×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов: Ицо Шпека от Коньовица и още двама решили да товарят бюджета с милиарди! Няма как да ги подкрепим!


Борисов: Ицо Шпека от Коньовица и още двама решили да товарят бюджета с милиарди! Няма как да ги подкрепим!
Няма да гласуваме пари за новия политически проект на Асен Василев, каза бившият премиер
09 Септември 2021, Четвъртък, 19:54 ч.
Автор: Флагман.Бг

Ще обявим нашия кандидат за президент, когато стане ясен форматът на бъдещите избори, обяви той

„Имаме една партийна фигура за кандидат, една непартийна, трима и още двама – голяма партия - голяма навалица“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори шеговито на въпрос дали вече партията е определил своя кандидат за президент.

ГЕРБ няма да обявят кандидата си за президент, докато не стане ясно какъв ще е форматът на следващите избори – две в едно или поотделно за президент и парламент. В първия случай кандидатът за президент трябва да е партийна фигура, за да влачи листата. При втория вариант трябва да се търси гражданска кандидатура, която да обедини много партии и да махнем Радев. Той е единствения проблем на тази държава, допълни Борисов.

Не е изключен вариант лидерът на ГЕРБ сам да се яви като кандидат за президент, за да излезе на двубой с най-големия си политически опонент в момента - Румен Радев.

ИТН, БСП, ДПС и другите, дето толкова пъти си променяха имената, че вече не ги знам, се събраха и си излъчиха председател на парламента, председател на парламентарни комисии, председател на вътрешни комисии, председател на БНбанка и всички други назначения. Това си е чист брак. А ние за едно гласуване на наше предложение /добавка от 120 лева към пенсиите до края на годината, приета с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП/ веднага заговориха за годеж. Всички партии трябва да се съберат на една лидерска среща, на кръгли маси, квадратни. Ще видите януари-февруари какво ще стане. Дано съм лош пророк, но досега каквото съм казал е станало, каза Борисов.

В комисиите се събрали Ицо Шпека от Коньовица, още двама и още един и решили да задължат държавата с милиарди и ние трябва да отидем и да гласуваме Асен Василев за новия му политически проект. Тези хора сериозно ли си мислят, че имат работа с балъци, възмути се бившия премиер.

След него финансистът Кирил Ананиев, известен като един от най-добрите бюджетари у нас, допълни, че финансовото министерство е внесло три законопроекта за актуализация, които са гледани в бюджетната комисия и там експерти от различни партии са поставили редица допълнителни искания, вписани в доклада за разглеждане в пленарна зала. „Срещу тези предложения, които допълнително натоварват бюджета, аз не чух г-н Василев да се произнесе негативно. Групата на ГЕРБ бе единствената, която не подкрепи проектите на бюджетите, включително и на държавния бюджет“, допълни той.

Преди това Ананиев обясни, че проектите за бюджет, които се представят, нямат аналог в съвременната ни история. Според него, те са изготвени, без да се спазват принципите и правилата на Закона за публичните финанси и ще доведат държавата до финансов колапс. „Постъпили са над 70 предложения в бюджетната комисия, които ангажират над 3 милиарда лева. Ако те се приемат, ние ще отидем на дефицит, незапомнен досега в нашата държава“, каза той.

Освен това съществувал и риск да не получим аванса от 1,6 милиарда лева от Европа по Плана за възстановяване от Ковид-кризата. Това допълнително щяло да натовари бюджета, защото тези пари са включени в приходните пера.


В категории: Политика


25
Коментара
Жестока трагедия на пътя
Жестока трагедия на пътя 28/05/2024, Вторник 17:19 0
25
Коментара по темата
25.
Не е трудно да се досетим, нали?
10.09.2021 23:37:13
0
1
На е трудно да се досетим, кой нахендри на българските граждани сегашната цена на газа, нали?
24.
Един добър коментар от мрежата:
10.09.2021 23:36:12
0
1
Пресконференцията на Путин и Лукашенко, за това какво са договорили. От залата се задава въпрос за газта! Путин кратко и ясно отговаря
- за Беларус 128долара за 1000/куб.м!
В повечето държави от ЕС,цената сега е около 650-680долара за 1000/куб.м
!И пояснява
- ЕС по своя формула образува цените, ние по наша която също следва цените на петрола но по много по-мек вариант!Който е сключил с нас дългосрочен договор, сега може да потрива доволно ръце като Германия, която получава газа за 200-220 долара -1000 куб.м! Другите които под давление на ЕС не посмяха да имат с нас дългосрочни договори, които през разни реверси, "борси", хъбове и тем подобни глупости внасят газ, да му мислят как икономиките им ще просъществуват!
23.
идват избори и радевите тролчета пак налазиха мреж
10.09.2021 12:26:41
5
1
Колкото и да сипете негативизъм, народът усеща какво се случва. Цените са нагоре и хората обедняват. Като дойдат и сметките за парното - тогава всички ще ревем. Иначе продължавайте да хвалите Радев, колкото и да пишете - няма как да му възродите сринатия имидж. След два месеца ще го свалят и тогава ще излязат данните и от прокуратурата...
22.
Яките прякори
10.09.2021 10:26:59
0
5
Ицо Шпека, Иван Горгонзолата, Пешо Рокфора (миришат му краката), Димо Кренвирша, Станко Доматито, Недко Глиста, Томи Охлюва и Боко Тиквата, Митьо Компира
21.
Пиночет
10.09.2021 09:45:22
3
9
тоя злобар е тотално изперкал
20.
Абе, тиквар,
10.09.2021 08:48:24
4
16
Нали си мн велик. Айде, излез на изборите срещу Радев. Ще излезеш ама друг път. Шубето е голем страх, а. Да те ва в папагала смешен.
19.
Селянин
10.09.2021 07:44:56
0
3
На всички предложения на бившите управляващи си задавам въпросът "А защо не го направихте за 12 години?" После излизам на улицата и се оглеждам, и не ми прилича на това, което виждам в другите европейски държави.
За 12 години видях огромна корупция и некачествени силно завишение като стойност проекти от които се облагодетелстват определени хора. Повишаване на администрацията и реденето по опашки за нещам които в нормална държава се правят през смартфона въпреки огромните похарчени или по скоро усвоени средства. Преди време в началото гласувах за ГЕРБ, за съжаление вече не мога да го правя с чиста съвест. Това което се случва в момента е много добре за държавата като цяло.
18.
Реалист
10.09.2021 07:15:35
5
11
Комунистическите зими са най лютите и запомнящи се. Нали поскъпна хляба 1,40, тока поскъпна, олиото е 3 лева, горивата скачат до нива от протестите преди години зените на всичко е нагоре. На зима незнам кой ще е виновен.Тиквата го няма 6 месеца, правителството каза, че пари има, остава да видим дали ще ги откраднат или ще вдигнат заплатите на хората, защото инфлацията расте.
17.
Тито
10.09.2021 07:10:28
5
17
На куц кон заложихте приятели.Славчо картинката ви пързулна по пистата.Сега гласувайте за Отец Нафарфорий да ва Ева и будалите
16.
хер Флик
10.09.2021 07:09:54
7
16
Лека герберастка рекламка?
Какво казал Боко (напоително цитиран), какво казал Ананиев (най-велик "бюджетар")...
15.
До12
10.09.2021 06:59:38
15
12
Какво да мислим?Нали гласувахме за Славчо и кво стана? Анархия и увеличения на всичко.Идва Радевата зима.
14.
Пълно КуКу
10.09.2021 01:20:34
7
31
Защо лекарите бездействат ? Не е ли ясно, че човекът не е добре ? Почна да говори като Пената: "Гошо вратарчето, тоя двамата и ония тримата" само дето Гошо вратарчето е заменен от някой си Ицо Шпека. Кой е тоя и какво общо има никой не знае, но важното е да се насажда омраза. Борисов сам си измисли и избра Радев за враг и продължава да си вкарва автоголове. За всички е ясно, че на Борисов не му стиска да излезе на избори срещу Радев и е тотално комплексиран от този факт. Обявяването на една непартийна фигура за главен политически противник и ежедневното неуважение към институцията президент на Република България са част от опростачването на нацията за целите на един болен за власт и внимание комплексар. Създава се практика да не остане нито една институция в тази държава към която да има някакво уважение и която да може да обедини нацията.
13.
мале мале
10.09.2021 00:42:40
6
25
E той и Борисов да излезе срещу Радев гласовете на ГЕРБ няма да скочат, така че все тая дали ще е той или Цецка Цачева.
12.
Пенсионер
10.09.2021 00:12:53
8
22
Тая мутра си мисли че ГЕПИ ще спечели следващите избори и ще могат да крадат пак на воля!!!! Затова е този вой до небесата при актулизацията на бюджета! Той 12 г. не помисли за пенсионерите а ги имаше за дойни крави!Зора е той да разпределя демек да краде бюджета и Европейските пари! На мен ми открадна над 20000 лв заради тавана на пенсиите! Сега ГРОБ се обявиха за падането на тавана! Лъжи и популизъм! Защо не го направи за 12 г.? Този обслужва кръга около ГРОБ и олигархията! Мислете на изборите!!!!!
11.
Burgas
09.09.2021 23:32:48
10
30
герб не се интересуват от Българите.
Интересува ги само да тъпчат банковите си сметки и чекмеджето на вожда.
Срам и позор за избирателите им.
Ако при следващите избори минат 10 % това ще е пълното падение на Българския народ.
10.
Хахаха
09.09.2021 22:03:42
9
33
В НС разкостиха бившия министър на герб - Ангелов. Изкараха до демагог хахаха. Зарков му зададе 3 въпроса и той посърна. Ама който говори глупости и демагогства това го чака. Яж хОй сега!
9.
Коня от Шпековица
09.09.2021 20:50:50
5
25
Шпека от коньовица? Това звучи като шпека на коня, който някой го ял, дъвкал като дъвка за балончета, харесало му е и иска пак. Само дето е забравил как се казва коня и сега прави опит да го разбере кой е.
8.
Феър
09.09.2021 20:18:05
16
48
Тиквуне,стиска ли ти да излезеш срещу генерал Радев?
7.
Бони Сандвич
09.09.2021 20:14:25
10
43
Какъв е тоя Ицо и за какво се бори? Бойко да не му в ял шпека, че го нарича с тоя мил прякор?
6.
Трябва да са си плюли на достойството
09.09.2021 20:11:59
8
38
„Имаме една партийна фигура за кандидат, една непартийна, трима и още двама – голяма партия - голяма навалица“.

Според мен, тези от навалицата трябва да си плюли на достойнството. Човек трябва да има чест и достойнство и да ги отстоява. Не знам какъв плазмодий трябва да си, да чуеш как говори за кандидатите си този неграмотен толуп и да продължиш да си на негова страна.
5.
Емигрант
09.09.2021 18:33:40
21
53
“Тези хора, сериозно ли си мислят, че имат работа с БАЛЪЦИ, възмути се бившия премиер!”
Ми Боче наистина има балъци!! 12 години да подкрепят ГЕРБ. Те са твоите, простите….. там…. 600 000 мисля, че бяха някъде толкова, твоите избиратели! Явно има балъци!! И са много, да знаеш.
4.
292
09.09.2021 18:06:06
11
46
Ега ти елита, дето се е събрал да ни управлява: Ицо Шпека; Лъчо Мозъка; Боко Тиквата...
3.
Курсант - пожарникар
09.09.2021 17:44:14
16
53
За Ицо Шпека ББ си приказва още докато беше преподавател във Факултет ПО! Тоя се е побъркал тотално, нещастника!
2.
Иванов
09.09.2021 17:42:45
24
58
Бойко няма ли ПР да му каже да спре да говори.След всяка изява все по малко баламурници остават да гласуват за ГЕРБ.
1.
Бай....
09.09.2021 17:15:43
26
62
Тоз' наистина е за лудница!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара Два влака са се сблъскали на Централна гара в София, има пострадали Два влака са се сблъскали на Централна гара в София, има пострадали Две жени са ранени "Златните момчета" на българския стендъп идват в Бургас "Златните момчета" на българския стендъп идват в Бургас Стендъп комедиантите Димитър Иванов - Капитана, Георги Кючуков и Димитър Донски тръгват на лятно турне  На къмпинг "Якото място" използват имената на депутат и областен управител, за да спасят незаконните си обекти На къмпинг "Якото място" използват имената на депутат и областен управител, за да спасят незаконните си обекти Собственикът Явор Атанасов многократно спекулираше с познанството си с Пламен Янев и близка до Кирил Петков депутатка - Мирослава Петрова, не се поддадохме на натиска му, допълни Марин Киров
Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск Пари за Лъва, а Овенът дори и да не си помисля за изневяра! Пари за Лъва, а Овенът дори и да не си помисля за изневяра!  Хороскоп за деня – 28 май 2024, вторник Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията И двамата мъже са непопулярни, изборите ще бъдат референдум за това кой от тях според американците е по-малко лошият вариант
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори