×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Светилото в туризма проф.Мартин Шварц подкрепи Георги Манолов и обяви: Хора като него ще защитават интересите ви


Светилото в туризма проф.Мартин Шварц подкрепи Георги Манолов и обяви: Хора като него ще защитават интересите ви
Георги Манолов, кандидат-депутат от "Изправи се! Мутри вън!", получи ключовата подкрепа от уважавания в цяла Европа проф.Мартин Шварц
28 Юни 2021, Понеделник, 21:23 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

На него може да се разчита, той е прагматик-визионер, който би разрешил реалните проблеми на хората, казва именитият австрийски професор за кандидата от "Изправи се! Мутри вън"

 

 

Проф. Мартин Шварц e истинско светло в туризма. Визитката му е впечатляваща. Завършил е Universität Wien със специалност „Туристически мениджмънт”, а след това престижния Университет на Южна Калифорния, Лос Анджелис – „Изкуства, Управление на туризма Магистър по изкуства, Мениджмънт на туризъм”.  Бил е туристически консултант на кметството във Виена. Изработил е концепцията и генералния план за Виенския панаир - Пратер. Назначен е за консултант по туризма на австрийския канцлер и министъра на икономиката. Наблюдава, оценява, концептуализира всички туристически дейности на VTG Verbund Tourism Corporation (2010-2015). Разработване на туристически продукти „Smartguide“.

Генерален секретар на най-голямата австрийска група бизнес лидери. Парламентарен член на Подкомисията по изкуства, медии и туризъм. Издател на месечен бизнес бюлетин - „Мениджмънт клуб репорт“. 

Генерален мениджър за развитието на нови бизнес и директор по въпросите на културата в Broadcast Corporation. Отговаря за всички маркетинг, събития, туризъм, иновации.

Директор на международни програми за културата в САЩ, Швеция, Австралия, Австрия и др. Координация на международни програми за изкуство в американското Министерство на културата. 

Две години е бил главен изпълнителен директор на най-стария средновековен замък - „Gozzoburg Krems”. Концепцията за ревитализация на Gozzoburg печели наградата на Европейския съюз за културно наследство. Проф.Шварц е бил маркетинг консултант на императорските дворци Schloß Schönbrunn, Schloß Hof.  През 2012 гой печели австрийска „Награда за иновации в туризма“ от австрийското министерство на икономиката.

Титулярен професор в университет IMC Krems декан факултет - управление на туризма и икономика на свободното време. Председател „Културен туризъм” създател и водещ лекции за „Културен туризъм”. Професорът е създател и водещ лекции за „Изкуства, културен и туристически мениджмънт“. Хоноруван гост лектор маркетинг – културен и исторически туризъм освен в Австрия и университети в Европа, а също така и извън стария континент, като Китай, Виетнам и др. Той обяви подкрепата си за кандидат-депутата от „Изправи се! Мутри вън!” Георги Манолов. Флагман.бг потърси уважавания проф.Шварц, за да го попитаме защо застава зад Манолов.

-Проф.Шварц, каква е причината да обявите подкрепата си за Георги Манолов, кандидат-депутат от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“?

-Несебър се превърна в задължително място за посещение при почти всички мои пътувания в България. Познанството ми с Георги Манолов многократно засили освен личните и чисто професионалните ми интереси  по въпросите на туризма и образованието. С него работихме по различни иновативни и международни проекти, включително официално сътрудничество с Университета за приложни науки на IMC в Кремс, Австрия. Възхищавам се на усещането и работата му в международен аспект  и за това безрезервно подкрепям тази негова неговата кандидатура.

-Откога познавате г-н Манолов и какви са впечатленията ви от него?

-Запознах се с Георги Манолов през 2010 г. на икономическа мисия, организирана от Австрийското бюро за външна търговия в София, под ръководството на д-р  Майкъл Анджерер - ръководителят на външнотърговския офис на австрийското посолство. Когато посетихме региона, Георги Манолов беше наш домакин в ролята си на зам.-кмет.  Той много обстойно ни разказа историята на Несебър и за плановете за устойчиво развитие на Стария град и целия регион, с всичките си плюсове и минуси. Беседата, беше много изчерпателна и полезна включваща всякакви теми, като туризъм, култура, история, образование, околна среда и др. Цялата делегация се впечатли от Георги Манолов и още тогава си разменихме контактите. В резултат на това работата ми като туристически консултант и университетски професор по туризъм ме отвеждаше отново и отново в България и Несебър.

-А как виждате развитието му като политик, той извървя интересен път?

-Той познава българския манталитет, но е реалист и визионер-прагматик. Винаги мога да разчитам на неговата дума. И знаете ли за какво му вярвам най-много - за разлика от моя опит с други български политици, Георги винаги спазва поетите обещания. Винаги!  Ценя  го много  и като съветник, и като  приятел.  Но най-вече поради  чисто професионалните ни отношения му пожелая успех,  защото съм убеден, че ще се справи чудесно и на хора като него трябва да се гласува доверие.

Новите лица във вота: Георги Манолов от „Изправи се! Мутри вън“ – човекът, който носи духа на промяната

 - Проф. Шварц, вашият опит и експертиза са свързани с туризма. Какво трябва да направи бъдещото правителство, за да защити този стратегически икономически сектор, който е най-силно засегнат от кризата в Ковид?

 -На първо място силна медийна политика. Да се промени имиджа на България , като най- бедната държава в Европа. Трябва да се анализират най-благоприятните за страната ви данни и да се сведат до знанието на европейците. Да знаят, че тук не е опасно.  Дори аз, като ваш приятел, който имам бизнес интереси в България и получавам информация, се страхувах да посетя страната отново, защото няма достатъчно информация, или ако се появи е противоречива.

Мартин Шварц е впечатлен от Георги Манолов
Георги Манолов с проф.Мартин Шварц 

-Бихме се радвали да чуем вашия анализ за част от грешките, които са допускани до този момент в сектора?

-Австрийските и немски медии публикуват ежедневно сравнение на страните по отношение на заболеваемостта от ковид. По брой нови инфекции през последните 7 дни на 100 000 жители се отчитат множество страни.  Примерно днес (в петък, б.а.): Австрия 9,5; Германия 6,2; Франция 21,9; Гърция 25,5; GB 123,8; Италия 9,8; Хърватия 11,8; Швеция 42,2; СН 10,9; Словения 18.3; Испания 52; Чехия 8; Унгария 5,4; Турция 46.4

НИКОГА не съм откривал България в тези сравнения. Т.е. австрийците и германците едва ли разглеждат вариант България като туристическа дестинация тази година. Би било лесно да се представят ПОЗИТИВНИ разработки с добра работа в медиите във важни за вас  страни, за да се позиционира България като БЕЗОПАСНА дестинация за пътуване , както е Гърция, Хърватия, Италия. Те вече го правят масово. Тези, които се интересуват от пътуване, искат да бъдат информирани точно какво е разрешено - плажове, заведения, култура, фестивали, спорт и т.н., и при какви условия. Важни за тях са регламентите за влизане-излизане  и как се проверяват на местно ниво сертификати за ваксинация, зелен паспорт на ЕС и др. Ако не разполагат с тази информация, голяма част от туристите, които очаквате, просто няма да дойдат.  А и политическата новини, които достигат до един средностатистически европеец, също не говорят добре за България – протести, суматохата около бившия премиер, корупция, миграция, Балкански поток. Все неприятни теми, с отблъскващ имидж. Европа се сближава и иска да се позиционирате по-ясно като сигурен и предвидим приятел и партньор.

-Какъв е шансът за развитие на българския туризъм – диверсификация на морския и алтернативен, стимулиране на полетите или…

 -Мога да ви кажа, какво се обсъжда при нас, като възможност за бързо  възстановяване. Въвеждане на зелен паспорт в рамките на ЕС. Подобно на Австрия, България вече може да предостави на гражданите тази цифрова лична карта. Вие просто трябва да кажете на всички европейски които имат такъв документ, че са добре дошли без допълнителни условия. Бих препоръчал и дългосрочно планиране за представяне на България, като дом  на световни културни, исторически и природни обекти, включително и под закрилата на ЮНЕСКО. Имате  невероятна природа, прекрасни лозаро-винарски райони и много, много  други дадености, които само трябва да ви представят като безопасна  и завладяваща дестинация за почивка. Нещо много по-различно от сегашния ви имидж - на евтиното пиене и масовия туризъм. Задължително трябва да заложите  и върху качеството на услугата, която предлагате,  което може да се подпомогне и законодателно.  Ясна политика  от държавата за възобновяване на масовите полети от България до Европа и обратно. Но също така и насърчаване на  автомобилния  и къмпинг  туристи,нещо, което в Европа, е много развито, но България не е сред популярните дестинации. А трябва да се възползвате, защото има какво да покажете, а също така тук горивата са едни от най-евтините в Европа.  Всичко това може да бъде и тема на един много дълъг разговор, но преди всичко трябва, като нация да сте обединени по националните стратегически въпроси. Един от които, при вас, несъмнено е туризма и с много търпение към правилната политика в сектора , с доверие към хора, които знаят, могат и имат необходимата експертиза и мотивация да постигнете резултатите, които несъмнено заслужавате.  Ние вече сме минали по този път, за който се гордея, че и аз пряко съм бил част от това, за да се превърне Австрия в една от водещите туристически държави.  Затова и искам да подкрепя Георги, чийто манталитет и виждания са много близки до европейския начин на работа.

 




Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори