×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • ГЕРБ-СДС печели изборите, седем партии влизат в НС
  • Президентът Румен Радев ще участва в срещата на страните от формата Б9 в Рига
  • Жълт код за опасна жега в цялата страна, температурите скачат до 39°
  • Изчезна самолетът с вицепрезидента на Малави
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
  • „Булгаргаз“ предлага спад в цената на газа за юли
  • Руска хакерска атака остави без кръв болниците в Лондон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Андрей Райчев: Народът ще измете тези, които са в парламента, ако се стигне до нови избори


Андрей Райчев: Народът ще измете тези, които са в парламента, ако се стигне до нови избори
Революцията приключва, поне година ще имаме правителство, но управляващата коалиция може да се разпадне, ако стане голям скандал, каза Андрей Райчев
09 Декември 2021, Четвъртък, 08:31 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Не 30 000, а 120 000 държавни служители трябва да бъдат съкратени, защото държавата е претоварена, коментира той

Народът ще измете тези, които сега са в парламента, ако се стигне до нови избори и политиците го разбират. Заради натиска на хората от улицата учудващо бързо се нареди пъзела и революцията е на път да приключи със съставянето на новото правителство, което ще ни управлява поне една година, ако няма голям скандал. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социологът Андрей Райчев.

Има вариант при нови избори народът да приключи с всичките и да докарат някакви съвсем други партии, добави той.

„Продължаваме промяната“ правят нещо, което започна Мая Манолова като кандидат за кмет – опитват се да съединят лявото и дясното, което много трудно става. Поради наличието на ПП пъзелът се нарежда. Преди тази роля играеха Манолова и Хаджигенов. Те бяха силата, която трябваше да обедини всички, но бяха малки и се срамуваха един от друг“, коментира Райчев. 

„Тези обаче не се срамуват от себе си и от това да казват „ние сме десни хора с леви цели“. Това даде възможност“, добави той.

„Тайната на успеха е малко несправедлива. Когато стават революции, протести, този, който протестира, или бива съборен, пада, или взема властта. Сега обаче не е така, защото протестиращите я взеха. Това е късен етап на революцията, в цивилизационния преход“, обясни социологът. 

„Има етапи, когато едни се бунтуват, а други вземат властта. Наблюдаваме това. Още при Слави Трифонов бе така. Той не бе човек от площада. „Продължаваме промяната“ идва на късен етап, но взима цялото. Революционерите са обидени, но хората на Кирил Петков не са ангажирани с предишни отношения. Много по-пластични са“, добави той.

Според него, не 30 000, а 120 000 държавни служители трябва да бъдат съкратени. „Прекалено е раздута държавната администрация. Държавата е претоварена. Много сме далече от показателите на страните от Западна Европа. Огромно количество излишни чиновници има у нас“, подчерта Райчев. 

„При кабинета „Борисов 2“ също имахме широка управляваща коалиция. На един етап, на някой хълм някой ще започне да отпада и ще влезем в друга история. Рано е да говорим дали ще се разпадне коалицията“, добави той.

„Едни шест месеца или година е гарантирано управлението, ако не стане голям скандал – примерно някоя от партиите да откаже да участва в съдебната реформа. Година и половина продължи революцията. Време е да приключи“, каза още социологът. 


В категории: Политика


Флагман.БГ Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка 11/06/2024, Вторник 12:40 0
13
Коментара по темата
13.
Малко по-малко му го набухват
09.12.2021 15:26:44
2
3
На Борисович му спират кранчетата едно по едно. сега ми е интересно оня с 60-те милиона дали ще пропее като славей или ще му се случи случка след като го пуснат от ареста. Предстои да видим.
12.
Пешо кура
09.12.2021 14:24:38
1
3
До 5 За Борисов не знам ама Радевата шайка със сигурност ...
11.
Fak
09.12.2021 13:12:32
0
6
Райчо будалата, психото , кво му искат думата на това изперкало чучело . Този е такъв мошеник колкото и тези от промяната с измамата, чалгарите, розовите прашки от ДБ, червените педалчета.
10.
Ха ха ха
09.12.2021 11:33:58
0
4
Първият съкратен трябва да си ти !
Дървен философ !
9.
a1
09.12.2021 10:58:10
0
13
Революция в БГ се прави с пари. Познайте в кого са парите? Прибраха няколко паралии/ които тихомълком ги пуснаха/ други са на издирване........Длъжноста паралия е зависима от старите структури на ДС. В другите държави като БГ всякакви комунета и производни от режимите са анатемосани и забранени да заемат постове в държавите. При нас е обратното - дават се за пример .....и след 30 години демокрация не са напускали власта. Новите лица като Рашков, Гечев, Масларова.......и техните деца ,а може би и внуци са промяната на промените за да не пускаме кокъла. За това учение му е майката- когато човек е неук се превръща в крепостен селянин.
8.
Българина
09.12.2021 10:32:59
9
15
Като гледам, в бъдеще само ще си спомняме с носталгия за Борисов 2 и 3. Инфлацията се развихря, а Радев & Ко нехаят.
7.
Само в Булгаристан.
09.12.2021 09:40:23
4
25
Една лъжа може да се повтаря хиляди пъти и овцете да вярват. Каква "революция", какъв "уличен натиск", бе, менте-социолог", червен мултимилионер?
Рехави протести, платени от Черепи и други олигарси, поддържани с внушенията на платени медии, и овците ганьовски им се присъни революция, понеже те революции, никога, не са правили. При ганьовците всичко е ментак и лъжа след лъжа. Ама, така е. Прост народ, слаба държава! Новото и промяната се оказаха старите моцуни- ГномАтанасов, Овчаровия, Гечевия и вся сволач, ограбила булгаркенефа по няколко пъти. Колко мъка има по таз земя, а простотия, да не говорим!
6.
до 4
09.12.2021 09:29:54
0
4
Това им е настина малък проблем в България, за решаването на който се разчита на посягането на децата.
5.
Няма да е лошо, щом ще измете Бойко
09.12.2021 09:28:04
16
12
Ще си заслужава ако измете Бойко и шайката му
4.
хм
09.12.2021 09:17:11
2
10
Много ми е интересно, хипотетично, ако се наложи, чрез протест да защитим избора, който сме направили за наши избранници в парламента, колко хора ще излязат по площадите в защита на своя представител напълно безплатно?
Дали избирателите на Герб ще излязат да защитават своите представители? За ДПС знаем, че ще има обикновенни граждани, които да ги защитят, имат избиратели. А за БСП ще излезе ли някой? Възрожденците е ясно че ще излязат да защитават Костя, те са убедени в него. А другите, за тях колко ще излязат?
Като се огледам сред мойте познати, които не са малко, само избирателите на ДПС и на Костя са убедени в избора си, другите казват че са гласували защото трябва, защото искат да си запазят работата, защото са против борисов или защото искат да се върне бай тошовото време.
3.
до 1
09.12.2021 09:00:57
3
10
Не бой се. Те сами ще си организират революцията и ще си докарат тоталното военно положение и мечтания тотален ХАОС, от който окончателно да възкръсне фениксът им, т.е. Новият им Фашистки/Сатанински Ред! Глашатаите и от двете страни на мръсната монета в целия свят вече са минали на тази точка от плана.
2.
XX
09.12.2021 08:48:35
19
17
Не метла, а тояга трябва. И за да има успех, България трябва да излезе от ЕС, крепящ системата на безродните пара'зити.
1.
Hahа
09.12.2021 08:47:11
1
10
всички са станали непукисти само пишат коментари колко не им е добре !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пътуващата изложба на Международен Екслибрис гостува в ГХГ „Дечко Стоев“ – Поморие Пътуващата изложба на Международен Екслибрис гостува в ГХГ „Дечко Стоев“ – Поморие Откриването ще бъде на 11.06.2024 г. /вторник/ от 18.00 часа 3604 българи имат имоти в чужбина, сред тях на островите Аруба и Ман 3604 българи имат имоти в чужбина, сред тях на островите Аруба и Ман Декларирали са собственост в 64 държави и отвъдморски територии Кирил Петков събира Промяната, не вижда мястото си в нова Сглобка Кирил Петков събира Промяната, не вижда мястото си в нова Сглобка "Продължаваме промяната" ще има 22-23 депутати от 39-те на обединението ПП-ДБ Купувачите на имоти стават по-претенциозни Купувачите на имоти стават по-претенциозни Много хора искат различно от масовото строителство До дни започва ремонт на пътя Бургас - кв. Сарафово, вижте временната организация на движение До дни започва ремонт на пътя Бургас - кв. Сарафово, вижте временната организация на движение Рехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега бе осигурено необходимото финансиране от страна на държавата Севим Али бие бившия премиер акад. Николай Денков в Бургас Севим Али бие бившия премиер акад. Николай Денков в Бургас ДПС е втора политическа сила и печели вота в Руен, Сунгурларе и Айтос От бензиностанции "Шел" отговориха на Флагман за термочашите От бензиностанции "Шел" отговориха на Флагман за термочашите Никой няма да остане без подаръци, ето как да си ги поръчате, уточняват от веригата Търново посреща мощи на светец, летял по време на молитва Търново посреща мощи на светец, летял по време на молитва В неделя във Велико Търново светинята ще бъдат тържествено изложена в центъра на Катедралния храм „Рождество Богородично“ Ще има ли сглобка на ГЕРБ и ИТН? Шкварек очаква и БСП да влезе във властта Ще има ли сглобка на ГЕРБ и ИТН? Шкварек очаква и БСП да влезе във властта Българският гласоподавател освети с огромен прожектор всички, които мишкуват, каза пък  Владимир Йончев Ако партиите не съставят правителство, имплозия ще разтресе елита и врачки ще влязат в парламента Ако партиите не съставят правителство, имплозия ще разтресе елита и врачки ще влязат в парламента ИТН вероятно ще е третият коалиционен партньор в кабинета на ГЕРБ и ДПС, прогнозира политологът доц. Даниел Смилов
Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Пеевски и Борисов ще са изкушени да заключат вратата и да останат насаме с хладилника Виц на деня Виц на деня Две блондинки на парти:
- Муцка, с еднакви дрехи сме. Как ще ни различават?
- Aма че си тъпа... Аз съм кръвна група 0, ти си АБ!
Виц на деня Виц на деня - Марче, ти какви мъже харесваш? По млади или по стари?
- По стари.
- Защо?
- Имат по слабо зрение!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Телето проглежда веднага след раждането си, котетата - след 5 дена, а мъжете чак след сватбата!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори