×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
  • 985 случая на коклюш у нас, 57 деца под една година са в болница
  • Пуснаха нод държавен дълг за 200 млн. лв.
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шарани скачат на пазара в Бургас, чернокопът поевтинял двойно


Шарани скачат на пазара в Бургас, чернокопът поевтинял двойно
На пазара за риба в Бургас цената на шарана е като тази през миналата година, чернокопът обаче е наполовина по-евтин
05 Декември 2021, Неделя, 09:20 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Живата риба се купува заради традицията за Никулден, цената му паднала с левче

Шараните ни са живи, скачат, но цената му падна. Това казаха пред бТВ търговец на риба от Бургас.  

Репортерска проверка установи, че на пазара за риба ден преди празника на града - Никулден цената на сладководната риба е като тази през миналата година, но чернокопът е наполовина по-евтин. 

„Преди две седмици шаранът се продаваше по седем лева. Всякак година преди Никулден обаче го продаваме по 6 лева. Нека да е по-евтин, за да могат хората да си го позволят! Защо трябва да вдигаме цените точно за празника? Много хора предпочитат морска риба. Шаранът се купува заради традицията. Нека да имат люспи за берекет!“, каза Надя Келер.

„По-ниски е през тази година, тъй като има много риба. Чернокопът варира от 6 до 7 лева, а сафридът от 3 до 4, шаранът ни е 6 лева на килограм“, заяви пък Златка Христова.

Бургазлии познават рибата и веднага разбират дали е замразена или прясна.

„Най-лесното е като се отворят хрилете и като се погледнат да са кърваво червени и по очите, които трябва да са бистри“, обясни Илиян Янчев. 

Във Варна агенцията по храните засили проверките на борсите и магазините за риба и също има съвет как да рапознаем прясната риба.

„Първо започваме с очите, те трябва да са изпъкнали – с черна зеница и прозрачна роговица и да са бистри. Хрилете трябва да са ярко оцветени и прозрачни, без слуз“, обяснява д-р Надежда Петрова от БАБХ-Варна.

Най-търсената риба е черноморскита, но пристанището в Созопол вече не можеш да си я купиш. Корабът „Тригона“ разтоварва на пристанището чернокоп и сафрид. Казват, че цената се е задържала около 6 лева.

На север цената на рибата традиционно е по-висока.

„Примерно лаврака е малко по-скъп. Сьомговата пъстърва е малко по-скъпа, но не знам на какво се дължи. Турската лира пада, а цената на лаврака се вдига“, казва търговецът Станислав Иванов.

Разлика има и при най-предпочитаната риба за празника – шарана. През миналата година той се търгуваше за 7 лв/кг, а сега е 8.

Търговците обещават, че за празника няма да „надуят“ цените.




В категории: Бургас


Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
15
Коментара по темата
15.
Da
05.12.2021 17:16:17
1
3
Цената на рибата е ниска поради няколко причини.Заведенията които са едни от най-големите консуматори на риба не купуват.Цената на тока е много висока за да се замразява за лятото.Това нещо нещо не знам въобще да се нарече чернокоп.Много е дребен срамота.И още нещо до номер 13 защо не отидеш направо да живееш в Турция всичко ще ти е по-евтино.
14.
АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ
05.12.2021 16:58:19
1
1
ДО 8 АСЕН ИЛИЕВ

Най -хищното животно на планетата е.....

БЪЛГАРИН НА ШВЕДСКА МАСА.....
13.
8386
05.12.2021 14:54:16
3
10
АЗ НЕ КУПУВАМ РИБАТА ОТ БУРГАС.
НЕ КУПУВАМ ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТ БУРГАС.
НЕ КУПУВАМ И ДРЕХИ ОТ БУРГАС;
ЦЕНИТЕ СА ВИСОКИ.
ТЪРГОВЦИТЕ АЛЧНИ.
КУПУВАМ РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТ ТУРЦИЯ.
ЦЕНИТЕ СА ТРИ ПЪТИ ПО-ЕВТИНИ.
РАЗНООБРАЗИЕТО Е ПО-ГОЛЯМО.
ОТИДЕТЕ В ТУРЦИЯ И СЕ НАПАЗАРУВАЙТЕ МНОГО ПО-ЕВТИНО.
ХЕМ ДА СЕ ПОРАЗХОДИТЕ, ХЕМ ДА СИ НАПАЗАРУВАТЕ, ХЕМ И ДА ЗАРЕДИТЕ РЕЗЕРВОАРА НА КОЛАТА ДО ГОРЕ С ДВА ПЪТИ ПО-ЕВТИНОТО ГОРИВО.
12.
Bai Noodles
05.12.2021 13:39:13
2
4
До N11,:По позитивно бе "градски"празници идват,недей говори глупости. Картели ала бала,радвай се на живота.
11.
Възмутен
05.12.2021 13:24:21
2
11
Препречили пътя с тия касетки, двама човека не могат да се разминат. Вярват, че като възпрепятстват движението на хората, те ще се спират и ще купуват повече риба - тарикати на дребно. Освен това мини картелното ценово споразумение е очевадно. За касови бележки да не говорим....
10.
Бугаристанска логика
05.12.2021 12:33:07
0
14
По празниците вместо да намалят или поне да държат нормални цените и да разчитат на повече клиенти и оборот, те дебилите качват цените и накрая всички го духат...
9.
Българина
05.12.2021 12:11:57
0
5
Полуживото шаранче(2.5кг, 15лв) кротко дреме в долния рафт на гладилника. Утре следобед ще го умъртвя(изчистя), ще бъде напълнено с плънка и положено в тавичката на 200 градуса.
8.
АСЕН ИЛИЕВ
05.12.2021 11:34:01
5
12
У КАНАДА ВИДЕХ, КАКВИ ЛИ НЕ МАЙМУНИ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ. ПО-АЛЧНИ ОТ БУЛГАНИТЕ НЕ ВИДЕХ. ЕДИНИЦАТА ЗА АЛЧНОСТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ - 1 БУЛГАН :)
7.
АСЕН ИЛИЕВ
05.12.2021 11:31:45
4
10
ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТЕ, ПОНЕ КУРСОВЕ ЗА АЛЧНОСТ МОЖЕ ДА ОРГАНИЗИРАТЕ. ЕВРЕИ, ГЪРЦИ, ИТАЛИАНЦИ, АРМЕНЦИ ДА ИДВАТ ДА СЕ УЧАТ ОТ ВАС :)
6.
АСЕН ИЛИЕВ
05.12.2021 11:27:39
4
9
СЕГА, КАТО НЕ СЕ ПРОДАДЕ ШАРАНА НА 8 ЛЕВА И ОСТАНЕ ПО САДКИТЕ, ДОГОДИНА ЩЕ Е ПО 7-8 КИЛА И НЕМА ДА ИМА КОЙ ДА ГО КУПИ ИЗОБЩО. ЕМИ НЕМА ТАКИВА ДЕБИЛИ У ЦЕЛИЯ СВЕТ! :)
5.
SS
05.12.2021 10:15:58
6
2
HRILETE SE BOIADISVAT , A OCHITE
SE KAPIAT S KAPKI / NIAMA DA VA OTVARIAM , KAKVI / ZA DA SA PO SVETLI .
4.
А ТАКЪВ
05.12.2021 09:53:55
3
29
вАпрос към радио Ереван...

-Защо банкерите празнуват на Никулден.....????

-Защото всички вие,за тях сте ШАРАНИ......
3.
Урду
05.12.2021 09:50:47
3
17
Да ви стоят празни рафтовете картофи надувате клиенти ще имате през крив макарон
2.
Ха ха ха
05.12.2021 09:37:36
2
33
Цената за шаран и чернокоп на Велека от поне месец си е такава, що заблуждавате че пада.
1.
Бедност
05.12.2021 09:30:40
5
41
Хората нямат пари за риба, затова не купуват и цената съответно пада ! точно на този пазар да не се правят на хоманни и мислят за джоба на клиента! миналата година хвърлиха рибата в казаните само и само да не я продават евтино ! хората ще направят една супа и ще си отварят една консерва и пак ще празнуват.Лека по лека традиците по празниците изчезват!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори