×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Три дами влизат в битката за Твърдица


Три дами влизат в битката за Твърдица
Диана Фъртунова (вляво), Людмила Любенова и Кирилка Николова (вдясно) имат своите шансове за победа
08 Февруари 2022, Вторник, 19:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Журналист, учител и читалищен деец са кандидати на частичните местни избори 

 

Три жени се кандидатираха за кмет на бургаското село Твърдица, където на 27 февруари, ще се проведат частични местни избори.

Припомняме, че дългогодишният управник Сотир Йовчев почина в края на миналата година след дълга битка с хронично тежко заболяване. От 2007 година, когато се кандидатира за пръв път, той печелеше вота с убедителна преднина. Йовчев бе сред последните кметове на СДС в региона. След смъртта му, постът временно бе поет от бившия териториален директор на ЦУА „Изгрев“ Пенка Паспалева. Очакваше се самата тя да се кандидатира, но до края на срока, това така и не се случи. 

„Единият от кандидатите се издига от партия, другият от коалиция, а третият – инициативен комитет. Избирателите по списък са 364, ще гласуват в една секция с машина“, обобщи пред Флагман.бг председателят на Общинската избирателна комисия в Бургас Михаил Хаджиянев.

Трите дами, които влизат в битката за Твърдица са Диана Фъртунова (НФСБ), Кирилка Николова (БСП за България) и Людмила Любенова от Инициативен комитет.

НФСБ предприе стратегически ход с издигането на силния кандидат Диана Фъртунова. Бургаската журналистка се премести със семейството си в Твърдица през далечната 1992 година. Тя е съпруга на бившия общински съветник, писател и издател Валентин Фъртунов, който почина внезапно през 2014 година. Те отгледаха трите си деца в селото и построиха прекрасна къща.  Диана бе в основата на построяването на храма „Рождество Богородично“ в Твърдица.

Журналистът Диана Фъртунова е с богат опит в печатни и онлайн издания, тя е издател на две книги, автор на научни трудове. Съпруга е на покойния общественик Валентин Фъртунов

„Натрупала съм достатъчно опит, имам сили и мога да помогна на това красиво село, за да се развие. Потенциалът на Твърдица е страхотен. Въздухът тук е много чист, преди години бяха направени замервания и установиха, че качеството се доближава до това в Сандански. Селото се намира само на 5 км от Бургас, има възможност да развие еко и селски туризъм. Може да се направи и парк в покрайнините с уреди за фитнес на открито и барбекю зона“, каза Фъртунова.

Тя е завършила бакалавърската си степен в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ със специалност предучилищна педагогика, след това е придобила магистърска степен по логопедия от БСУ. Има и следдипломна квалификация по управление на европейските проекти, с което смята, че може да е от изключителна полза за селото си.

Кирилка Николова е кандидат за кмет от БСП за България. Тя прави трети опит да спечели вота в селото и този път вярва, че ще успее

Кандидатът на коалиция „БСП за България“ Кирилка Николова също е интересна номинация. Тя е на 49 години, завършила е СПИУ по електротехника в Бургас, работила е в частния сектор. Николова е председател на Народно читалище „Пробуда“ в Твърдица. Участвала е в организацията на голяма част от празничните събития в селото. Сред основните й приоритети са подобряване на инфраструктурата и диалога с хората.

„Вярвам, че с постоянство и упорита работа могат да се решат проблемите на село Твърдица“, каза Кирилка Николова. Тя прави трети опит да спечели вота и е убедена, че този път ще успее.

Третият кандидат също е много интересен  - Людмила Любенова, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от ПП ГЕРБ и СДС. Тя е семейна, с три деца. Завършила е „История и археология“, реализирала е десетки обучения за работа с деца със специални нужди.  Людмила си поставя няколко основни задачи – да продължи политиката на екскмета Сотир Йовчев, да се изгради модена детска площадка, спортен център за младежите, старата детска градина да се ремонтира и използва от самодейните състави в Твърдица и да се подобри инфраструктурата. Председател на Инициативния комитет, който издигна Людмила е Мария Йовчева, дъщеря на покойния кмет Сотир Йовчев.

Людмила Любенова е издигната от Инициативен комитет с председател Мария Йовчева, дъщеря на екскмета Сотир Йовчев. Тя е подкрепена от коалиция ГЕРБ-СДС

 


В категории: Политика


Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 9
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
14
Коментара по темата
14.
8155
10.02.2022 00:28:47
1
0
Фъртунова и поддържащата я партията на СКАТ какво направиха за Твърдицо освен да го опаше с кабел?
13.
до 8 селянин
09.02.2022 12:54:38
0
1
как с " нейната комуникация и дтруктурирано " ще намери общ език с " село пълно със ръбове, егоисти, алкохолици и мързеливи криваци"??
12.
до 9
09.02.2022 11:12:40
0
1
Не е казано, че трябва сами да правят проектите, но да не могат да ги проверят е срамно. И какъв екип очакваш, че ще събере точно за Твърдица?
11.
Антипартиен
09.02.2022 10:46:24
1
1
С тея селски лица.
Промяна няма да има.
10.
рвм
09.02.2022 10:29:38
2
3
Ако герб не купуват отново гласове,всичко ще е наред
9.
До 6
09.02.2022 10:27:24
2
1
Колко кметове познавате,които сами си правят проектите?Точно така 0,защото си има екип за тази работа.
8.
Селянин
09.02.2022 09:40:13
4
7
От трите кандидатури Диана Фъртунова е най-дейна и с най много опит и контакти, което е най-важно в случая. Отделно като чета постовете и на трите в социалните мрежи, нейната комуникация изглежда най-грамотно, дтруктурирано и подготвено, което е важно в село пълно със ръбове, егоисти, алкохолици и мързеливи криваци.
7.
Твърдичанин
09.02.2022 09:34:37
3
3
Те хората в селото знаят кой колко струва.
Кандидатка бесепарка с безброй кандидатстване и с интереси недвижимите имоти в селото,
неуспялата кандидатка за парламента от окупиралата селото телевезия скат, или независимият кандидат подкрепен от герб! Явно е че и 3те партиите нищо не са направили да селото въпреки че и трите са управлявали страната.
Твърдичани ще изберат този който е най съпричастен с проблемите на селото!
6.
до 5
09.02.2022 09:25:15
0
4
Един кмет като не разбира от финанси, като не може един проект да направи, какво точно ще работи? Образованието е много важно. Не знам защо така се неглижира образованието у нас. Например в общинските съвети е пълно с необразовани и некомпетентни хора, които трябва да избират управляващи кадри за общинските предприятия. Как един такъв неук човек ще избере някой управленски кадър с опит? Ми то събеседването се превръща във фарс
5.
до 4
09.02.2022 09:11:35
4
2
На село не е важно образованието,а какво се върши.
4.
до 3
09.02.2022 08:31:03
1
5
Нямаше ли някой с основно образование?
3.
От Твърдица
09.02.2022 08:02:30
7
4
Кирилка е нашия човек
2.
*********
09.02.2022 07:55:10
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Странно
09.02.2022 07:44:52
1
9
Фъртунова - журналист, бакалавър с предучилищна педагогика от Шуменския и магистратура по логопедия от БСУ

Кирилка - СПИУ по електротехника ?!

Любенова - Завършила е „История и археология"

Не ми харесва че е подкрепена от Герб, но явно е с най-добро образование от трите.
Толкова ли нямаше един икономист?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори