×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Костов подкрепи Лозан Панов и обясни защо Анастас Герджиков е човек на ДПС


Костов подкрепи Лозан Панов и обясни защо Анастас Герджиков е човек на ДПС
"Аз знам, че който е влязъл веднъж в орбитата на ДПС, ако няма мъжеството на Осман Октай, никога не може да излезе от тази орбита"
14 Октомври 2021, Четвъртък, 17:59 ч.
Автор: Флагман

Бившият премиер смята, че "Продължаваме промяната" няма да има ключова роля в следващото управление

Лозан Панов е моят представител на президентските избори. Това обяви бившият премиер и екслидер на ДСБ Иван Костов в интервю за bTV.

Костов изрази резерви към сегашния държавен глава Румен Радев. А човека на ГЕРБ Анастас Герджиков той определи за част от орбитата на ДПС.

Навремето Герджиков бил избран в ръководството на партия „Новото време“, към която Ахмед Доган имал специално отношение.

Иван Костов благодари задочно на Лозан Панов, че се е съгласил да се кандидатира за президент. 

"Искам да му благодаря, защото знам какво мъжество и каква сила се иска да се изправиш срещу една завладяна съдебна власт и да се опиташ да се бориш почти сам. Да се изложиш на тези непрекъснати тормози, непрекъснати издевателства от страна на прокуратура, на данъчни, на... защото съм го изживял това и го знам. Знам колко сила се иска от човек, след като е така прегазен, - не само той, ами и семейството ми, или поне е направен опит да бъде прегазен, - той да се окуражи и да излезе и да иска да се бори още. Това ми е много симпатично. И да ви кажа той е моят представител на тези избори", заяви Костов. 

Според него Румен Радев е можел да прояви още по-голяма твърдост, когато се е възпротивил срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. 

Освен това дълго време държавният глава се опитвал да бъде между двете конфронтирани страни - НАТО и Русия. В резултат Радев спечелил дистанциране от натовските държави и унизителното отношение за България откъм Русия. 

"Това за мен са много големи въпросителни", посочи бившият министър-председател. 

А за Анастас Герджиков той разказа "една лична история".

"Преди да се образува "Новото време", г-н Кошлуков и Мирослав Севлиевски бяха яростни говорители и хулители не само срещу мен, срещу съпругата ми, срещу дъщеря ми - това е записано в стенограмите на Народното събрание, всеки може да го прочете, - те така си извоюваха благословията на Ахмед Доган. Когато учредиха партията си, Ахмед Доган заедно с Емел Етем присъства на това учредяване. Той никога не е ходил на такива новосформирани партии. Обяви ги за велики, за голяма надежда на демокрацията, използва, за да охули "Демократи за силна България". На същия този форум г-н Герджиков беше избран в ръководството на "Новото време". И затова получиха този епитет, че са ДПС в НДСВ", обясни Костов. 

"Аз знам, че който е влязъл веднъж в орбитата на ДПС, ако няма мъжеството на Осман Октай, никога не може да излезе от тази орбита", добави бившият премиер. 

Според него в момента не може да се говори за икономическа или ценова криза. Инфлацията на този етап била едноцифрена. У нас енергоносителите били по-евтини от тези в другите държави от Европейския съюз. 

За да има икономическа криза или рецесия, това означава да има две поредни тримесечия спад на брутния вътрешен продукт. У нас обаче има ръст и то сериозен, посочи Иван Костов. 

За сметка на това в България действала политическа криза. Институциите били блокирани, нямало и върховенство на закона. Костов спомена като лош пример Прокуратурата, Комисията за защита на конкуренцията. 

Новоизгрялата политическа сила на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" (ПП) пък силно загубила доверието на останалите партии. Като пример Иван Костов посочи БСП и "Има такъв народ". Затова според него ПП няма да има ключова роля в бъдещото управление. 

Причината за загубата на доверие била, че оттам си служели с неистини - например, че Кирил Петков не е имал двойно гражданство, като станал министър. Неистина било и твърдение на Асен Василев, че Агенция "Пътна инфраструктура" е извършила колосални нарушения. Не било вярно и заявеното от Петков и Василев, че водят преговори за бъдещо управление с "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!"

Това било некоректно политическо поведение. 

"И в този смисъл претенцията да излъчат министър-председател и ключови министри няма да бъде разрешена от останалите. Това го казвам предварително и съм почти убеден, че така ще бъде", заяви Иван Костов. 

Той нямал вътрешна информация, а просто то следвало "от това, което знам за политиката". 

 




Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
12
Коментара по темата
12.
След време всичко се изяснява
14.10.2021 22:15:29
0
2
На 10 март 2004 г. 11 народни представители от ПГ на НДСВ се отделят и обособяват ПГ на Новото време.[1]

На 10 юли 2004 г. в зала 3 на НДК в София е учредена политическата партия Новото време. На 11 юли 2004 г. Изпълнителното бюро избира от своя състав Емил Кошлуков за Председател на партията „Новото време“ и четиримата негови заместници – Борислав Цеков, Красен Кралев, Мирослав Севлиевски и Юлияна Дончева.[2][3]

През юни 2008 г. един от лидерите на Новото време – Борислав Цеков обявява, че се връща в НДСВ.

През януари 2009 г. се провежда нов конгрес на партията, на който за председател е преизбран Емил Кошлуков.[4]
11.
Стара новина
14.10.2021 21:45:32
1
4
Че Чехлъо е човек на ДПС се знае отдавна.
10.
6666
14.10.2021 21:08:42
2
11
На Буджака,целият полуостров е част от " Натура 2000" и е защитена територия.Сега е застроен от Прокопиев и половината министри от кабинета Костов. На последното правителственно заседание министър на околната среда Евдокия Манева издава заповед с която променя плана на защитена територия "Колокита" и разрешава строителството.Прокопиев купува 3 декара 2002г. с цена 69 лв. кв. м.
9.
Бургас
14.10.2021 20:12:14
1
25
Тоя боклук който започна затриването на държавата още ли не е в затвора???
8.
Костов
14.10.2021 19:46:28
3
29
Ти продаде Нефтохим АД за мижави 110 милиона долара, толкова струваше нова етиленова инсталация!
И сега имаш очи да се появиш!
КОСТОВ, ТИ СЪСИПА БЪЛГАРИЯ!
ПО ДОБРЕ СЕ ПОКРИЙ, ИЗЧЕЗНИ, ЧЕ СИ ЗАТВОРА!
7.
До6
14.10.2021 19:22:51
4
22
Ако тази мумия беше в затвора,където му е мястото ,ти щеше да продаваш праз и чесън омазана до уши в кал,колкото ти е интелекта и възможностите.
6.
Наталия
14.10.2021 18:55:08
28
12
Браво,Костов , ако този будала народ се беше вникнал в това,което започнахте да правите СДС през1999 г,сега щяхме да сме много преди Гърция и др, държави,но уви мафията така ние завладяла,че отъвване няма.Ние сами си избрахме да живеем така.
5.
_nib_
14.10.2021 18:47:36
5
29
Ей го....мръсния нагъл борсук....Че и сърдит го раздаваше паразита неден,че не го избрали друг мандат.От този трябва да почнат да се пълнят затворите.
4.
Кьосев
14.10.2021 18:46:57
17
11
Учудвам се, че на изборите се надява те на нещо различно от Румен Радев!)))
3.
Карадайъ
14.10.2021 18:31:56
4
39
Да та евааа и копанарина. Ма той мангал маа.
2.
синьо лъвче
14.10.2021 18:18:49
2
50
Щом крадливия Ваньо със СИНИ венци прави реклама на невзрачния Лозан с грозната прическа значи НЕ става
1.
BS
14.10.2021 18:12:20
5
57
Щом тази крадлива гад подкрепя някого, това е най-сигурната атествация, че той не става за нищо освен кражби.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за Летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за Летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас Неделина Роселинова и Десислава Минчева-Тодорова спечелиха награди от Международен фестивал за млада публика "Вълшебната завеса" Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Входът е свободен С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент По време на церемонията тя не използва официалното наименование – Република Северна Македония Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Знаете ли кои са ОМО „Илинден” и как реагират нашите управляващи на новоизбраните управляващи в РСМ Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ
Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори