×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радослав Петков с изненадващо решение за младите хора и бизнеса


Радослав Петков с изненадващо решение за младите хора и бизнеса
Радослав Петков предлага концептуална промяна в образованието
06 Юли 2021, Вторник, 11:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимка: Емел МАХМУД

Той не е типичният политик, а е прагматик, който показа изключителна ефективност в последния мандат на Общинския съвет на Бургас

 

„„Българските патриоти“ са гарант за защита на националния интерес. По безспорен начин това го доказаха партиите в коалицията в 43-ото и 44-ото Народно събрание.“ Това каза пред Флагман.бг кандидат-депутатът Радослав Петков, който е на трето място в листата.

Той е представител на „Българските социалдемократи“. Споделя, че е приел да стане част от листата, защото изповядва дясно-консервативните ценности, които са в генезиса на родолюбивото политическо обединение. Петков се надява да получи подкрепата на негласуващите и всеки ден се опитва да им обясни, че България има нужда от техния глас. „Търсим подкрепа за запазването на България. Това ни е мисията и вярвам, че хората ще я припознаят като техен приоритет“, казва Петков.

Той не е типичният политик, а е прагматик, който показа изключителна ефективност в последния мандат на Общинския съвет на Бургас. Неслучайно бе определен за откритието на ОбС.

Петков е категоричен, че е нужна спешна реформа в средното образование – да се произвеждат кадри, които са нужни на бизнеса. Да се изгради стратегия с ясно планиране за това какви специалисти са нужни, да се създадат целеви групи и да се подготвят още от гимназиален етап подготвени хора за различните сектори.

„Системата трябва да е свързана, за може като привлечеш инвеститор да поемеш ангажимент, че в определен срок, ще му осигуриш необходимите кадри. В момента обучаваме момчета и момичета, инвестираме бюджетни средства в тях, те завършват и средното, и висшето си образование, а накрая се оказва, че работа за тях в България няма и тръгват да си търсят късмета в чужбина“, допълва кандидат-депутатът от листата на „Българските патриоти“.

Категоричен е, че трябва да има устойчивост на образователния модел, да е ясно, че след като завършиш определен етап, ще може да започнеш работа, ако те устройва – да приемеш предложението, ако ли не – ще продължиш да учиш.

Кандидат-депутатът подчертава, че трябва да се сложи край на порочния модел – държавата да инвестира в млади кадри, да им плаща образованието, а след това те да не може да им осигури работа и те да напускат страната. Пример в това отношение са медицинските специалисти, които след дипломирането си се изнасят, посочи той.

Образованието трябва концептуално да се промени, допълва Радослав Петков.

Той е изключително активен по време на кампанията. Обиколил е десетки малки и по-големи населени места в Бургаска област, а при срещите споделя, че хората му поставят различни въпроси – от цената на лекарствата, през липсата на работа, до чисто локални проблеми. В Айтос симпатизанти на „Българските патриоти“ са сигнализирали, че не могат да си намерят работа, защото в част от фирмите, имало задължително изискване…да владееш турски език.

„Тези хора вече се чувстват като малцинство. Всички те се питат защо 45-ото Народно събрание промени Изборния кодекс и позволи в Турция да има 121 секции. Това сега ще осигури поне 10 депутати повече на ДПС, а нали уж всички т.нар. протестни партии се бориха точно срещу това. Ако патриотите бяха в парламента, нямаше да го допуснат. Заради това е важно да сме част от следващото НС“, каза още Радослав Петков.

„Нашите приоритети са по-високи пенсии, подобряване на доходите, както и безплатни лекарства за пенсионери и непълнолетни до 18 години. Ние сме по-различни от всички останали, защото искаме да запазим ценностната система на българския народ – история, националната ни култура и да възпитаваме децата ни в родолюбие, а не в новата либерална идеология. Бих използвал и един въздействащ цитат от Николай Хайтов: „Изтървем ли България, изтървали сме всичко“. Той е особено актуален в наши дни“, завърши Петков.

 




България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори