×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бащата на Кела сам опразва палата си в село Грабежево


Бащата на Кела сам опразва палата си в село Грабежево
Според слухове Кела бил с пластична операция и този му образ няма нищо общо с днешния, баща му Николай се грижеше за имота с белите балкони
02 Май 2011, Понеделник, 11:31 ч.
Автор: Галя ИЛИЕВА, Видео: Добромир ДОСКАЧАРОВ

Около 50 са луксозните имения в рибарската местност „Ченгене скеле”, които бият по всички параметри къщите във Веселото село на язовир Ивайловград. Известното като Грабежево селище в района на защитената местност край Бургас, трябваше да бъде сринато със земята до края на септември миналата година. Над 250 са незаконните къщи.

Камина на първия етаж, баня в черен мрамор, вита стълба към горните три нива, лъскав паркетен под, разхвърляни по пода икони на светци. Това са останките от полуразрушения имот на Пламен Дишков – Кела, които засне наш екип в петък. Родителите на издирвания от Интерпол бивш сикаджийски бос, започнаха да събарят триетажната си къща в селището известно като Грабежево в района на защитената местност „Ченгене скеле”. Палатът, заедно с останалите разкошни „рибарски“ вили на рибарските канали, е обявен за  незаконен и трябва да бъде изравнен със земята. Внушителната сграда с размери на прогимназия бе взета на мушка от РДНСК и попадна в списъка за принудително събаряне. За да спестят глобите от РДНСК и общинската такса за почистване, родителите на Кела започнаха  доброволно премахване и от два дни са тръгнали да изнасят багажа. Къщата на Кела е една от най-големите в селището, води се на бащата Никола Дишков и е построена на самия бряг. Мястото е прекрасно - с изглед към залива. От години семейството живее в нея, въпреки че разполага с апартаменти в Бургас и друга вила в странджанското село Голямо Буково. Триетажният палат е с разгърната площ от 600 кв. метра. Изпълнението е луксозно, като приблизителната обща цена на имота е към 1 милион евро. Местните разказват, че Никола започнал да гради замъка, след огромен за ония години улов на рапани. Продал стоката и с парите вдигнал пърия етаж.  Поетапно построил и още две нива. Никой от родителите на сикаджията не се появи до обедните часове пред полусрутената къща в Ченгенето.

Бригадирът на работниците, наети да рушат вилата на Дишкови, каза, че семейството е изнесло с камиони мебелите и техниката от сградата. Никой в селището не е виждал по-големия син на Дишкови – Пламен, който е обявен за издирване за убийство. От 2002 година Пламен Дишков-Кела живее в чужбина. По данни на наши източници, се е установил в Германия. Често обаче обикаля и други европейски държави, защото е засичан на сватба в Италия. Той беше принуден да напусне България, след като бе обявен за общонационално издирване за убийството на Димитър Стаматов-Мастара. В продължение на 8 години Кела беше представител на СИК в Бургаско. По това време той е човекът на покойния вече съосновател на групировката Стоил Славов, като в средата на 90-те години на миналия век двамата започват бизнес както с дрога, така и с контрабандни спиртни и петролни продукти. Луксозната вила на Кела е нарочена за събаряне от няколко години, но чрез поредица от задкулисни ходове той успяваше да я спаси.

В Ченгенето имат имоти бившият областен управител Стефан Корадов, композиторът Стефан Диомов, Ваньо Иванов - шеф на Регионалното звено Гранична полиция, известният бургаски бизнесмен Христо Нанев, единия от основателите на СДС-Бургас и бивш шеф на бургаската стокова борса „Пиргосплод” Берч Геврикян. Къщи в баровския квартал имат и депутатът от ГЕРБ Стоян Гюзелев и Костадин Георгиев, шеф на корабна агенция "Крис". Местните говорят, че палатите на баровците обикновено имат по един или два етажа под нивото на земята. Подземията са много по- скъпи от надземните части на къщата и са гордост за всеки тузар. Бункерите се превръщат в спа- центрове, фитнес зали или масажни салони. Под земята задължително се изграждат и гаражи за луксозни автомобили, моторници и лодки. Сред собствениците на незаконните имоти в рибарското селище бе и Стефан Хаджиев – Котката, един от накропирамидата на Митьо Очите. Вилата на Котката също бе сред най-добрите "архитектурни образци" на Ченгене скеле. Котката нае работници и събори сам къщата си още в началото на годината, след като разбра, че багерите няма да го подминат.

Близо 300 къщи, собственост на богати българи в местността, ще бъдат съборени. Градежите са незаконни – те не отговарят на никакви изиквания и нямат строителни разрешения. Къщите в местността започнаха да никнат масово след 2001 година, когато под сурдинка се заговори, че ще има възможност за узаконяването им. Там започнаха да строят бизнесмени, местни политици, адвокати, прокурори, футболисти, представители на ъндърграунда. Всичко се правеше без разрешителни, без съгласуване с ВиК и енергото и без нотариални актове за земята. Според груби сметки в строежите са налети близо 40 милиона евро. Акцията по събарянето на къщите в незаконния град започна през лятото на миналата година. Първата къща, която падна по време на показна акция на ДНСК, бе на собственика на бившия ресторант „Черен Петър“- Петър Сеферов.



В категории: Разследване , Крими


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
fekaliram v ustata na Kasabova
13.08.2012 17:56:53
0
1
Мнението на П.Р. Славейков за българския народ:Не сме народ, не сме народ, а мърша,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а мърша,пак ще кажа и с това ще да свърша.
4.
:))
11.05.2011 15:42:40
0
1
i mqstoto e grozno i ka6tite...
3.
ЖУРНАЛИСТА
04.05.2011 14:09:04
1
2
ИНТЕРЕСНО Е ЗАЩО НАРЕД СЪС СПОМЕНАТИТЕ ОТ РЕДАКЦИЯТА ИМЕНА НА СОБСТВЕНИЦИ ИЛИ ПРИТИЖАТЕЛИ НА КЪЩИ НЕ ФИГУРИРА ИМЕТО НА ГЕРГАНА ЦОНЕВА, ИЗВЕСТНА ВОДЕЩА В ТЕЛЕВИЗИЯ СКАТ. тЯХНАТА КЪЩА СЪС СЪПРУГА И АДВОКАТ НЕ Е ПО-МАЛКА ОТ ТАЗИ НА КЕЛА И СЕ НАМИРА ПРЕЗ ЕДНА ОТ НЕГОВАТА!!!
2.
Тодор Стойчев
02.05.2011 23:10:50
3
13
До преди 2 години бях наемател на офис във водната палата - собственост на семейството на Кела. Знам ги добре - натрупаха пари и имоти с рекет, изнудване и всякакви престъпни далавери. Защо държавата толкова дълго се церемони с това престъпно семейство - трябва да конфискува всичките им пари и недвижими имоти - те са придобити незаконно!
1.
калъча
02.05.2011 13:30:18
0
0
Ами що не го питате този хубостник Сербеза,дето се титулува "кмет" на селището,каква къща има? Да ви отговоря вместо него -триетажна, точно до къщата на Кела ,а ми този рибар Асен,колко "къщи" продаде по каналите?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори