×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителството отпусна 1 млн. лв. за локално платно на влизане в Бургас към Мадика


Правителството отпусна 1 млн. лв. за локално платно на влизане в Бургас към Мадика
Вдясно от пътя на влизане в Бургас ще се изгради локално платно, което ще служи за достъп към местността Мадика - в нея ще има и жилищни сгради
Ключови думи: Славейков, Сърце и мозък
12 Ноември 2021, Петък, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, кадър: Google/maps

То ще се свърже с изграждащата се в момента улица, която води до новата болница "Сърце и мозък"

Правителството е отпуснало още 1 млн. лв., които ще спомогнат за развитието на промишлена зона „Мадика“ в Бургас. На 5 ноември служебният кабинет е приел постановление, с което са одобрени допълнителни трансфери за целеви разходи към различни общини, показа справка на „Флагман“. Сред тях е и община Бургас.

Милионът е предвиден за „изграждане на локално платно на републикански път I-6 София – Бургас, част от транспортно-комуникационния план на Промишлена зона Мадика“.

Припомняме, че в момента тече изпълнението на проект за изграждане на улица, обслужваща предприятията в „Мадика“, както и болница „Сърце и мозък“. Тя ще представлява връзка с главния републикански път I-6 (Бургас – Ветрен) към платното на влизане в Бургас.

От дирекция „Строителство“ в общината заявиха за „Флагман“, че отпуснатите нови 1 млн. лв. са за локално платно, което ще е успоредно на главния път. То ще е с дължина около 670 метра и ще се свързва с вече изграждащата се улица, която е напречна на I-6.

Местността „Мадика“ се развива като смесена зона. В нея освен промишлени обекти вече се строят и жилищни сгради. Тя представлява своеобразно продължение на ж.к. „Славейков“ в посока северозапад.

За новия локал има строително разрешение, но може да се наложи допълнително финансиране с общински средства. Оскъпяване идва от това, че се изгражда и подземна инфраструктура, осветление и т.н.

По план до края на годината трябва да се дострои напречната улица в посока „Сърце и мозък“, която е финансирана по линия на инвеститор клас „А“. От нея може да се излиза от Мадика, но не и да се влиза в зоната. 

Надеждата е догодина да се изгради и новият локал, с който този проблем ще се разреши. 

Основна цел в случая е да се разтовари кръговото на влизане в града, както и бул. „Проф. Яким Якимов“, който в момента служи за подстъп към Мадика откъм ж.к. "Славейков". 

В момента се строи обслужващата напречна улица, а догодина може да се изгради и локалното платно, успоредно на I-6 (в синьо)


 


В категории: Бургас


6
Коментара по темата
6.
Кирчо и Кокорчо
15.11.2021 17:27:28
0
2
Тези харвардски подлоги където лапат на лиера ще надминат и Бойко по кражби така както ви се усмихват мазно !!!
5.
браво бе общината
13.11.2021 00:43:29
6
17
да бехте видяли улиците между блоковете в МЕДЕН РУДНИК ,а

то в САРАЕВО след войната улиците беха по добре от МЕДЕН РУДНИК ,бе

има ли пилот в самолета на общината
или бичите на АРК 0
ВРЪЩАТЕ СЕ ОТ ДЕТ СТЕ ДОШЛИ
4.
лява ръка десен джоб
12.11.2021 20:11:52
8
53
Значи собствениците на Фармация ''Чайка'' коитo държат ''Сърце и Мозък''имат 50 МИЛИОНА лева за сграда и апаратура но нямат 1 милион да дадат за ПЪТ и трябва да цоцат от държавни пари
3.
монопол
12.11.2021 19:56:53
2
15
тази снимка не е точна,актуална,а схемата прозира,батак=БГ ще чакаме да се оправим с такава корупция и манталитет всеки за себеси...и богати и бедни и умни и невежи
2.
дебили бургас
12.11.2021 19:37:19
14
25
Кацаров ще построи с нашите пари още няколко частни болници!
1.
_nib_
12.11.2021 19:18:36
10
66
Оппа....До частна болница-път с нашите пари....По селата сигурно има хиляди километри за ремонт....Тях кога? Аааа сетиф съ....там частни болници-няма....Значи да си взимат ората там луноходи....щот ще видят път....ама друг път.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Входът е свободен С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент По време на церемонията тя не използва официалното наименование – Република Северна Македония Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Движението в посока към жилищния квартал е затруднено Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас" Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена
Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г.
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори