×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Загубихме войводата, който възпя Октай след нападението срещу Доган


Загубихме войводата, който възпя Октай след нападението срещу Доган
Музикантът Станчо Банджо сравняваше политическата ни система с аквариум, пълен с мръсната вода и зовеше да я сменим
21 Май 2021, Петък, 17:57 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Патриотът и музикант Станчо Банджо си отиде от този свят след катастрофа край Стара Загора

Станчо Илиев си отиде от този свят след катастрофа край Стара Загора. България загуби един голям музикант и патриот. Станю войвода, както го наричат неговите приятели заради бунтарския му дух, дълго бе в чужбина. Завърна се наскоро на родна земя от Дъблин и ненадейно си отиде от този свят. 

Музикантът, който е известен с творческия си псевдоним Станчо Банджо, се прочу през 1993 година чрез авторското предаване – конкурс за млади певчески таланти на Кирил Ампов „Хит Минус Едно“ по Канал 1 на БНТ, където още с първата си поява оглавява класацията.

Първият му албум е озаглавен “Честит Рожден Ден, Готин”.

Войвода от Дъблин възпя Октай заради нападението срещу Доган

 

От далечен Дъблин музикантът често изразяваше гражданската си позиция като иронизира “карикатурите” от властта. Преди осем години талантливият кънтри певец взриви социалните мрежи със своята авторска „Народна песен за Дели Октай Пехливан“. Тогава той бе вдъхновен от орисията на бургазлията Октай Енимехмедов, който заплаши с газов пистолет Ахмед Доган и бе пребит заради смелостта си. Станю войвода участва и в дискусията дали Доган заслужава “Оскар” за цялостно творчество, като изтъкна, че освен Сокола, утешителна награда заслужават и 7-те милиона статисти, които стоически издържат поредното от хилядите шоута и си играят завидно ролите, псувайки и пасувайки.

„Не искам да вярвам, но... Винаги ще го помня с неговата запомняща се усмивка и доброта! Светлина по пътя му! Поклон!“, сподели във Фейсбук една от приятелките на талантливия музикант, след като съпругата на Станчо Банджо – Екатерина публикува свое стихотворение, в което споделя:
„Щастлива съм 
окъпана във горест, 
облечена във зрака на плътта,
обичта ми днес е болест - 
коленичи пред смъртта.

Щастлива съм, 
защото ме намери 
сред хиляди усмихнати лица.
Болките са мои изневери, 
но и част от радостта.

Щастлива съм, 
щом срещам тебе
в нашите пораснали деца, 
от тях не бива да те взема
да те върна у дома.

Обичам те, 
макар и зад преграда!
Тук всичко ще изтлее в прах...
Любовта е нашата награда, 
любовта отдадена без страх.
Катерина Балерина

 

„Искрени съболезнования на всички близки! Светъл път на неговата Душа, нека продължи напред по Божията воля и да му е леко и волно! Ще ни липсват твоите шеги , Стан!“, пише Софи. Благодарна съм за богатата душа и свежестта, която раздаваше, Станчо, добавя Пламена. 

„За мен Станчо е светещ човек. Светеща душа. Широка, добронамерена, цветна. И свободна. Съкровище, поставено в пръстен съд. Такива хора оставят следа, която също свети в душите. Запалва огънче. Осветява пътя. И топли. И напомня, че краят е начало“, коментира пък Татяна Петрова. 

Бунтарят Станчо Банджо продава кибрит за ритуални запалвания с лика на президента в ebay

Станчо Илиев бе най-забавният и остроумен музикант, бард, дизайнер и бунтар. „Вземат ли ни земята, отнемат ни и душата“, каза той пред наш репортер, след като обяви за продажба в ebay собствената си родина. С протеста си в най-популярния сайт за обяви в света, музикантът, който тогава живееше в Дъблин, прикова вниманието на националните и световните медии върху въпроса дали българската земя, напоена с кръвта на герои като Левски и Ботев, може да се продава на чужденци. 

Той сравняваше политическата ни система с аквариум, пълен с мръсната вода. Зовеше да я сменим. Беше мъдър и знаеше как. Духът ни е жив, но революция само с емигранти не се прави, каза той в едно от интервюта си пред вече бившия бургаски вестник „Компас“. 

 

Почитател на Плевнелиев заплаши в eBay Станчо Банджо заради боксерките „Роско“

През 2015-та Станю Войвода пусна в ebay и бельо с марка „Роско“, на което изтипоса снимката на президента Росен Плевнелиев. На рекламираните мъжки слипове се вижда как държавният глава или е забит в задника на модела, или прегръща оная му работа. Възмутени почитатели на Плевнелиев го заплашиха, а той им отговори с призив за оставката на президента. 

 

Светъл път към звездите, Станчо! Поклон пред таланта ти! Твоето кънтри навярно ще ехти в света на ангелите. 


В категории: Животът


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
да беше
22.05.2021 07:40:42
0
3
си стоял у дъблин,щеше още да е жив....
жалко.....бог да го прости....
2.
Беше острие
21.05.2021 19:21:08
1
6
Дори има следната статия в нета:

Почитател на Плевнелиев заплаши в eBay Станчо Банджо заради боксерките „Роско“

хохохохохо, това съм го пропуснал
1.
Да помчива в мир
21.05.2021 19:12:07
0
7
По известен е като Станчо Банджо от Чирпан
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори