×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Йордан Георгиев ще оглави "Слънчев бряг" АД, Даниела Божинова РИОСВ-Бургас и още кои се готвят за държавни постове


Йордан Георгиев ще оглави "Слънчев бряг" АД, Даниела Божинова РИОСВ-Бургас и още кои се готвят за държавни постове
Йордан Георгиев (горе вляво), Тодор Байчев (горе вдясно), Даниела Божинова и Божан Божанов (долу вдясно) заслужено получават високи постове
04 Януари 2022, Вторник, 17:31 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Тези, които мислят, че кадруват или разнасят CV-ото си по партийните централи, да знаят, че назначенията за ключовите държавни предприятия ще отнемат между два и четири месеца

 

Рокадите в държавните структури по области – агенции, инспекции и териториални дирекции, ще започнат от утре, узна Флагман.бг. Както вече съобщихме, на първото за годината заседание на Министерски съвет се очаква да бъдат утвърден новият областен управител Стойко Танков, както и зам.-областните управители – Тодор Иванов от ИТН и Емил Пейчев от ПП.

Веднага след това стартира подготовката за промяна на ръководствата на държавни структури, където повече от 10 години управляват кадри на ГЕРБ и ДПС. За някои от тях ще е нужно доста време, защото става въпрос на първи етап за смяна на Съвет на директорите, който впоследствие да посочи изълнителен директор.

За тези, които разнасят CV-ата си напред-назад и други, които мислят, че кадруват в Бургаска област, е важно да знаят, че назначенията на това ниво ще отнемат между два и четири месеца, считано от утре нататък. Законът за публичните предприятия, променен през ноември 2020 година, напр., изисква провеждането на конкурс за членове на СД, както и последващ такъв за изпълнителен или генерален директор.  Така погледнато, ако се приеме, че настоящото правителство е с кратък хоризонт от две години, т.е. - до местния вот през октомври 2023 г., може, по печалния пример на кабинета "Орешарски" някои от мераклиите да не стигнат до бюрата си.

 Към днешната дата ситуацията е следната:

Със сигурност определен за нов изп.директор на „Слънчев бряг“ АД е Йордан Георгиев – едно от знаковите имена на БСП в региона. Той е на 57 години, завършил е Техническия университет в София, общински съветник втори мандат, има собствен бизнес. Той е харесан лично от министъра на туризма Христо Проданов. През 2013 година Геориев беше посочен за председател на СД от своите, но поради неотпитност на юридическите му съветници, настъпи документален хаос. Така бе на няколко пъти отлагано вписването на новия борд, междувременно кабинетът на Орешарски падна, а старото ръководство в същия състав продължи да управлява до ден.днешен.

Под шапката на БСП този път попада Изпълнителната агенция „Рибарство и аквакултури“ (ИАРА), чиято централа е ситуирана в Бургас. Постът изпълнителен директор е сред най-съблазителните. За него се спряга настоящият зам.-областен управител Божан Божанов. Очаква се той да замени Галин Николов. Възможно е да получи и директорското място на Пристанище Бургас. Божанов е на 49 години. Юрист по образование. В периода 2003-2007 година бе назначен за кметски наместник във Ветрен. Той е дългогодишен член на Общинската и Районна избирателна комисия. Адекватен и компетентен. Търси му се пост, който би бил достоен за експертизата му.

Фаворит за нов директор на РИОСВ Бургас е общинският съветник от ДБ Даниела Божинова. Но на този етап тя е само фаворит. Божинова е част от Националния съвет на „Зеленото движение“, което реално управлява Министерството на околната среда и водите и по-подходящ кадър от нея няма. Във визитката й пише, че владее шест езика и е организирала редица кампании за защита на екологичните права на хората. Божинова е на 61 години, завършила е арабистика в СУ „Св.Климент Охридски“. Оглавява НПО и е сред най-радикалните екоактивисти. В нейни ръце определено ще пасне "горещия картоф", наречен РИОСВ-Бургас, където се кръстосват интереси за стотици милиони левове в защитените територии покрай морето и в Странджа.

Из Бургас се носи слух, че доскорошният собственик на хотел „Форс“ Антон Моралиев се стягал за директорското място в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Моралиев е на 58 години, родом е от Симитли, завършил е Технология на храните в УХТ Пловдив, познат е основно като собственик на хотел, в който могат да отсядат кучета. През август м.г. той е напуснал всички фирми, в които участва и е прехвърлил дяловете си на съпругата си Снежана и сина си Ивайло. Постъпил е на работа като инспектор в ОДБХ Бургас през септември. Проверката на Флагман обаче установи, че Моралиев не отговаря на нормативните изисквания за директор  – минимум 5-годишен стаж в дирекцията, за да заеме ключовия пост. Възможността той да оглави ОДБХ-Бургас е изключена и затова презентаторите му да не хабят усилия, е съветът на колегите му в бургаската дирекция. 

В Държавен фонд „Земеделие“ е назначен преданият по родова линия социалист и настоящ общински съветник Христо Панайотов от БСП-Бургас.

Бившият депутат от БСП в 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание карнобатлията Тодор Байчев получи заслужено изключително престижна позиция. Юристът с опит стана парламентарен секретар на Министерството на земеделието. Йерархично е на нивото на зам.-министрите и координира цялата дейност на МЗ с Министерския съвет и парламента. 

РУ на МОН Бургас се полага в Бурас на „Продължаваме промяната“, но по наша информация първата политическа сила няма на този етап подходящ и добре подотвен кадър за тази главоболна позиция. За там трябва да се изчака средата на март, когато настоящият директор Виолета Илиева, дългогодишен ръководител на Инспектората и общински съветник от ГЕРБ, ще се пенсионира. Тя е в дълъг отпуск, който започна още от края на миналата учебна година. През март ще бъде назначен нов вр.и.д., който ще е фаворитът за бъдещия конкурс.

Териториалната дирекция на Митница Бургас, която включва "сладките" гранични пунктове на Лесово, Кап.Андреево и М.Търново,  също е от квотата на ПП. Назначението там може да се извърши със заповед на директора на Агенция Митници Павел Тонев, назначен от финансовия министър Асен Василев. Ако Тонев запази мястото си, почти е сигурно в Бургас да  няма да има промени, което означава, че Валери Стефанов остава на поста си. Той бе възстановен по време на служебното правителство.

Очаква се сериозна битка за „Пристанище Бургас“, за териториалното поделение на „Пристанищна инфраструктура“, Агенцията по геодезия и кадастър, както и за РДНСК. Първите две са в квотата на ПП, а другите две – при ИТН. За НАП-Бургас се търси солидна фигура, която да може да издържи на високо напрежение, такава засега не се намира.

В ДППП (Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“), например, на два пъти стартира конкурс за избор на генерален директор, но бе анулиран. Последно това се случи на 20 декември със заповед на новия министър на транспорта Николай Събев. И в двата случая кандидати бяха четирима – Ивайло Иванов, който ръководи териториалното поделение в Бургас, както и Петър Сеферов, Евгени Москов и Ангел Забуртов.

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) се ръководи успешно от настоящия директор д-р Георги Паздеров, а предвид, че сме в навечерието на петата ковид вълна, едва ли някой ще предприеме рокади в сектора на здравеопазването.

Същото важи и за Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) и ТП на НОИ-Бургас с несменяемия от 20 години Енчо Жеков.

С престижен държавен пост може да се сдобие и бившият депутат от ДБ Димитър Найденов, който изнесе на гърба си трите кампании на обединението в региона. Заради по-ниския резултат на национално ниво на последните избори той остана извън парламента. Името му първоначално се спрягаше за зам.-министър на правосъдието, но по наша информация тази възможност е отпаднала. По-вероятно е да участва в някой от експертните съвети, които четворната коалиция предстои да създаде в следващите месеци. Те ще са с консултативна функция и от една страна ще контролират работата на министъра, а от друга – ще дават визионерски насоки за промени в законодателството


В категории: Политика


49
Коментара по темата
49.
*********
31.01.2022 23:48:42
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
48.
до 39
07.01.2022 23:52:21
0
0
къв е този?
47.
Гост
07.01.2022 15:50:42
1
3
Възмущавам се за назначенията на Танков и Тишев, но май за всичко си остава и винаги си е било така. Mасови назначения на парашутисти от всички партии в управлението след изборите на всякакви административни длъжности. Новите може да са по-зле и от ГЕРБ, защото дълго време стояха гладни извън властта и корупцията.
46.
*********
07.01.2022 13:43:06
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
45.
RE-1
07.01.2022 11:47:43
2
2
Бате Данчо, ти си пич.
44.
*********
05.01.2022 19:21:25
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
43.
До 42
05.01.2022 12:56:33
4
4
Кадрите на ДПС са изчегъртани от ГЕРБ. Сега новата коалиция ги възстановява!
42.
Бургазлия
05.01.2022 12:49:41
0
4
Кои са кадрите на ДПС в ръководните държавни структури,които ще бъдат сменени ?
41.
Йордан Георгиев
05.01.2022 11:36:17
0
9
Най после може да му се збъдне детската мечта, а Жоро Мицов това чака, за да захапят двамата кокала
40.
*********
05.01.2022 10:42:31
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
39.
antmen
05.01.2022 09:31:38
0
23
Флагман защо не направите една проверка в Бургаска Митница да видите какво леке е Валери Стефанов и какви саботажи прави на целия бизнес последните 6 месеца. Направете едно проучване да видите как всички камиони седят минимум по 2-3 работни дни преди да се обработят. А за контейнерите на пристанище дори не е за коментиране. Само идеи за статии ако искате да направите наистина стойностна статия.
38.
СС
05.01.2022 09:19:40
13
3
Браво Данчо. Желая успех!
37.
хохохохохо
05.01.2022 09:11:11
0
12
За НАП се търси солиден човек. Ти да видиш, кога ще се измете Директора на ТД на НАП в Бургас и неговите заместници, че там нещата са сериозни.
36.
фото Ники
05.01.2022 05:19:05
3
21
забравихте да пишете Бенчо какъв ще да е е
35.
Само тези ли ще са промените
05.01.2022 00:35:36
0
14
Ами за НАП нищо не споменахте...
34.
Протестър
05.01.2022 00:19:33
10
39
Излъгахте ни. Мамка ви, излъгахте ни. Заменихте една мафия с друга. Терминал 2. Това е спасението.
33.
ккк
05.01.2022 00:01:18
4
14
В статията липсва съществена част - кой колко е платил за да го сурнат в позитивен план: "Зам. министри, незаменяеми, популярни личности" и подобни пошли комплименти. Половината от "прогнозите" на "Фалшман" . Да фалшиви.
32.
Дарт Мол
04.01.2022 23:02:59
3
30
Кадрова немощ.
31.
Зелени шамани
04.01.2022 22:29:05
4
52
Била от зИлените и за това е подходяща за РИОСВ!? Ама, то от шоколадче "Кума Лиса" не излиза лисана, излиза си какаово-соево блокче. Иначе кандидатите, с едно-две изключения, са само "общественици"
и курбанджии. Никои от тях потен вода не е пил.
30.
*********
04.01.2022 22:10:32
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
29.
*********
04.01.2022 22:02:53
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
28.
Аз
04.01.2022 21:23:00
7
42
Аз съм мега доволен, че Божинова най на края ще вземе назначение. Това е доказателство че кресливите нищо правещи от непеотата имат бъдеще
27.
Конкурс ли?
04.01.2022 21:21:41
4
49
Божинова не отговаря на условията за директор на екоинспекцията. Освен ако преди конкурса не променят изискванията в нейна полза. Жалко, още една на хранилката без да работи.
26.
1944
04.01.2022 20:55:27
6
30
За двете дрипли, стари партизанки Танка и Мая хубаво местенце няма ли да има?
Защото започнаха пак ,ред сълзи, ред сополи по медиите, че са неоценими и незаменими.
25.
Gligan Grudev
04.01.2022 20:45:38
7
31
ЗАПОМНЕТЕ
Скоро ще има нова промяна!
24.
Талев
04.01.2022 20:30:26
9
49
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
23.
До 4.Опитен
04.01.2022 20:28:24
4
54
Еее, верно ли, че Даниелчето Божинова е от стара комунистическа ясла? Ами че кога стана и тя "зелена"? Що за недоразумения се опитват да наместят в дирекциите?
22.
Метко
04.01.2022 20:19:24
7
9
Разбрах,че и Мангъра ще ходи в пенсия,май.Ще го сменят
21.
*********
04.01.2022 20:15:11
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
Лъчо
04.01.2022 20:09:58
3
38
Ще бъде ли сменен директорът на ОДБХ - Бургас и ръководител на ОПГ д-р Георги Митев?
19.
Марешки мини
04.01.2022 20:09:08
2
21
Извинете,исках да кажа ококорени лилипути
18.
Дядо Мраз
04.01.2022 20:07:34
2
50
Бобре, бе, нали щяха да ми уптавляват мади можещи и знаещи хора, непреклонни, носещи промяната?
Кой превърна промяната в подмяна?
17.
ннннн
04.01.2022 20:04:03
3
37
интересно, а Вие какво смятахте? ако сте имали някакви илюзии значи , че не ставата за нищо! за шефа на ВиК нито дума пак, несменяем при всички власти!!
16.
Само питам
04.01.2022 20:02:50
5
69
Кога на тези длъжности като директор на пристанище, пристанищна инфраструктура , ИАРА ще се сложат морски хора, капитани да речем. А не някакви писарушки,политически назначени.
15.
НПО
04.01.2022 19:54:38
2
59
НПО-тата се намърдаха във властта след като бяха финансирани мощно отвън. Викат, крякат и търсят внимание. За далаверите да не говорим.Колкото повече пушек вдигат, толкова после мизата им скача. Божинова да не ходи в гората ( демек в РИОСа) да не я изяде мечката стръвница. И нека първо поработи нещо, че един ден трудов стаж няма горката.
14.
Без Божинова
04.01.2022 19:47:27
2
58
Божинова е от зелените, но това не означава, че е подходяща за поста. Какъв експерт е изобщо? Аман от експерименти с многото директори в екоинспекцията. Толкова ли не се намери един читав да внесе ред в хаоса.
13.
*********
04.01.2022 19:45:36
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
васко
04.01.2022 19:26:02
6
65
Ама наистина от ПП слепи ли са или са си изгубили нацяло ума. Всички се радваме, че герб си отива, ама да изкараш от нафталина старите комунисти..... това е меко казано нелепо и отчайващо за надеждите, които хранехме.
11.
*********
04.01.2022 19:25:04
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Променете
04.01.2022 19:18:34
7
68
От всички на снимките единствено Божанов е нормален човек с професия. Данчо какъв бизнес има? Божинова какво е работила? Как може такива като нея да са на ръководни постове?
9.
А.У
04.01.2022 19:06:16
12
25
Успех Байчев!
Ти си следващия кмет на карнобат!!!
8.
Мдаа
04.01.2022 18:50:54
11
66
Калинките си отиват ,идват миризливките , приковават вниманието на обонянието, защото са некъпани и мръсни отвсякъде. Нали един нашмъркан министър препоръчва споделено къпане. Хигиена нулева от измамниците на промяната.
7.
?
04.01.2022 18:40:30
13
46
А Кирчо и Кокорчо колко опит имаха за да са на тези длъжности?
6.
Несебър
04.01.2022 18:29:24
6
29
Верно ли Николай Димитров става зам министър на правосъдието?
5.
Бай х@
04.01.2022 18:11:50
8
109
Искам един път завинаги, някой да ми обясни следното: имаш добре развит и печаливш бизнес, както се споменава в статията за няколко човека! За какъв х@й го зарязваш и отиваш да ставаш държавен чиновник. Значи или отиваш да крадеш, или бизнес нямаш. Щото, ако имаш, няма да имаш време да работиш " в ползу роду" И при Герб имаше такива индивиди, ама не чак толкова много големи лами.
4.
Опитен
04.01.2022 18:06:35
9
101
Евала Кире, старата комунистическа дъщеря Даниела Божинова наредена край пълната копанка да лапа. Назначете и дъртите ченгета Аргир Бояджиев и Петко Русинов на сладки служби. Може и Йоан Костадинов.
3.
Batman
04.01.2022 17:55:12
13
100
Промяната дойде с връщането на старите кобри на власт !!! Стари потомствени комунисти цял живот на държавна хранилка С ОГРОМЕН опит а в трудовите си книжки нямат 1 истински работен ден !
2.
Късно
04.01.2022 17:50:39
9
31
Досега трябваше вече да са изметени.
1.
Кьосев
04.01.2022 17:46:58
9
34
долу в дясно мяза на току що изпразнен хуй!)))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Ето кои са ТОП 10-те града най-гъсто населени с паралии... 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" Петима са пострадали в пътния инцидент Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Георги Чиликов и голмайсторът на А група за всички времена Мартин Камбуров продължават напред в VS Sport Open 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават Синдикат в Германия съветва внимателно да се информират за своите права Катастрофа между три автомобила затвори "Маказа", има пострадали Катастрофа между три автомобила затвори "Маказа", има пострадали Не уточняват броя и състоянието на пострадалите. Районът е отцепен от полицейски екипи Инж. Петър Кънев: Нужно е да водим балансирана и разумна политика Инж. Петър Кънев: Нужно е да водим балансирана и разумна политика Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ обсъдиха с бургазли въпроси за социалната политика и за по-добър живот Българската Анджелина Джоли покори Еверест Българската Анджелина Джоли покори Еверест . За 49-годишната бивша шефка на кабинета на спортния министър Красен Кралев това е първа експедиция в Хималаите Шоу на „Тройката“! Жечо Станков и доц. Ивайло Иванов учат младите бургазлии на народни хора Шоу на „Тройката“! Жечо Станков и доц. Ивайло Иванов учат младите бургазлии на народни хора Стотици бургазлии се хванаха на хората и си припомниха българските традиции Учени разкриха как да блокираме гените на стареенето Учени разкриха как да блокираме гените на стареенето Вижте как можете да удължите живота си... Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Съдбата на завод "Бронз" става ясна на 16 май
Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори