×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

5 мъжки момичета прославиха България. Не е ли време да върнем казармата?


5 мъжки момичета прославиха България. Не е ли време да върнем казармата?
Триумфът на Ивет Горанова (горе вляво), Антоанета Костадинова (горе вдясно), Евелина Николова и Тайбе Юсеин (долу вляво) е в типично мъжки спортове
06 Август 2021, Петък, 13:00 ч.
Автор: Флагман.бг

 При този резултат в Токио, японците сигурно ще направят проучване дали на наша територия изобщо живеят мъже

 

Пет мъжки момичета мият срама за България на Олимпийските игри в Токио, показвайки феноменални резултати в бойните спортове каквито са стрелбата, боксът, борбата и каратето. Със сигурност мъдрите японци ще насочат вниманието си към Балканската държава България, за да изследват дали тук изобщо живеят някакви мъже. Ето и реалните резултати до снощи: Със злато се окичи Ивет Горанова в каратето, сребро взе Антоанета Костадинова в спортната сттелба, Евелина Николова и Тайбе Юсеинова са с бронз в борбата. Чакаме медал и от бокса, пак от жена.

Утре погледите на цяла България ще са насочени към Стойка Кръстева, която излиза във финалната битка в този безпощаден мъжки спор,т в категория до 52 кг, срещу състезателка от Турция. Ще стискаме палци за злато от 35-годишната боскьорка от Добрич..

Има ли обяснение феноменът с българските спортистки в тези типично мъжки спортове? Според някои световни спортни анализатори, големите нации нямат интерес към тези дисциплини, считат ги за „Б“ групата на игрите и не насочват сериозни финансови потоци за подготовка на олимпийци, както в другите спортове, където подготвят своите поне 4 години и инвестират във всеки стотици хиляди долари. За сравнение - нашите момчета и момичета разполагат с твърде малко финансов ресурс, повечето тренират в скотски условия, само няколко месеца преди игрите. Даже и междувременно си работят като треньори. Така, българските момичета, които развяват тези дни гордо българския флаг, показаха на света колко много устрем, сила на духа и воля, са събрани в техните медали и сълзи, изпреварвайки състезателки от държави с мощни бюджети за олимпийска подготовка.

Показателен е пробивът на Ивет Горанова в каратето. Тя постигна пет последователни победи и се превърна в сензацията на най-големия спортен форум в света. 21-годишната състезателка донесе и първото олимпийско злато за страната ни от 2008 година насам, когато за последно заради гребкинята Румяна Нейкова светът стоеше мирно, слушайки българския  химн. Ивет е от Плевен, родена е през 2000 година, тренира от 9-годишна и е спечелила над 200 медала дотук.

Гордост за България: Ивет Горанова спечели златен медал на Игрите

„Мисля, че в последно време жените в спорта са много по-силни от мъжете. Както се доказва в последните състезания – не само в каратето, а във всички бойни спортове, жените печелят повече медали. Явно сме по-силни духом“, споделя Ивет и разкрива, че философията й за живота е дисциплина, упоритост, постоянство.

Антоанета Костадинова е друго от момичетата, които са гордост за България. Тя спечели сребърен медал в спортната стрелба.

Евелина Николова, която е състезател на созополския клуб по борба „Ангел Гочев“ пък взе бронзовото отличие в свободния стил на борбата, категория до 57 кг. 3-то място в борбата, но в категория до 62 кг, извоюва и Тайбе Юсеин.

Боркиня от созополския клуб по борба "Ангел Гочев" с медал от олимпиадата

Тези, на които възлагахме сериозните си надежди, в крайна сметка ни разочароваха. Като плувците Йосиф Миладинов и Антъни Иванов, боксьорът Даниел Иванов и други.

Засега България е в средата на класирането по медали, което може да не е задоволително, но поне не е унизително предвид повдигнатия ни дух от нашите бойни момичета. Победите им на мъжкото поприще поставя сериозно въпроса дали не е време да върнем казармата за момчетата. 

В интерес на истината и присъствието ни като брой състезатели в достаъчно голям брой дисциплини е доста по-слабо от предишни издания, тъй като и твърде малко квоти успяхме да вземем. Квоти за Олимпиадата спечелиха едва 42-ма български състезатели в едва 12 спорта.  Това е дъното -  най-ниското ниво, до което сме стигали. Ако се върнем почти цял век назад - толкова спортисти България е изпратила на Олимпиадата в Берлин през 1936 година.


В категории: Спорт


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
37
Коментара по темата
37.
Пази Боже сляпо да прогледне
08.08.2021 20:20:20
0
5
Така искам да попитам понеже стана въпрос за мъжките спортове и казармата двете какво общо имат по принцип? Христо Стоичков може би взе златната топка, защото е ходил в казармата или защото е имало някаква правилна спортна политика в тая държава? Да не давам други примери с други спортисти, че отиде до утре! За да си успял спортист се изисква труд, правилен тренировъчен процес, условия (каквито нямаме в повечето случаи) и не на последно място желание и талант! Като ги няма особено последните две ... ами няма как да стане! Познавам пичове дето завършиха университети в София, занимават се с програмиране и сега 5000 лв на месец не ги харесват, ай иди го накарай да стане професионален спортист в България! И кво по-малко мъже са сигурно!? Може и да са имали някакъв талант, знам ли, въпроса е на кво отгоре да се блъскат, да отиде на едно държавно и 1000 лв награда за първо място! Ей го Серафим Тодоров, не един път и два пъти са го давали по телевизията, къде е ... бачка в чужбина да се издържа него и семейството си! Предполагам ходил е в казарма ... нещо логика? Много се гордея с момичетата, това е голяма работа, не ме разбирайте погрешно ... ама и хората трябва да си сложат нещо на масата, в Бургас имаме едни от най-добрите кик боксьори, 90% от тях ако не бачкат охрана някъде ше си зашия ръцете да не пиша коментари повече! Нищо против нямам спорта, напротив насърчавам го, но професионален спортист тва е друга бира! Що се касае до казармата ... хубаво е да има, но не повече от година, въпроса е ако я върнат къде ше ги сложат тия наборници не ми го побира акъла, на палатки в Странджата ше спят сигурно! Пък за тия дето се бият в гърдите, че са ходили в казармата - абе вие в някоя война ли участвахте, че нещо не мога да се сетя! Някой ако има жив от втората световна с медалите да се бие в гърдите разбирам, вие при бай Тошо кво? Длъжен си отиваш, ако беше избирателно щяхте да идете дръжки!
36.
Злия Щрудел
07.08.2021 21:28:07
0
3
Трябва да си наистина провален родител ако се надяваш каразмата да направи от идиотчето ти мъж...
35.
По
07.08.2021 14:30:27
0
2
Какъв спорт... Амбициите за живота и са да станат 'тарикатчета", колички, парички, женички... Истински батки:)
34.
Българина
07.08.2021 14:03:07
2
0
В момента в армията има около 5000 свободни позиции, сравнително добре платени. @КОЙто желае да направи сина си мъж, може да му предложи да отиде. Между другото, познавам младежи и девейки, които се записаха и в момента са в армията. И са Мъже.
33.
Има шанс
07.08.2021 09:39:06
1
7
Решението е художествена гимнастика за мъже. Там ще се реваншират мъжете.
32.
Ами...
06.08.2021 19:00:14
5
2
Казармата е възпитание със сила! Пречупване на характера, изграден от милувките на родителя (мамини синчета). Налагане на мъжкото начало. Учи те, че носиш отговорност за постъпките си и че и други хора зависят от теб и действията ти. И тогава е имало педали, но днес те нарастват в аритметична прогресия. Просто е модерно и политкоректно! Дойде време жените да ни отсрамват.
31.
Сашко
06.08.2021 18:59:18
0
6
абе в много други държави няма задължителна казарма и момчетата им стават мъже...
30.
Офффф
06.08.2021 18:01:17
1
4
По-кретенско заглавие не можахте ли да измислите? След 6 месеца казарма спортистите дали няма да са заприличали на пихтия като българските журналисти, а? Ще! Чакайте после нещо. Тотално изпростял народ!
29.
До 19
06.08.2021 16:20:46
2
4
Да с топки са от тия хапове , а мъжете им са с поли .
28.
ключовата дума
06.08.2021 16:19:26
1
5
Мъжки! А някои от флегманските любимци и никога не подлежат на коментар! Луната е много важно нещо в тези среди. Не може току-тъй да се изождаш по лунните въпроси...
27.
Как
06.08.2021 16:17:09
3
11
Как измервате мъжеството на един човек с това дали е ходил в казармата ли? Дайте мярка за мъжество .
26.
Коко
06.08.2021 16:15:41
2
6
Познавам повече прдали ходили в казармата отколкото такива дето не са ходили .
25.
Мими
06.08.2021 16:14:29
2
8
То мъжете дето са ходили в казармата ,може да ги видите в групата на мамите и там си показват знанията научени от казармата. “Истински мъже “ командвани от жените си .
24.
Do 17, IT
06.08.2021 16:00:36
1
11
По важен е IQто друже! Завърших два университета, един с информатика! Но беше в годините от 90те, когато при заплата от 20 долара не можеше себе си да изхраниш дори! Неволята учи! В момента имам малък автосервиз и ссъм удовлетворен! Новите автомобили имат повече електроника от един лаптоп така че съм пак в професията! Нямам нищо против момченцата на 20 години с лаптопи на плажа! Но гледам с дълбоко съмнение на хора които ги е срам да си проверят маслото на колата дори! Срам ги е! Разбираш ли????? Аз може да съм тъп, но и ти не си много остър! Аз не употребявам вулгаризми и цинизми! Хайде стига сме хейтвали!
23.
Благой
06.08.2021 15:44:24
6
14
Вярно , то в България мъже не останаха !
Само гейове и джендъри!
22.
Ване, Ване
06.08.2021 15:18:35
3
7
Ти триеш автор и коментари, ние па си ти напомняме веднъж, дваж, па докато се умориш и спасението ти е бан на айпи. Друг път ще знаеш, че да си правиш гаргара с усилията на достойни спортисти, които зачитаме и за които скачаме, ще доведе до коментарно бунтарство.

Ване, казармата хубаво ще я върнем, миличък! И мнозинството от нас ще я преминат като добре познатото за всеки българин право хоро. А ти, топчо, ти какво ще правиш с казарма? Къде ще ги тресеш тези телеса? Че и за поливач на цветя и копане на зарзават няма да те вземат, че къде си се навел и клекнал, там си се задушил. Имаме невероятни български спортистки, това е несъмнено. Показаха на цялата ни страна, че рогатите сме по-пискливи и търсим оправдание. В речта на всяка от тях имаше достойнство - при победителки и отпаднали. А нашето рогато съсловие по-приличаше на такива като теб - все нещо да оправдае, да посочи, да се жалне, да използва пасивно-агресивна иронийка, че да си покрие патакламите. Да са ни живи и здрави момичетата, но ти, Ване, точно от теб не върви да остроумничиш за казарма, когато цял ден припотяваш кожен стол от неестествена кожа.
21.
*********
06.08.2021 15:17:04
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
Sad
06.08.2021 15:09:12
0
2
пълен смях
19.
Мдааа
06.08.2021 15:03:16
2
15
Оказва се, че нашите жени са с топки...
18.
Ноунейм
06.08.2021 14:30:11
1
20
Щот не сте пуснали батките от Изгрев, Зорница и Меден Рудник. Те са уникални безделници, плюскат евтини пици, пият химия, имат много излишна енергия, и несъмнено ще докарат за БГ-то поне няколко медала, ако не със спортни постижения, то поне с простотията си. Впрочем каквито батките, такъв и целия ни жалък народец....
17.
IT
06.08.2021 14:28:51
0
0
до 6

Ако знаеш колко си тъп...
16.
Казармата ще връщали
06.08.2021 14:27:10
3
7
Демег 50 милиона данъци за работни уж "възпитателни" лагери, не мерси.

Тез дето минаха казарма сякаш не са наркомани и мазните жени...
15.
Голямата лопата с твърдата дръжка
06.08.2021 14:22:01
1
12
Прочетох коментарите, има няколко доста точни и право в целта на темата.Най-точен, кратък и ясен е коментар номер 3ти, за което евала на писалия го.Вземете се огледайте и расъдете, кои са идолите и примерите на новите поколения.
Няма как да искате, здраво, умно и възпитано поколение, щом идолите му и примерите му са дегенерати доносници и изобщо жалки подобия на личности.Като последните споменати са създадени изкуствено, като лабораторно ГМО.
14.
хахахха
06.08.2021 13:58:37
2
6
автора на това писание, само си махна креденциите и снимката от нея?
13.
Благодарение на изчегъртването на Герб
06.08.2021 13:57:26
10
9
Махнаха Герб и заваляха медали от Олимпиади
12.
От едно мъжко момиче
06.08.2021 13:52:10
2
20
НЕ знам защо продължавам да преглежам този сайт, но тази статия потвърди че е време да престана. Пиша коментар за първи и полседен път. Първо автора на тази статия изцяло умаловажи постиженията на тези прекрасни спортистки. Второ какво общо има казармата с подготовката и постиженията на спортистите. Факта, че всички тези спортисти са извоювали своето място на олимпиадата, е достоен за похвала , а не за порцание , независимо имат ли медал или не. В спорта никой не го интересува мъж ли си жена ли си , а дали имаш правилната мотивация и дали полагаш достатъчно усилия, за да постигнеш целите си. И не знам Вие г-н Колев къде живеете, но в България има мъже и без казарма!
11.
xxx
06.08.2021 13:48:30
9
9
Боко нали и той е Олимпийски шампион по карате
10.
До 1
06.08.2021 13:48:23
1
27
Груба грешка правиш, друже, казармата не те учи как ти да възпитаваш , а тя възпитава теб...
Разликата е огромна!
Аз съм бил в казарма, там станах танкист, но през ум не ми е минавало да възпитавам сина си в казармени похвати и водене на танкове...!
9.
нещо
06.08.2021 13:40:16
1
13
не му ходи на журналиста, да пише такива статии :D
8.
Едно си баба знае, едно си бае
06.08.2021 13:38:56
0
24
Казармата няма да направи българските спортисти по-добри. И когато я имаше те не ходеха в казармата, а в тъй наречените "спортни роти" - нищо повече от спортни тренировки и нищо общо с казармата за останалите.
7.
ХХ
06.08.2021 13:35:39
7
16
Победите на тези момичета в мъжките спортове, както и победата на ИТН са резултат на европейското развитие на България. Нали всички това искаме?!
6.
До 1, от мл сержант
06.08.2021 13:32:03
7
20
Да пресметнем: един двадесет годишен младеж е роден преди двадесет години, т.е началото на хилядолетието! Ако майка му е била около 24 г. Баща му е около 28 г. Т е раждан е през 80те на миналия век и в казарма е ходил колкото ходжата на великденска служба в църквата! И въпросът не е дали бащата е ходил в казарма или не, а как го е възпитавал! В момента всеки един мъж около 50те ще бъде изхвърлен в полза на някой кьорав програмист! Бедата е, че някой трябва да произвежда: с ръцете и уменията си а не да седи само пред клавиатурата! А това да си цапаш ръцете е много непрестижно, изглеждаш жалък, неуспял и изобщо си пълен нещастник! Така мисли хипстъра! Новото поколение иска готини неща, красив живот и то веднага, без чакане! Абсурдността на обществото ни е с много измерения! Аз бях 24 месеца в казарма, в триъгълника на смъртта! На определени години човек не съжалява! Видях неща които се запечатаха в съзнанието ми! Видях какво е низост, дегенератство но и доблест и чест! Добре е да се помисли за тези неща! А че казармата задължителна е невъзможна, е ясно! Няма пари!
5.
Флегнами
06.08.2021 13:28:30
4
26
Дайте пример , пратете вашите репортери сладурковци първо и тогава акъли .
4.
*********
06.08.2021 13:26:24
3
19
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
От къде да се появят?
06.08.2021 13:22:32
1
44
Ами то от фитнес зали, чалга до припадък и идоли в живота, като Очите или друг умствено осакатен питекантроп, ама с пари - какво точно очаквате да се получи? Или получовекоподобна "нацепена" квартална батка, или гелосана и модно опакована "мека" китка.
2.
А де
06.08.2021 13:21:32
2
35
Като върнете казармата, пратете първо Джамбазки да я изкара.
1.
Хахахахаха
06.08.2021 13:07:35
19
33
Абе не че нещо, ама нали се сещате, че днешните 20 годишни момчета са възпитани точно от "мъже" които са ходили на казарма?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков" Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? B Πpимopcĸo и Coзoпoл cpeднитe цeни зa нaeм нa ĸвapтиpa тoвa лятo дocтигaт $62 (112 лeвa)
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори