×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пристанище Бургас ще бъде домакин на Международен морски форум


18 Юни 2021, Петък, 15:20 ч.

За лектори са поканени български и чужди експерти в различни области

Бургас ще бъде домакин на Международния морски форум „Синьото бъдеще - наша отговорност”. Организатори са „Пристанище Бургас” ЕАД, Българска асоциация на морските капитани и компанията „Shipposible” - морско застраховане и право.

Форумът ще се проведе на 25 юни - Международен ден на моряка, чиято цел е да подчертае важността на моряшката професия и значението ѝ за световната търговия. 

„Искаме да отправим послание за съпричастност и поддръжка на морския български и международен транспортен сектор, доказал в световната здравна криза, че може да бъде гарант за непрекъсваемост на стопанския живот”, отбелязват организаторите на Морския форума. Те допълват, че е важно да се работи за повишаване компетенциите на морските кадри, чрез образование. Стъпка в правилната посока е подписаният през тази година Меморандум за сътрудничество в областта на развитието на морското образование в Бургас.

Връзката „кораб - пристанище” е органична и неразривна. Още при откриването на Бургаското пристанище за търговско корабоплаване преди 118 години 1/3 от щата на пристанището са били морски квалифицирани лица – пилот, моряци, водолази, а днес всички пристанищни работници и механизатори са с квалификация швартови моряк. 

За лектори по време на Международния морски форум са поканени български и чужди експерти в различни области – образование, морско застраховане и право, корабни и пристанищни дейности. 

Морският транспорт има ключовата роля за световната търговия, над 80% от която, се осъществява по море. Обединяващото звено в морския сектор, независимо колко разнообразни са дейности в него са хората. Те са факторът, без която той е немислим. Именно за това през 2020 г. Генералната асамблея на ООН (Организация на оединените нации) обяви „моряци и друг морски персонал“ за ключови работници (Резолюция A / 75 / L.37) и настоява държавите също да признаят този факт. С този документ се признава и ключовото значението на корабоплаването за нормалното функциониране на обществото, призовава за действия за повишаване на устойчивостта на веригите за доставки, осигуряване на правото на моряците на достойни условия на труд и живот, и защита на техните човешки права. 

През настоящата година кампанията на Международната Морска организация (IMO) за Деня на Моряка е под мотото: „Справедливо бъдеще за моряците”. Българската държава също предприема стъпки за признаването на „моряци и друг морски персонал“ за ключови работници. Една от целите на форума е да подкрепи правителството и морската общност в това начинание.

Форумът ще се проведе в Международния конгресен център в Зоната за свободен достъп на пристанище Бургас. Начало е в 9:00 часа в зала „Черноморие”.

Международен Морски форум „Синьото бъдеще - наша отговорност” се осъществява с партньорството на: Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”, морска компания „NBS Maritime“, фирма „Fishland” и корабна агенция „Dynasty”.
Медийни партньори на форума са: вестник „Черноморски фар”, RN-TV „Канал 0”, радио”Мая”, онлайн медията „Flagman.bg”, морският портал „Maritime.bg”, информационните сайтове „BurgasNews.com” и „Zonaburgas.bg”.
 


В категории: Бургас


7
Коментара
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
7
Коментара по темата
7.
прозрения
19.06.2021 13:15:59
0
1
"Връзката кораб -пристанище е неразривна...."....Не може да бъде...само в пристанище Бургас има изключение..там връзка няма щото кораби на пристанището няма...има "форуми.."
6.
До 5
19.06.2021 10:11:04
0
1
Те толкова разбират и от форуми.
5.
xx
19.06.2021 07:49:49
1
2
Bcички форумджии ще са настанени в хотел "Приморец" за по евтино.
4.
Сомалиеца
18.06.2021 20:32:03
0
1
Ша им скачам на абордаж от Комлука
3.
Това даже не е пристанище
18.06.2021 17:38:39
0
7
Пристанище идва от Пристан, т.е нещо на което акостират морски плавателни съдове. На така нареченото пристанище Бургас, какви точно съдове акостират?
2.
?
18.06.2021 16:40:47
0
13
Какви форуми като нямаме вече централно пристанище!? Навремето, когато вреше и кипеше от кораби и работа как се оправяхме без такива събития? Направете форум за хотелиери и кръчмари, каквото замести морският бизнес. Сега се чудите с какво да привлечете внимание и да оправдаете безмислените преустройки в това пристанище.
1.
Вова
18.06.2021 15:36:04
1
11
Само форуми, спектакли .. празни работи. Тва ще се обсъжда, онова ще се обсъжда .. и накрая нищо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари
Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори