×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 храни, които ще ви помогнат в борбата с целулита


25 Април 2021, Неделя, 21:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Целулитът е проблем на съединителната тъкан и изисква комплексна грижа – здравословно хранене, масажи, движение, детоксикация, но най-вече – промяна в начина ни на живот

Сезонът на късите панталони все още е далеч, но точно сега е идеалният момент да се погрижим да изглеждаме перфектно в тях! Както знаем всичко започва с нашата диета. Ако се храним с нездравословни храни, избягваме физическата активност и се отдаваме редовно на стреса (без да правим нищо по въпроса!) не е учудващо, че тялото ни реагира с натрупване на мазнини под кожата и целулит.

Всъщност, съвсем нормално е да имаме мазнини под кожата. Кожата ни е изградена от епидермис, дермис и хипердермис. Целулитът се появява тогава, когато мазнините се съчетаят с токсини и заедно застават между съединителната тъкан на дермиса. В резултат на което се появява т.н. портокалова кожа.

Тъй като целулитът е мазнина често мислим, че премахвайки мазнините от диетата ни е напълно достатъчна мярка, за да се справим с него. Това не е съвсем така.

Целулитът е проблем на съединителната тъкан и изисква комплексна грижа – здравословно хранене, масажи, движение, детоксикация, но най-вече – промяна в начина ни на живот.

В тази статия ще започнем с това как да подпомогнем тялото си да се справи с целулита, променяйки начина си на хранене. На първо място трябва да започнем с това да добавим в диетата си повече храни, богати на антиоксиданти, които на свой ред ще ни помогнат да се освободим от токсините.

По-малко токсини е равно на по-малко целулит. В следващи статии ще ви разкажем как да премахнем целулита с упражнения, масаж и други техники! Все пак, чакаме лятото с нетърпение, нали?

Кои са най-добрите храни, които ще ни помогнат да се освободим от целулита?

Лимони
Лимоните активират естествената детоксикация на тялото и освен това повишават имунитета ни, благодарение на високото си съдържание на витамин С. Те също така алкализират тялото ни отвътре, което на свой ред намалява възпалителните процеси (киселинността). Започнете деня си с чаша топла вода, в която сте изстискали 1 сочен лимон. Така че ще освежите и алкализирате тялото си и не на последно място – ще започнете да се освoбождвате от досадния „зимен“ целулит.

Грейпфрут
Грейпфрутът, както и лимоните, съдържа много витамин С, както и много витамини, калий, ликопен, калций, захар и фосфор. Грейпфрутът има високо съдържание на вода, което спомага за смяната на тена на кожата и ускоряването на метаболизма. Плодът на грейпфрута стимулира работата на червата, бори се със запека и по този начин ни помага да се освободим от токсините … и от целулита!

Боровинки
Боровинките са пълни с антиоксиданти, които ще засилят детоскикацията на тялото ни и ще намалят мазнините около корема ни. Те също така ще ни осигурят превенция срещу проблеми със сърцето и диабет. Хапнете шепа боровинки преди да седнете на масата, за да може малките плодчета да стабилизират кръвната ви захар и да уравновесят апетита ви.

Авокадо
Авокадото е чудесен източник на антиоксиданти и полезни мазнини. Хапнете половин авокадо на закуска и обяд и си гарантирате намален апетит + доказан от науката отслабващ ефект!

Шафран
Шафранът е богат на антиоксиданти и витамини, сред които А, В1, В2, В3 и С. Освен това шафранът притежава свойството да намалява целулита като увеличава циркулацията и повишава тонуса в тялото ни. Добавяйте щипка шафран към ориз или прясно пилешко, за да създадете освен антицелулитен ефект и уникалне вкус за сетивата ви.

Джинджифил
Джинджифилът регулира храносмилателните процеси, забързва метаболизма и ни помага да се освободим от излишната вода. Джинджифилът ще успокои раздразнения ви стомах и ще ви помогне да поддържате редовния му ритъм. Приемайте го под формата на чай или подправка и ще започнете да се освобождавате от целулита мигновено!

Сьомга
Сьомгата, заедно с другите мазни риби, са един прекрасен източник на омега-3 мастни киселини, които подпомагат здравия и тонизиран вид на нашата кожа. Те освен това намаляват възпалителните процеси в тялото и ни дават продължителна ситост.

Спанак
Спанакът е богат на желязо, витамини А и С, както и калций и калий. Той засилва кръвообращението, премахва запека, намалява нивата на стресовите хормони и действа успокояващо на цялата ни нервна система. Хапвайте спанак, за да подсилите организма си, да хидратирате клетките си отвътре и да подобрите състоянието на кожата си!

Черен шоколад
Не е нужно да се лишаваме от любимия си шоколад, когато искаме да се освободим от целулита си. Просто бъдете умерени и избирайте качествен черен шоколад с над 70% съдържание на какао.

Червено вино
Чаша червено вино не само ще потисне апетита ви, но също така може да спре растежа на мастните клетки чрез вещество, наречено пицеатанол. Това вещество предизвиква спиране на образуването на мастни клетки. Какъв е резултатът? По-малък шанс да качите килограми и освобождаване от мастните натрупвания. Не случайно французите са толкова слаби, нали?


В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Спрете с глупостите и заблудите (!!)
25.04.2021 23:32:51
0
0
Кога най-сетне ще проумеете, че храненето, разните диети и препоръки за движение са само един МНОГО МАЛЪР ЪР МАЛЪК в борбата срещу свръхтеглото, вкл. разните липосукции и козметични корекции. Всичко това струва ви граби, срещу люти пари! КОЙ и КАК ще лекува душата ви, после идва ред на ендокринологията и психотерапията. Проумяхте ли?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори