×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Кола се преобърна в Шуменско, шофьорката – с 1,91 промила и положителен тест за метамфетамин
  • Митничари откриха контрабандно злато за над 80 бона на "Лесово"
  • Росен Желязков се отказва от европарламента
  • 15-годишно момиче се удави след падане в напоителен канал
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво да правите с връзката си, когато фазата на медения месец отмине


Какво да правите с връзката си, когато фазата на медения месец отмине
Ключови думи: връзка, любов, меден месец
14 Януари 2022, Петък, 21:39 ч.
Автор: Флагман.БГ

След отминаването на фазата на влюбването идва и сблъсъкът на личностите

Фазата на медения месец е характерна за началото на почти всяка връзка. Тя може да трае между няколко месеца до приблизително първите три години от началото на връзката. През този период любовта е силна и интензивна. Влюбените не могат да откъснат очи един от друг. Прекарват почти цялото време заедно. Правят секс всеки ден.

Всичко това е прекрасно и прави усещането за обвързване по-дълбоко. Но когато осъзнаете, че тази фаза е преминала и не можете да я върнете обратно, може да изпитате буря от негативни чувства, страх от раздяла, несигурност. Нормално е да искате да върнете тази искра, която сте имали и която ви липсва.

Не можете да върнете фазата на медения месец, но можете да коригирате очакванията си за връзката.
Едно от най-важните неща е да се опитате да имате по-реалистичен възглед за връзката и отношенията си. Една от най-големите пречки за щастието са нереалистичните очаквания към връзката и партньора. Ако очаквате да живеете в приказка, както ви се е струвало в началото, вероятността да се разочаровате е голяма. Това може да предизвика сериозна криза в отношенията.

Изградете реалистични и устойчиви очаквания към връзката си. Не мислете, че пеперудите в стомаха са нещо, което винаги ще бъде там. Всяка връзка преминава през различни етапи и се трансформира. Бурните чувства, страстта и привличането в началото преминават към по-дълбоки форми на обич, привързаност, отдаденост, партньорство с времето.

Какво да направите, когато осъзнаете, че фазата на медения месец е отминала и не можете да я върнете?

1. Оценете колко добри сте в разрешаването на конфликти и в комуникацията.
Важен фактор за една връзка е здравословната комуникация. Тя определя това дали успявате да се справите добре с конфликтите или между вас остават неизказани неща, напрежение. Нерешените проблеми и неизговорените чувства са една от главните причини за разваляне на отношенията в двойките след преминаването на фазата на медения месец.

2. Колко отдадени сте да работите за връзката си.
След фазата на медения месец е важно да прецените колко усилия влагате във връзката си. Тогава настъпва моментът, в който си личи дали вие и партньорът ви искате връзката ви да се развива или ви е все едно какво ще стане с нея, след като вече първоначалната фаза на влюбването е отшумяла.

3. Как успявате да надграждате собствената си личност, въпреки че сте едно цяло с партньора си във връзката.
След отминаването на фазата на влюбването идва и сблъсъкът на личностите. Много често това е моментът, в който се получава разрив в отношенията. Причините могат да са много. Прилепчивост и зависимост от страна на единия партньор, прекалени амбиции у другия, желание за собствено развитие за сметка на цялостното такова във връзката, ненамиране на перспектива за самостоятелно развитие на единия партньор без подкрепата на другия. Това са все психологически механизми, които показват колко устойчиви като самостоятелни личности сте, както и като личности в рамките на връзката.

4. Идеализирате ли партньора си и поведението му.
Отминаването на фазата на влюбването е подходящ момент да направите равносметка защо всъщност сте влюбени в партньора си и влюбени ли сте наистина в него или в представата си за него. Когато пеперудите в корема утихнат е време да прецените реалните си чувства един към друг. Това ще ви помогне да осъзнаете в здравословна и перспективна връзка ли сте или не.


В категории: Лайфстайл


Коментари
Бой в италианския парламент
Бой в италианския парламент 13/06/2024, Четвъртък 08:24 0
Флагман.БГ 10 неща, които карат мъжете да се влюбят 10 неща, които карат мъжете да се влюбят 12/06/2024, Сряда 22:00 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ад във Велико Търново след бурята, над 100 автомобила в Шереметя потрошени Ад във Велико Търново след бурята, над 100 автомобила в Шереметя потрошени Очаква се и днес градушка, кметът на старопрестолния град свика кризисен щаб Празника на семейството събира бургазлии във Ветрен тази събота Празника на семейството събира бургазлии във Ветрен тази събота Много изненади, томболи с големи награди, и спортни активности и състезания за всички членове на семейството, както и за бъдещи татковци и мами, очакват посетителите на „Празникът на семейството“ Елена Йончева остава евродепутат след отказа на Джевдет Чакъров и Искра Михайлова Елена Йончева остава евродепутат след отказа на Джевдет Чакъров и Искра Михайлова Водачът на евролистата на ГЕРБ - Росен Желязков, също се отказа от мястото си 10 неща, които карат мъжете да се влюбят 10 неща, които карат мъжете да се влюбят Ако той ви е накарал да се чувствате добре в определена ситуация или по принцип, не забравяйте да му споделите Възродиха идеята за контрол върху графити изкуството в Бургас, този път идва от управляващите Възродиха идеята за контрол върху графити изкуството в Бургас, този път идва от управляващите Крачка напред ли сме най-после да имаме фестивал на уличното изкуство? За какво мъжете най-често лъжат, ето 5 неща За какво мъжете най-често лъжат, ето 5 неща Те крият истината, за да прикрият несигурността си Цончо Ганев ощастливи Звезделина Каравелова Цончо Ганев ощастливи Звезделина Каравелова Активистката на „Възраждане“ от Несебър ще стане депутат Това са най-големите бебета сред зодиите Това са най-големите бебета сред зодиите Четири зодиакални знака се отличават с инфантилността си Новите евродепутати не са това, което очаквахте Новите евродепутати не са това, което очаквахте Доста от новите избраници не проведоха типична предизборна кампания, а се фокусираха върху социалните мрежи Рецепта за свинско в гювечета Рецепта за свинско в гювечета Бързо и вкусно ястие
Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори