×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна националното външно оценяване за учениците от 4 клас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Всички се влюбиха в Скандинавската диета, която прави чудеса


30 Януари 2022, Неделя, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Основното предимство на диетата: можете да пиете алкохол, да ядете висококалорични храни, да използвате масло в процеса на готвене

Младата и красива диетоложка от Дания Сузи Венгел измисли супер проста диета, която изключително бързо започна да печели популярност в кръговете на привържениците на здравословното хранене, както и на всички, които искат да загубят излишните килограми и да постигнат мечтаната фигура.

Освен това друга хубава част на диетата, която е по-известна с името Скандинавска диета, е, че можете да отслабнете без постоянни ограничения в храната.

Как действа Скандинавската диета и защо е толкова популярна?
Системата за захранване е непретенциозна, тъй като няма нужда да броите калориите, протеините, съотношението на въглехидратите и мазнините, витамините и полезните микроелементи, които поглъщате с храната. Това е удобно, ако ядете в движение или сте прекалено зает на работното място.

Единственото правило е, че всяко хранене трябва да се състои от четири хляба. Няколко протеини + шепа въглехидрати + две шепи зеленчуци + една чаена лъжичка мазнини.

След като ражда на второто й дете Сузи е изправена пред проблема с наднорменото тегло. Тя се е опитвала да пази стриктните правила на вече познатите диети, но така и не успяла да постигне дългоочаквания резултат. 

По това време теглото й надвишавало 100 килограма. Основната трудност, която Сузи срещнала била, че след като се освободи от 15-25 кг след няколко месеца това тегло се връща (йо-йо ефектът, който всяка жена за съжаление е изпитвала).

Диетоложката осъзнала, че стриктните диети предизвикват преяждане, затова тя разработила собствен план за хранене. Сузи загуби почти 50 килограма само за една година. Днес теглото й е по-малко от 60 килограма.

Какво представлява диетата? 
Не е нужно да отделяте много време за намиране на подходящи рецепти. Въведете #senskost hashtag в приложението Instagram, за да изберете любимото си ястие от голямото изобилие от здрави деликатесни снимки.

Основното предимство на диетата: можете да пиете алкохол, да ядете висококалорични храни, да използвате масло в процеса на готвене. 

По-долу от jenata.blitz.bg ви предлагаме извадки от менюта за закуска, обяд и вечеря, което хармонично се вписва в ежедневната диета. 

Закуска 
•    Зеленчуци: няколко чери домати и зелен грах; 
•    протеин: 2 яйца; 
•    въглехидрати: 1 парче ръжен хляб; 
•    мазнини: масло, чаша кафе с мляко. 
•    Позволените зеленчуци са: зелен боб, брюкселско зеле; белтък: яйце; въглехидрати: 1 тост ръжен хляб; мазнина: холандски сос. 

Обяд 
•    Зеленчуци: български пиперки, домати; 
•    протеин: пастет от месо, парче шунка; 
•    въглехидрати: парче хляб; 
•    мазнина: твърдо сирене (гауда, пармезан).
•    Позволени зеленчуци: карфиол, броколи, аспержи; 
•    протеин: червена риба (сьомга, пъстърва); 
•    въглехидрати: макаронени изделия или спагети (макаронени изделия, юфка); 
•    Мазнини: сос от яйчен ориз с естрагон. 

Вечеря 
•    Зеленчуци: рукола, домати, цвекло, моркови; 
•    протеин: месо (говеждо, телешко, свинско); 
•    въглехидрати: чаша червено вино; 
•    мазнина: растително масло за пържене.
•    Позволени зеленчуци: аспержи, зелена салата;
•    протеин: 2 яйца, твърдо сирене; 
•    въглехидрати: царевица; 
•    Мазнини: 30 g печени ядки. 

Средно жените, които спазват Скандинавската диета консумират 1500 калории, а мъжете - 2 000 калории.

Внимание!!!
Не забравяйте, че ако вашата диета се основава на радикални принципи за постоянно преброяване на калориите, всъщност можете да отслабнете, но вашето здраве ще се влоши. Състоянието на косата, кожата и зъбите ще се промени. Съществува риск от редовно главоболие, слабост, проблеми с храносмилателния тракт, евентуално хранителни разстройства. / jenata.blitz.bg


В категории: Здраве


2
Коментара
Флагман.БГ Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна 27/05/2024, Понеделник 19:20 0
2
Коментара по темата
2.
Rando
30.01.2022 16:16:11
1
9
Българската диета също прави чудеса

Закуска кафе и цигара + кенеф

След това кутия и половина цигари на ден,половин литър кафе минимум,за вечеря малко колбаси/кренвирши или щафетни салами с не повечео 20% месо вътре

Много е добра
1.
ФЪН-ШУЙ ДИЕТА
30.01.2022 16:12:57
0
12
Вратата на хладилника,да е обърната КЪМ СТЕНАТА
Скоростно отслабване......гаранция 100 %-а
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Зловещата сцена с крясъци и счупени прозорци се разигра в апартамент в блок 87, грози го присъда до 12 г. 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка Ето кои са те  Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Ако сме сексуално активни, със сигурност ще усетим много разлики, ако попаднем в "сух" период Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Не съм безотговорен човек, обяви футболният специалист Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Ето кои са те  Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Идеален за закуска, пътуване или пикник 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване Ако не искате да се тормозите с тежки и ограничаващи диети, спазвайте тези правила Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Информацията е от изтекли данни от поземления и кадастрален план на емирството Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Полицейски служители буквално оглозгали дома на 51-годишната жена, арестувана е за срок до 24 часа   500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа 500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа Ограничението влиза в сила от официалното откриване на плажните ивици, когато те са обезпаразитени, почистени и подготвени за туристите
Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията И двамата мъже са непопулярни, изборите ще бъдат референдум за това кой от тях според американците е по-малко лошият вариант 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания Нов доклад разкри огромен скандал в Обединеното кралство Култова световна марка е пред фалит Култова световна марка е пред фалит Тя беше взела и от пазарния дял на Найк Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Тя го призовала да ремонтира къщата ѝ и да плати за почивките ѝ с публични средства Хари Кейн взе Златната обувка Хари Кейн взе Златната обувка Англичанинът вкара 36 гола в 32 мача за Байерн ГМО комари се включват в борбата срещу маларията ГМО комари се включват в борбата срещу маларията Комарите преносители представляват сериозна регионална заплаха Бунт в Палма де Майорка срещу туристите -  "Вървете си вкъщи!" Бунт в Палма де Майорка срещу туристите - "Вървете си вкъщи!" Над 10 000 души вдигнаха плакати "Вървете си вкъщи!" Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт В Швейцария на 15 юни се очаква среща на повече от 80 държави, където Русия нямало как да излъже 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция При кацането самолетът беше посрещнат от службите за спешна помощ Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Той ще се срещне с българския премиер Димитър Главчев
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня Стюардесата влиза при пилота и казва:
- В салона имаме еврейски терорист с бомба.
- И какво иска?
- За сега нищо. Просто продава парашути.
Виц на деня Виц на деня - Защо спортуваш?
- Защото спорта ми дава усещането, че имам хубаво тяло като съм гол.
- На мене такова усещане ми дава алкохола...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Младоженецът разбра, че нещо не е както трябва, когато от странана булката дойдоха само тираджии и моряци...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори