×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ВМРО скача срещу циганската престъпност, не иска насилия като в Бургас


ВМРО скача срещу циганската престъпност, не иска насилия като в Бургас
Огромната раждаемост при ромите е проблем, който отдавна виси на шията на България, но никой не му обръща внимание
05 Май 2011, Четвъртък, 14:04 ч.
Автор: Бесове.БГ

Циганският въпрос е сериозен проблем на икономиката, образованието и демографията, казват воеводите

ВМРО призовава за сдържаност по време на протеста срещу циганската престъпност в неделя. Основното искане на всеки такъв протест трябва да е насочено към държавните власти и да е ясно и просто формулирано. При подобни протести винаги съществува рискът от сериозно изместване на същностните проблеми на нерешения Цигански въпрос, от дискредитиране на темата и от приравняването й до улично-хулиганска свада.

Евентуални крайни действия в неделя биха отклонили общественото внимание от сериозния разговор за Циганския въпрос и биха подпомогнали онези, които обичат да приравняват всяко говорене по темата на „расизъм или ксенофобия”.

В същото време ВМРО – Българско национално движение припомня, че гражданското недоволство избухва тогава, когато държавата отсъства. Затова ние от ВМРО намираме протеста в неделя пред Народното събрание за разбираем. Преди дни, при инцидента с йеховистите в Бургас, ние заявихме, че именно беззаконието ражда беззаконие и утре гражданският гняв ще се стовари върху държавните институции. Радикалността е логично следствие от отчаянието. 

От години ВМРО напомня, че в България съществува Цигански въпрос и той е сериозен проблем на икономиката, образованието и демографията. Това не е въпрос на раса, етнос, обичаи и т.н. Това е преди всичко въпросът как ще се вписват занапред в обществото и стопанството все по-големите маргинализирани общности без образование и шансове на пазара на труда. Ние предлагаме конкретни решения на този въпрос от години.

Липсата на държавна политика по Циганския въпрос задълбочава проблема. Това води до радикализация и сред българите, и сред циганите. Доказателство за това е случилото се в пазараджишката циганска махала, където човек беше пребит от радикални ислямисти.

Когато няма държавна политика за циганските общности, виреят опасни секти, идващи от арабските страни. Напомняме, че в тази махала беше разкрит и осъден като ислямски фундаменталист циганин, който проповядваше промяна на държавния строй и джихад. Нахлуването на радикалния ислям задълбочава Циганския въпрос и го превръща от социален във въпрос на национална сигурност.

ВМРО – Българско национално движение за пореден път сигнализира главния прокурор с искане да бъде проверена дейността на ислямските проповедници в Пазарджик, за да се пресече нахлуването на радикален ислям сред маргинализираните цигански общности.


В категории: Опозиция , Политика


5
Коментара
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 9
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
5
Коментара по темата
5.
Asen Prodanov, Burgas
07.05.2011 23:15:45
0
3
Истината е, че докато има живи цигани ще има масова престъпност в България. В случая прословутата реплика на Сталин "Има човек, има проблем" важи напълно за България в перифразирания си вид: Има циганин - има проблем.
4.
А в Бургас ще има ли?!
07.05.2011 21:12:32
0
2
Около 15 000 души се готвят да протестират утре в цялата страна срещу „циганизацията на България". Акцията набира привърженици в интернет, а заявилите участие в нея във „Фейсбук" са 14 740 до този момент. Протестът е планиран за утре пред Народното събрание в столицата, а в останалите градове на страната- пред общините. Демонстрацията ще започне в 14,00 ч. и ще продължи до 17,00 ч.
3.
А в Бургас ще има ли?!
07.05.2011 21:12:30
0
1
Около 15 000 души се готвят да протестират утре в цялата страна срещу „циганизацията на България". Акцията набира привърженици в интернет, а заявилите участие в нея във „Фейсбук" са 14 740 до този момент. Протестът е планиран за утре пред Народното събрание в столицата, а в останалите градове на страната- пред общините. Демонстрацията ще започне в 14,00 ч. и ще продължи до 17,00 ч.
2.
патил момък
05.05.2011 21:48:35
0
0
са сетиш
1.
борис III
05.05.2011 19:03:57
0
2
ТРЕБЕШЕ ДА НЕ СЕ ПРАЯ НА ТАРИКАТ ,АМИ ДА ОСТАВЯ ХИТЛЕР ДА МИНЕ ПРЕЗ ОТЕЧЕСТВОТО ,СЕА НЕМАШЕ ДА ИМА ПРОБЛЕМИ ОТ ТАКОВА ЕСТЕСТВО .многу сум тъп ,
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори