×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От 7 юни започва изплащането на пенсиите , обезщетенията за безработица - на 17 юни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анахид Тачева с деменция, не помни сина си Митко Цонев


23 Януари 2022, Неделя, 15:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Легендарната говорителка се лекува в Америка, не се е прибирала от 3 години

Телевизионната легенда Анахид Тачева се е предала пред деменцията, разкриват нейните роднини. Заболяването нанесло сериозни щети на паметта на славната говорителка. 81-годишната бивша съпруга на Коста Цонев вече не си спомняла покойния си син Димитър Цонев, пише вестник Ретро.

Пет години и половина след внезапната му смърт заради масивен инсулт майка му не говорела изобщо за него, сякаш никога не е съществувал в живота ѝ. „На моменти имам чувството, че не си спомня тати. Според мен мозъкът е включил някакъв защитен механизъм и трие всичко, от което я боли. Физически е много здрава, но ментално не е себе си“, казва за състоянието ѝ внучката ѝ Деси Цонева, дъщеря на Митко Цонев.

Тъй като деменцията на Тачева била хваната от лекарите в Щатите в ранен етап, тя веднага започнала лечение и приемала лекарствени средства, но те просто забавяли хода на заболяването и не можели да го контролират или заличат напълно. Така в паметта ѝ имало бели петна, особено свързани с хора, които не са вече между живите, както и с повратни моменти в нейния изпълнен с драми и трагедии живот.

Живите си близки Анахид разпознавала, дори да не са покрай нея. Вече близо 10 години тя е в Америка при най-малката си дъщеря Анахид от брака ѝ с Васил Тачев. Живее заедно с нея, гръцкия си зет Аристотел и двете си внучета Арис и Ейтън. Спомняла си и другите си внуци и правнуци, които са в България, но деменцията „изяла“ от съзнанието ѝ и двамата ѝ покойни мъже – Коста Цонев и Васил Тачев.
На родна земя легендата на БНТ не е стъпвала почти 4 години. За последно тя се гласеше да се прибере в България през 2019 г., но коронавирусът осуети плановете ѝ, а и след отключването на деменцията връщането ѝ стана още по-невъзможно. Дъщеря ѝ Анахид настоявала тя да бъде под непрекъснато медицинско наблюдение и отказвала да я пусне да лети от Ню Йорк до София.
Бившата тв говорителка с арменски корени си взела „сбогом“ с приятелите си тук по време на последната си визита, когато остана у нас за повече от месец. В Америка Тачева пребивава легално след смъртта на втория си съпруг Васил през 2012-а. Година след това тя кандидатства за зелена карта и виза за Щатите и беше одобрена.

Благодарение на своя зет милионер, който се занимава с недвижими имоти, ресторантьорство и казина, поболялата се Анахид е добре подсигурена финансово и живее в апартамент за милиони долари в един от най-скъпите квартали в Ню Йорк, в съседство с много холивудски звезди. В същото време обаче другата ѝ дъщеря Теодора от първия ѝ брак с Коста Цонев е на ръба на мизерията и едва свързва двата края след двата опита за самоубийство и безрезултатните опити години наред да си намери работа, за да гледа двете си деца като самотна майка.


В категории: Лайфстайл


2
Коментара
Съдят сина на Байдън
Съдят сина на Байдън 04/06/2024, Вторник 07:48 1
Рецепта за киш с тиквички и бекон
Рецепта за киш с тиквички и бекон 03/06/2024, Понеделник 21:00 0
2
Коментара по темата
2.
!
24.01.2022 13:10:19
0
0
Ох,Мери,сигурно си щастливка,щом сама си наредила живота си както искаш!.В професията донякъде е възможно,но интимните отношения са твърде тъмна зона.Често най-добрите и почтени хора попадат на негодници,лъжци,моше-ници и т.н. Без добър шанс-"Бай бабо да не те срещне мечка!"
1.
Мери
23.01.2022 16:30:50
4
1
Кой както си нареди живота!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Очакват се порои и градушки до петък? Климатолог съветва да не бягаме от мълнии Очакват се порои и градушки до петък? Климатолог съветва да не бягаме от мълнии Вижте какво ще е времето днес Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Аналният секс все още е до голяма степен тема табу, но все повече жени го пробват – и доста им харесва Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Дрегерът му посочил 1,89 промила алкохол 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка Причината някои хора да са сами, не опира до липса на късмет 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: Ето кои са те  Хиляди прииждат за нестинарската магия в сърцето на Странджа тази вечер Хиляди прииждат за нестинарската магия в сърцето на Странджа тази вечер Цяла плеяда от ректори на български университети гостува в село Българи, идват държавници и много родолюбци Созопол ще има любимо място за снимки – две магаренца, Общината търси скулптор с конкурс Созопол ще има любимо място за снимки – две магаренца, Общината търси скулптор с конкурс В процедурата на общината могат са участват, както професионални скултори и художници, които са се доказали като имена на българската култура, така и студенти със свои произведения и проекти Рецепта за киш с тиквички и бекон Рецепта за киш с тиквички и бекон Вкусно пролетно-лятно ястие Периодичното гладуване подобрява здравето на червата и помага в отслабването Периодичното гладуване подобрява здравето на червата и помага в отслабването Учени за пръв път изследват задълбочено ефекта от периодичното гладуване върху червата Какво говори социологията преди изборите - предстои ли сензация? Какво говори социологията преди изборите - предстои ли сензация? Все още огромна част от хората, които традиционно гласуват на избори, се колебаят дали и за кого да гласуват
Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа  Стотици на протест пред щабквартирата на израелските въоръжени сили в Тел Авив Съдят сина на Байдън Съдят сина на Байдън Това е първият процес в историята на САЩ срещу дете на настоящ президент  Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Киев се нуждае от ново контранастъпление, коментират американски анализатори Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Рупърт Мърдок сключи брак с 67-годишната пенсионирана руска молекулярна биоложка Елена Жукова Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Куршумът се заклещил в бижуто около врата на мъжа и така той се отървал само с дребна драскотина Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори