×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как "самоубийството" на ст.лейтенант Манчев ще се окаже убийство


Как "самоубийството" на ст.лейтенант Манчев ще се окаже убийство
Съмненията са, че ст.лейтенант Манчев е убит, за да се прикрият следите за истинските виновници за инцидента в Чешнегирово
14 Септември 2021, Вторник, 17:31 ч.
Автор: Флагман

Фаталният изстрел е произведен отгоре-надолу, като куршумът минава от горната част на главата 

 

В нова посока поема разследването на смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев, открит мъртъв на 19 юли във военното си поделение, пише вестник „Труд“, позовавайки се на собствени източници от Военна полиция.

В началото на септември е извършена ексхумация на трупа, при която е открит и куршумът, от който Манчев умира.

Допълнителната експертиза разкрива, че фаталният изстрел е произведен отгоре-надолу, като куршумът минава от горната част на главата. Този детайл открито повдига въпроса, дали Тодор Манчев е станал жертва на умишлено убийство, прикрито като самоубийство.

За нахлуването на американски командоси в частен цех край летище „Чешнегирово“ се разбра 15 дни по-късно и служители от „Военна полиция“ бяха наказани за инцидента, включително и за това, че не са докладвали

Офицерът бе открит прострелян на 19 юли в спалното помещение на полигона „Ново село“. Последните два месеца от живота на младия военнослужещ са били превърнати в кошмар.

Причината - в края на месец май се разбра, че на 11 май при военното учение Swift Response край пловдивското село Чешнегирово, тежко въоръжени американски военни нахлуват с насочени оръжия в цех за дограма.

Половин час работници от цеха прекарват в плен на командосите, докато накрая се разбира, че е станала грешка. Инцидентът се оказа прикриван в продължение на две седмици. След като видео от екшъна изтече в медиите, „Военна полиция“ е започнала разследване, като цялата вина неправомерно е била стоварена на Тодор Манчев. Началниците му го притискали да поеме вината, че е допуснал нахлуването на американците в производствения цех.

Близки и колеги на покойния Тодор Манчев все още не могат да излязат от шока с неговата смърт. Те са категорични, че младият мъж и бременната му приятелка са планирали сватба през месец август, а до края на годината двамата са очаквали и раждането на дете.

Факсимиле от докладната записка на полк. Диман Георгиев, копие от която е внесена и в Президентството. Преди дни офицерът е бил освободен от армията

Преди дни от армията е бил освободен полк. Диман Георгиев, дългогодишен офицер от „Военна полиция“. Той е бил човекът, който се е заел с разкриването на причината за смъртта на Манчев. В своя докладна, която през юли месец Георгиев бе внесъл в Президентството и Инспектората на Министерство на отбраната, полковникът разкри, че месец преди неизяснената смърт на младия офицер негови близки са подавали сигнали, че той е обект на смазващ натиск.

Бащата на ст. лейтенант Манчев се обадил на Георгиев и му казал: „Господин полковник, страхувам се, че ще убият момчето ми.“ Информацията за тези опасения на бащата била предадена на и. д. директор на „Военна полиция“ Ивайло Сотиров, но той я прикрива от комисията, която извършва разследване на инцидента в Чешнегирово.

Оказва се още, че разпечатка от телефонните разговори, които Манчев е провел преди смъртта си, незаконно е била изнесена от „Военна полиция“. Данните са от съществено значение за разследването и могат да дадат отговор - дали става въпрос за склоняване към самоубийство или ст. лейтенантът е убит, при това на територията на военно поделение.

В докладната, която полк. Георгиев бе внесъл в Президентството и в Инспектората на Министерство на отбраната, офицерът задаваше още множество неудобни въпроси за действията на Ивайло Сотиров. Въпросите разкриваха, как и. д. директорът на „Военна полиция“ е намерил начин да стовари цялата вина върху един млад военнослужещ, което в крайна сметка е довело до неговата смърт.

Парадоксът е, че разследването на смъртта на Тодор Манчев също се водеше от „Военна полиция“, чийто и. д. началник Ивайло Сотиров е изключително близък с президента Румен Радев.

На фона на тези скандални факти - през месец юли служебното правителство, назначено от държавния глава, предложи Сотиров за генерал и титуляр на поста директор на „Военна полиция“.

Първоначалното разследване на трагичната смърт на Тодор Манчев бе компрометирано, освен по линия на „Военна полиция“, но така също и по линия на Държавна агенция „Национална сигурност“.

Новата експертиза, извършена в началото на септември, дава нова посока на разследването на смъртта на ст. лейтенант Манчев, включително и тази, че е убит, за да се прикрият следите за истинските виновници за инцидента в Чешнегирово.


В категории: Крими


Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
23
Коментара по темата
23.
до 16
14.09.2021 22:57:38
5
15
Той Радев ти го навира всеки ден а ти му се радваш,баси мазохиста
22.
На буда коврите са навсякъде
14.09.2021 22:32:29
9
4
Министерството на отбраната за пореден път заявява, че демократичните норми на правовата държава изискват обективна информация по подобни инциденти да дават компетентните разследващи органи, а не политиците, които в конкретния случай я използват единствено за предизборна пропаганда.



Твърденията на ПГ на ГЕРБ-СДС, че Министерството на отбраната и Служба „Военна полиция“ водят разследването по случая са белег на тревожна неосведоменост от страна на народните представители, тъй като на всеки юрист е ясно, че разследване на подобни инциденти се води само от Военната прокуратура.



Още веднъж подчертаваме, че е недопустимо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи".

Припомняме, че 31-годишният военнослужещ беше открит мъртъв след инцидента с американски военни в пловдивското село Чешнегирово. Извършена е ексхумация в началото на септември, открит е и куршумът, станал причина за смъртта на Манчев.
21.
До 1
14.09.2021 22:28:21
7
16
Бе ейййй каун,кой да изчегъртат,виж какво става с цените бе прост паляк,от както тоя буклук назначи “служебното правителство” държавата се засили яко към дъното.
20.
Koko
14.09.2021 21:22:34
2
8
Daze voennite v Balgarija sa gazobliszi na amerikanskite prostazi. Zalko za nevinnoto mom4e.
19.
*********
14.09.2021 21:13:04
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
18.
Коко
14.09.2021 20:43:20
15
8
На мен ми прилича на активно мероприятие на американските служби с цел снемане на доверието от президента,нормално е и нашите да скрият случая щото и в единия и в другия случай радев губи .пак казвам октивно мероприятие на чужди служби
17.
Холивудски сценарий
14.09.2021 20:42:38
4
12
Американците разбират,че някой ги следи и подслушва от съседната сграда,затова подготвят учение,при което съвсем "случайно" нахлуват в цеха.Цеха обаче също така "случайно" е опразнен от излишната техника като къртицата освен,че е предупредила подслушващите пуска и клипа в мрежата,за да злепостави американските военни.След раздухването на скандала нашия човек се усеща,че е нагазил дълбоко в лука и че ще бъде самоубит за назидание на други такива смелчаци от родната армия дето си мислят,че могат да си разиграват коня,както си искат с партньорите от НАТО и САЩ,а на съответните разследващи е наредено какво да е заключението от разследването.
16.
до 12
14.09.2021 19:56:45
24
19
Вярваш не вярваш, но Радев наистина ще отнесе гербаджията, който и да е той още на първи тур. Ако искаш да се хванем на бас, ако позная да си навреш едно дилдо в анала, може и да ти хареса :-)
15.
Хм?!?
14.09.2021 19:49:25
4
22
Кви са тия пишман криминалисти,които не могат да определят откъде е влязъл и излязъл куршума,че сега есхумация?Ъгълът бил невъзможен,пък куршума бил намерен след колко време мина в земята-две взаимноизключващи се постановки?Яко оплетени лъжи!
14.
иван
14.09.2021 19:17:18
2
23
В такава развръзка бях почти убеден, още юли като прочетох "самоубийството".
Нормално е такива неща да се случват докато сме под диктатура.
13.
До 1
14.09.2021 19:07:57
12
24
Разбира се,че си мръсна гербаджийскя постановка,също като стачкуващите от пътните фирми и цената на тока.
12.
До 9
14.09.2021 19:07:13
28
27
Е много си прост ,щял да спечели на първи балотаж . Нормално тъпаците и дебилите гласуваха за Слави ся ще гласуват пак и за военният престъпник Радев . Със здраве да си го ползвате . Постоянно нарушава конституцията и ред други закони прекриват убийства и разследването на самолртната катастрофа и там прекриват яко . Военните най-много ги е страх ,че след дълги години лизане на гъзове може да бъдат уволнени и да пропуснат заплатките накуп и пенсията като военен са готови на всичко да си запазят паричките .
11.
Ако ало
14.09.2021 19:01:23
7
30
На мен пък ми е интересно как ненадейно умряха Мишо -бирата и Ванъо Танов
10.
Pidal
14.09.2021 19:00:53
6
16
Да статия без автор-нормално за платена статия.
9.
Мишчици
14.09.2021 18:51:40
24
30
Всички депесарски медии и слуги я постват тая статия. Като неслучайно името на пррзидента е споменато 5 пъти :-) дпс казаха, че почват кампания срещу него с цената на всичко и го правят. Но човека на народа ще спечели още на първи балотаж, така, че го ду..... те.
8.
Национал
14.09.2021 18:50:08
22
30
Радев и военната му шайка на пангара! Вече и с убийства се занимават!
7.
само сдс
14.09.2021 18:46:07
14
13
аве ше ви еба майката ве кашици гадни комунисти долни мама ви да еба не са наядахте
6.
Xx
14.09.2021 18:32:20
0
16
Всичко и всички свързани с държавата са оплетени като черва.
5.
Язон
14.09.2021 17:58:26
12
26
Флагман ние читателите разчитаме на вас и опита Ви по разплитането на случая. Следвайте инстинкта си и хората , които ви вярват и ще имате същия резултат, както при бургаските касапи.
4.
Като майкунките
14.09.2021 17:54:20
5
30
Най-бавно се чистят калинки под пагон. Те са консервативни и за да минат на нова страна, трябва да са сигурни че този на когото са предани вече е бита карта. Когато някои за 12 години са станали полковници от ст.лейтенанти е трудно
3.
Ами
14.09.2021 17:47:24
2
53
Допълнителната експертиза открито повдига въпроса под чие давление беше дадена толкова прибързаното заключение за самоубийство на офицера! Под колониално управление виждаме, че дори малката останала част от армията ни, на която бихме могли да разчитаме, не е защитена.
2.
Хунтата вън!
14.09.2021 17:43:13
52
54
Отдавна съм казал, че всеки, които се е хванал с Радев е престъпник. Къде го домъкна тая пача Корнелия?
1.
Мирише на мръсна предизборна постановка
14.09.2021 17:41:05
46
56
Със сигурност има грешка и сериозни нарушения по казуса. Може и наистина да е убийство... Но ми се струва, че някой се опитва да извлече политически дивиденти от случая и ми намирисва на мръсна гербаджийска постановка. Ако някой има вина, то това са хора свързани с тях. За последните 12 години се окопаха здраво и имат хора навсякъде. Години ще са нужни да ги изчегъртат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори