×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Подпалвачът на кафе „Rose Garden“ трогателен в съда: Жена ми ме остави, обраха ме във влака, запалих огън да се стопля


Подпалвачът на кафе „Rose Garden“ трогателен в съда: Жена ми ме остави, обраха ме във влака, запалих огън да се стопля
48-годишният Росен Г. Балабанов остана зад решетките, защото има и още две висящи производства за шофиране след употреба на наркотици
12 Ноември 2021, Петък, 17:50 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

„Балабанов няма нужда от наказание, а от медицинска помощ, станал е жертва на съдбата“, каза адвокатът му Димчо Тодоров

48-годишният Росен Балабанов, който бе задържан за палежа на кафе „Rose Garden“ в центъра на Бургас и за хулигански акт спрямо предизборната шатра на една от политическите парии, разказа трогателна история пред магистратите в Съдебната палата, за която оставяме на читателите да преценят дали той е жертва или е пионка в нечии нечисти ръце, поръчали палежа.

Балабанов е роден в София, бил с висше образование, по думите му – магистър по икономика. Преди двайсетина дни се развел. Останал и без работа, а няколко дена преди инцидента на площад „Тройката“, бил обран, докато пътува във влака от София до Бургас, буквално бил на улицата.

Според защитника му- адвокат Димчо Тодоров, софиянецът е запалил единия от столовете, за да се стопли.

Бургас се размина с огромна трагедия! Газови бутилки по чудо не се взривили на пл. Тройката (ВИДЕО)

„Този човек няма нужда от наказание, а от медицинска помощ. Той е направил пълни самопризнания и е посочил всичко, което се е случило в личния му живот. Направил е избор дали да се стопли и да оцелее или да направи опит за самоубийство. Той е жертва на съдбата. По време на инцидента е бил с летни дрехи, тогава е валяло, бил е целият мокър. Търсел е някъде да остане да спи, изгонили са го от хотела, в който е искал да нощува, после и от жп гарата, затова е бил и в политическата шатра, която той в яда си сритва. Така му се е стекъл животът, това е неговата версия. Обяснява как е танцувал из града, защото са му били необходими 11 лева, за да пътува до единственото място, където има познати – в Ахтопол, за да му помогнат. Не е успял да събере такива пари и всичко това го е довело до някаква степен на отчаяние", посочи защитникът му. В кулоарите на съда стана ясно, че Балабанов всъщност на два пъти е опитвал да драсне клечката на скъпия сол в кафенето. Вторият път  пластмасовият стол пламнал много бързо. Росен се притеснил и тръгнал към плажа, за да намери място за нощувка. Тогава осъзнал какво е направил и решил да се върне, тъй като видял, че има много газови бутилки и може да е направил нещо страшно", посочи още защитникът му. 

Ето го Росен, който запали „Rose Garden” в центъра на Бургас

По думите на адвоката му, Росен е бил дори поемно лице, когато на място са пристигнали полицаи от Първо РУ, посочил е и свидетел, а малко по-късно е бил и задържан.

Според представителя на държавното обвинение – прокурор Щърбева, има опасност софиянецът да извърши друго престъпление или да се укрие. Припомняме, че срещу 48-годишния мъж има и други  две досъдебни производства за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Съдебният състав прецени, че мястото на Росен Балабанов е зад решетките.


В категории: Темида


15
Коментара
Флагман.БГ Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман 13/06/2024, Четвъртък 19:37 3
15
Коментара по темата
15.
Будна съвест
14.11.2021 09:19:56
0
1
Преди време беше направил опит да запали на свой приятел кемпера...
Ако са регистрирани всичките му провинения списъкът ще е дълъг.
14.
И какво толкова ....?
14.11.2021 08:47:08
1
1
И какво толкова е направил този човек?, та чак ОПАСЕН , че и затвор и 50 000 лв⁉ А, ОНЗИ ДИВ СТРАНДЖАНСКИ НЕРЕЗ от с. Индже Войвода в блока зад Happy-то в ЛАЗУР, който навадни апартаменти, причини немалки щети, 6-7 год. за апартамент на 50 метра от плажа НЕ Е ПЛАТИЛ нито стотинка пропуснати ползи и все още не е в затвора като опасен⁉ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО БИ СЪСЕДКАТА СИ И СЕ ОПИТВА НА ИЗКАРА ПОТЪРПЕВШАТА ЛУДА, САМА СИ НАВОДНИЛА АПАРТАМЕНТА‼ ИСИКИЙСКИ БОКЛ...................УК‼ СВИРЕЦОВ, това си е..... за зад решетките като опасен тип.‼‼‼
13.
Някой
13.11.2021 09:14:36
0
3
Като е утайка как да не го остави жена му? Кой знае какви й ги е насолил? На 48 а пълен малоумник.
12.
Юмер
13.11.2021 02:59:32
0
10
Занчи влизаш на топло,щом искаш да се стоплиш.Егати наглия софийски гадняр, който шофира дрогиран.Сега Вазелин ще ти стопли парпаретката с големия черен боздуган.
11.
ха ха ха
13.11.2021 00:46:52
0
9
жената ме изгони
после ми умря и коня
не ходихме и мореее

ща топлят бая годинки у панделата
олигофрен
10.
Млад
13.11.2021 00:23:08
0
5
Много младолик, изглежда на 25, а акъла му е на 3 годишен сигурно.
9.
Igu
12.11.2021 22:13:03
0
12
Ясно е, че се прави на шантав, какво не е ясно.
8.
Българина
12.11.2021 21:25:06
3
3
Обвиняемия е с маска под носа, но оня на снимката вляво изобщо е без такава?..
7.
Средец
12.11.2021 20:51:37
0
2
Грудовския бек по отчаян от задържания
6.
Хаджо
12.11.2021 20:04:48
2
21
Бахти измекяра,поредния врачано-софийски кенеф!
Държавата се напълни с такива шибеци!
5.
възмутен теляк
12.11.2021 19:03:56
4
26
Уж софиянец, а единствените му познати били в Ахтопол. Муахахаха!
4.
11 лева
12.11.2021 18:36:13
1
20
Аман от шибаните ви партенки, инсценировки, долнопробни актьори и най-вече шибаните ви 11-ки! Поне да беше използвана в някакъв друг контекст, в който да не е очевадна лъжа! Билетът до Ахтопол НЕ струва толкова. Останалите простотии не заслужават никакво внимание.
3.
Драма
12.11.2021 18:28:33
2
28
48 годишен завършен тъпанар.
2.
Данъкоплатец
12.11.2021 18:20:44
1
14
Задължителна евтаназия за всички маргинали!
1.
Да
12.11.2021 18:04:00
1
32
Да ама Не! Лъже да се къса!Още малко и ще се разплача!Същия този индивид утре ще граби,убива и изнасилва и пак със същите оправдания!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа "Hello Summer" ще се проведе на 22 юни Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Резултатите от изборите през 2024 г. показват ясна сегрегация между политическите нагласи на различните поколения Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Ето кои са те  Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Не бъркайте химията с любовта 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце Хората от тези знаци са готови да направят и невъзможното в името на любовта Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Кадрите ще се използват за популяризирането на общината като туристическа дестинация, вече е започнала работата по няколко рекламни клипа Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана 7 начина да не напълнявате през лятната почивка 7 начина да не напълнявате през лятната почивка Обърнете специално внимание на зеленчуците Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Общото между тях е, че са инвеститори в „Историческия парк“, прави впечатление и че любимият на Американското посолство НБУ също е дал кадри за формацията Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Дори посетителите на водни площи са длъжни да не допускат във водата деца под 12-годишна възраст без придружител
Взривове разтърсиха Киев, а еколози вещаят глобална климатична катастрофа Взривове разтърсиха Киев, а еколози вещаят глобална климатична катастрофа Джо Байдън даде надежда на Украйна за повече системи "Пейтриът", а Тръмп го критикува заради помощта  Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори