели и крадат животни. Той призова институциите да си свършат работата.

Местни хора, дошли в подкрепа на кмета, заявиха, че не са имали проблеми с двамата братя. „Те не са такива, каквито ги изкарват”, каза жител на Антон.

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията коментира в „Денят започва“ по БНТ, че престъплението е прекалено тежко, за да бъде прикрито, но по-важно е да се промени моделът.

"Вероятно тези хора ще бъдат осъдени. Важно е да успее да се ограничи моделът на изсипване на пари на едни и същи хора“, добави той. 

„Двамата братя вероятно са взели стотици хиляди левове европейски пари, това са може би едни от най-богатите хора в общината, завзели са пасищата, които са една от най-големите схеми, чрез които местните влиятелни политически и икономически хора контролират общината", каза Безлов.

По думите му случващото се в Антон не е учудващо. Според Тихомир Безлов тези хора ще продължат да получават субсидии.

В селото има и други, които се оплакват от арогантността на братята. В сутрешния блок Искрен Вълев заяви, че е имал проблеми с тях.

"5 години имаме имот в Антон, направихме овощна градина, братята я унищожиха умишлено, пуснаха си животните вътре, подадохме сигнал в полицията, патрулката дойде след 2 часа, братята през това време прибраха конете, после никой не видял нищо, дежурният ми каза - началникът каза да приключваме с този случай и да се прибираме в управлението", заяви Искрен Вълов.

Той допълни, че разполага със снимков материал и е разговарял няколко пъти с двамата братя.
 


В категории: Крими


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
9
Коментара по темата
9.
Кмета
10.02.2022 14:45:12
0
3
Не съм спрял да си гриза ноктите вече няколко дни от притеснение
8.
Стоимена
10.02.2022 13:48:44
1
0
За "чадър" над двамата братя не се знае, но за "дъждобраните" на пастирите и животновъдите всички работят за! Като си харесат нещо и си го прибират- какво? прости "чубани"- без мениджъри не могат да усвоят субсидиите за покриване на загуби!
От село в село- Антон, Табачка, Искра, и Токачка, с Три къщи, с Три кладенци, с Три могили в Триград с тоя махленски занаят и с Петърч у Певец Говежда и ме сърби сключената вежда от Видно до Верен, че от Малка Верея като в Горска Ливада Минзухар под цъфналата Дрянка на откачените за дрямка Воден е от Великан на курортните Антон Иванов и Георги Димитров.
7.
Чадър ?
10.02.2022 13:22:32
0
3
Ми то си е цял парашут бе хора.....Нали заедно крадат субсидии чрез несъществуващи ферми и арендни договори...то и чакалите знаят...Това е масова практика от години на много места...Криминални типове станаха земеделци...
6.
Хм
10.02.2022 12:03:04
0
7
Не знам чадъра с какъв "диаметър" е, ама е крайно време да се види как и на кой и срещу какво се раздават субсидиите в земеделието. Сулю и Пулю станаха милионери да не кажа и милиардери от тези пари. Хайде сега да видим новата власт как ще се справи или ще продължи порочната практика. Да се направи една проверка на кой какви субсидии са давани през последните години и срещу какво.
5.
Извод
10.02.2022 11:13:43
0
8
След толкова оплаквания срещу двамата "крупни" братя, някои включващи записи като доказателства и в следствие всички опити за разрешаване чрез закона се покриват с "няма доказателства" ИМА чадър и то голям!
Сега освен братята убийци, трябва да се разследват и всички които са част от чадъра!
4.
А бе
10.02.2022 09:39:05
9
3
Хора,не се прави така.
Като имаш един килограм брашно,какво правиш,отиваш при хлебаря да ти направи хляб.
Те го били,та утрепали. Не се прави така. Отива се при правилните хора,те го бият,но е жив. Толкова жив,че като погледне някой и се изпуска.
Файда от жалби няма,запомнете.
3.
Във всяко
10.02.2022 09:34:27
3
4
Населено място е така,изключая Бургас.
2.
Царя
10.02.2022 09:23:44
11
0
Пастира е крал животни и то не от едно две места , отиде им живота на тея заради крадеца .
1.
Сигурно и тук не е изключение
10.02.2022 09:12:02
0
46
В много малки населени места, кметовете са много услужливи към местните богаташи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори