×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Десетки хиляди излязоха на COVID протести по света


Десетки хиляди излязоха на COVID протести по света
161 000 французи излязоха по улиците на редица градове в страната
25 Юли 2021, Неделя, 21:55 ч.
Автор: Флагман

161 000 души демонстрираха във Франция

 

Десетки хиляди хора участваха в протести срещу задължителната ваксинация, здравните пропуски и други мерки срещу коронавируса. Най-много демонстрации имаше в Европа, но вълна на недоволство се надигна и в Австралия.

Най-многобройни бяха акциите във Франция, в която се предвижда всички служители в здравната сфера да бъдат задължително имунизирани, а посещенията на публични мероприятия и в заведения да бъдат разрешени само със здравни пропуски, в които се отбелязва ваксиниране, преболедуване или отрицателен PCR тест, пише вестник Труд.

Общо 161 000 французи излязоха в събота по улиците на редица градове в страната, съобщи официално полицията, като допълни, че броят им е увеличен в сравнение с идентични протести преди седмица, в които тогава участваха 114 000 души.

На демонстрация в центъра на Париж се стигна до сблъсъци с полицията, която използва сълзотворен газ. На друга акция във френската столица, свикана от крайнодесни политици, скандираха “Спрете диктатурата”. Протести имаше още в Марсилия, Монпелие, Нант, Тулуза.

Сблъсъци с полицията се разиграха и на протести в Атина, в които се включиха над 4000 души, недоволни от задължителната ваксинация и ограниченията за неимунизирани. Демонстранти в столицата и в Солун поискаха оставката на премиера Кириакос Мицотакис, като обвиниха правителството му, че излага на риск единството на нацията.

Няколко хиляди протестираха и в Италия срещу COVID сертификатите за посещение на обществени места. Най-многобройна бе акцията в Рим, събрала към 3000 души. Демонстрации имаше в общо над 80 града в страната.

Няколко хиляди противници на ваксините се събраха на митинг и в центъра на Лондон.

Без маски, в нарушение на правилата, бяха хилядите протестиращи в Австралия, чието недоволство бе провокирано от намерението на властите ограничителните мерки в страната да останат в сила до октомври. 60 души бяха арестувани при сблъсъци с полицията в Сидни.

Френският Сенат поряза Макрон

Сенатът на Франция внесе съществени корекции в плана на правителството на страната, предвиждащ задължителна ваксинация срещу COVID-19 на здравните служители и здравен пропуск за посещения в ресторанти, кина и обществени мероприятия, предаде БТА.

Планът, представен миналата седмица от президента Еманюел Макрон, бе гласуван в долната камара на парламента в петък, но след вота в Сената, доминиран от представителите на опозицията, ще трябва да претърпи изменения.

Сред внесените от сенаторите промени е отлагане на началото на използване на здравния пропуск от 30 август за 15 септември. Друго изменение е изключването от това задължение на непълнолетните, както и той да не се изисква за откритите пространства на заведенията и в големите търговски обекти.

Сенаторите освен това обвързаха разширяването на обхвата на здравния пропуск с удължаването на извънредното здравно положение до 31 октомври.


В категории: COVID-19


Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 0
15
Коментара по темата
15.
хаха
27.07.2021 02:45:37
0
0
Бил Гейтс искал да имплантира чипове чрез ваксината - и с джойстик да управлява Ганьо алкохолика хахахахаха.
14.
haha
26.07.2021 13:44:00
0
4
Предлагам всички здравни работници във Франция да излязат дружно в неплатен отпуск. Бас държа, че до месец политиците ще им се молят на колене да се върнат на работа. Иначе ще има обесени политици на площада. Може и обезглавени да има.
13.
:)
26.07.2021 08:14:13
3
2
horata po sveta trqbva da go duhat :)
12.
*********
26.07.2021 07:17:58
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
*********
26.07.2021 07:14:56
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
10.
пецата
26.07.2021 06:50:30
1
20
време е ковид лобистите да бъдат подведени под отговорност по военни закони за най-голямото престъпление срещу човечеството на новия век
9.
Сега
26.07.2021 06:20:12
0
15
и простата аритметика объркаха журналята - десетки хиляди в заглавието, а в самата публикация се оказват стотици хиляди! Защо така трудно се пишата някои истини??? Новините не трябва ли да отговарят по стандарт на ИСТИНАТА, или са превърнати в проста машина за измамна пропаганда???
8.
Ганьооооо
25.07.2021 23:25:49
12
13
Ганьо е непобедим. Мастика и кючек да има. Ебем ти и племето пропаднало.
7.
До 4
25.07.2021 22:59:29
16
30
Ваксинирай се бе господин интелигент, глупак измислен, ще усетиш ефекта от ваксините близките годинка две, идиот
6.
Стига бе!!!
25.07.2021 22:39:27
2
23
Флегмани, явно не само с правописа сте много зле ами и с математиката.
Изглежда не правите разлика между десетки, стотици хиляди и милиони.
5.
Живи и здрави :)
25.07.2021 22:26:36
32
17
Населението има нужда от редуциране и точно тези безсмъртните които отричат всичко, дори и себе си, ще бъдат първите. Просто племе ей.
4.
.
25.07.2021 22:17:57
50
26
Протестирайте сган малоумна, в Англия младежите от 20 до 30 са дроб, но не ги ебе, дори нямат представа какви поражения на бели дробове и мозък ги очакват. А вие си бъдете антиваксърски мърши. Така и не разбрахте, че е изпуснато нарочно или неумишлено и ви еба.а майката, малоумна паплач.
3.
До Флагман
25.07.2021 22:17:27
10
52
Тези няколко хиляди в Лондон ,всъщност бяха около 230 хиляди,но вие сте тъпа медия и няма как да знаете,и не са десетки хиляди а стотици хиляди,малоумници прости ;) Поне се информирайте преди да пишете!
2.
Pedros gerber jesus WHO
25.07.2021 22:04:03
7
22
Samo flagman patericata na gerb ne protestira 6toto qvno sa vaznagradeni ot vnositelite na "vaksinite"
1.
Педали необразовани !
25.07.2021 22:01:09
33
7
Педали необразовани !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна ГДБОП с удар срещу онлайн пирати ГДБОП с удар срещу онлайн пирати В хода й са установени собствениците на сайтовете, които са ги създали и поддържали с цел предлагането на техните потребители на достъп до популярни филми, сериали, телевизионни продукции чиито правоносители са български телевизионни оператори "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев Трябва да се мисли стратегически – за бъдещето на България не за утрешния ден, а за десетилетие напред, подчерта ген. Стефан Янев Най-после ще вдигнат сватба Най-после ще вдигнат сватба Тя ще е малка, а кумовете ще са приятелка на Ива и мой приятел, призна Сашо Кадиев
Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Икономистът, предлагал на източноевропейците шоковата терапия за преход към пазарна икономика, намекна, че Джо Байдън е поръчал разрушаване на газопроводите Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка От години южнокорейски пък активисти изпращат балони с блистовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и USB памети с клипове на Kей-поп музика
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори