×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хотелиер от Несебър: Президентът да назначи експерт за министър на туризма, не политик!


Хотелиер от Несебър: Президентът да назначи експерт за министър на туризма, не политик!
Действията за спасяване на сезона са закъснели и недостатъчни, коментира хотелиерът Веселин Налбантов
04 Май 2021, Вторник, 18:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

Веселин Налбантов обвини проф. Ангелов, че се е отметнал за децата до 12 години да идват без PCR или антигенен тест

Хотелиер от Несебър призова президента Румен Радев да назначи експерт за министър на туризма, а не политик. 

„Чуваме, че се обсъждат имената на хора, които макар и от години да твърдят, че са в бранша, защото са част от организации, никога не са посрещнали или обслужили реално нито един турист”, коментира зам.-председателят на асоциацията Веселин Налбантов.

„Ако отново ще търсим хора, които са печелили от туризма, без да носят каквито и да е било приходи за сектора, освен лично за себе си, тогава едва ли можем да очакваме от подобни псевдо експерти да се заемат адекватно с решаване на проблеми, които дори не разбират”, посочват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/. 

Според тях има реален риск от кандидатури, обслужващи лични, а не обществени интереси.

От БХРА са готови да съдействат на президентската администрация в тази посока, ако бъдат потърсени.

„Действията за спасяване на сезона са закъснели и недостатъчни. Въпреки обещанията, че младежите поне до 12 години ще влизат без необходимостта от отрицателен PCR или антигенен тест, това не е записано в последната заповед на здравния министър, което е допълнителна и излишна пречка за резервациите за летния сезон”, каза Налбантов.

„Туризмът е един от основните губещи от политическата криза, несигурността и липсата на предвидимост вкараха бизнеса почти в безтегловност”, коментира пък председателят на  БХРА Георги Щерев. 

Според него резултатите от кризата са станали най-видими за Великден - едва по 2-3 хотела са посрещнали гости за празника в големи и предпочитани морски курорти като „Слънчев бряг”, „Св. Св. Константин и Елена”, „Златни пясъци” и „Албена”.

„Президентът има тежката задача да оцени цялата ситуация и да постави начело на туристическия сектор доказан професионалист, приет от всички браншови организации в туризма, с дълбоки познания в сектора”, подчертават от БХРА.

„За да оцелеят колегите започват ценова война, което ще ни донесе проблеми в бъдеще”, посочва Георги Щерев.

Изключително тревожен е и фактът, че действието на антикризисните мерки за подпомагане на бизнеса за задържане на персонала като 60/40 и 80/20 изтичат на 31 май. При този кратък сезон без подобни мерки ваканционните хотели няма да оцелеят, смятат от БХРА.

От асоциацията настояват държавата заедно с банките да преструктурират кредитите на хотелиерите, да се обяви нов мораториум върху старите заеми, тъй като първият вече изтече, както и да се осигурят ликвидни средства за собствениците на места за настаняване и на персонала им.
 


В категории: Несебър


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 4
16
Коментара по темата
16.
туризъм
05.05.2021 11:26:50
0
2
Поправка на грешката, четиричленно турско семейство плаща 480 Евро за виза.Без пътни, настаняване, храна и др.
15.
туризъм
05.05.2021 11:23:11
0
3
Въпросът не е в Министерството на туризма. Въпросът е в непричастността на Министерството на външните работи на България към собственния си народ. Който не е потърсил съдействието на представителите ни в чужбина той не знае за отношението към хората там. Второто, колокото и да се старае Министерството на туризма, въпросът в края на краищата опира до издаването на визи за руснаци и турци. А там е голямата делба на пари. Който не плаща не получава визи. Или получава еднократни визи които оскъпяват посещението в България в пъти. Примерно една виза за руснак със здравна застраховка струва около 75 Евро, за турски гражданин тази цифра е 120 Евро. Четири членно семейство в Русия плаща 300 Евро само за виза, а в Турция 420 Евро. Пари достатъчни за почивка в тези страни. Тук не включваме разходите за път, храна,хотел и др. Направете си вие смедката на къде отива сумата.
14.
Предложение
05.05.2021 11:13:27
0
2
Президентът да назначи също и разследване, по какъв начин, на кои и с какви документи се издават визи на турски граждани от Генералното ни консулство в Одрин. Ако България не отзове консул Атанас Димов, след руските туристи ще види през крив макарон и турските туристи. Атанас Димов е върхът на невежеството, безпризорливостта, грабежа и корупцията. Който киха,той получава визи, който не киха няма визи. Има си специални канали и помошници/ки. Те събират сумите и му ги предоставят. За това няма да станае вашата колкото и добре да се стараете. Дипломатите си пълнят кюпа а вие се чудите от къде да изкарате прехраната на персонала и семействата си. Как може една държава да позволява своеволия на един коромпиран индивид на име Атанас Димов?
13.
министерството на туризма да бъде закрито!
05.05.2021 08:13:22
0
5
Изобщо не трябва да има министър на туризма. Държавната политика в областта на туризма следва да се върши от Държавна агенция, а не от Министерство!
12.
мафията
05.05.2021 07:55:43
2
1
пак иска
11.
мафията
05.05.2021 07:52:24
1
2
пак иска
10.
*********
05.05.2021 07:48:41
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Хе хе
05.05.2021 07:37:31
1
5
Ами питайте калинките на Баце що погубиха туризма? Що не протестирате срещу ГЕРБ? Що изгониха руските дипломати и останахме без руски туристи? Айде заминавайте пред къщата в Банкя да питате когото трябва? Президента не е длъжен да ви спасява.
8.
Хе хе
05.05.2021 07:36:30
1
6
Ами питайте калинките на Баце що погубиха туризма? Що не протестирате срещу ГЕРБ? Що изгониха руските дипломати и останахме без руски туристи? Айде заминавайте пред къщата в Банкя да питате когото трябва? Президента не е длъжен да ви спасява.
7.
Странджански зурли
04.05.2021 22:02:34
1
7
КОСТА АЙТОВ МИНИСТЪР
6.
Странджански зурли
04.05.2021 22:01:50
1
8
КОСТА АЙТОВ МИНИСТЪР
5.
:-)))
04.05.2021 20:18:43
2
18
Нa тoя му e кoмпот в глaвата
4.
:-)))
04.05.2021 20:17:55
3
21
На тоя му е компот в главата
3.
Хотелиер
04.05.2021 20:15:10
1
25
Този човек чува ли се какви глупости е наговорил и да зове президента,кой сте вие да зовете освен да призовете някоя реална проверка да ви извършат друго не виждам.
2.
*********
04.05.2021 20:11:19
1
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
Glarus
04.05.2021 20:09:32
0
22
Ти си един от тези вкратце
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики
Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори