×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Семейство във война за имот


Семейство във война за имот
Съдът ще реши чия ще бъде фермата, за която се води семейна война
25 Април 2021, Неделя, 18:40 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Стига се до съмнения за фалшифициране на документи, включително за фиктивен брак с покойник

Ферма край Криводол е арена на семейни скандали и взаимни обвинения и жалби в прокуратурата. Вместо да се обединят в скръбта си след смъртта на собственика й, наследниците започват яростна война за наследство. Стига се до съмнения за фалшифициране на документи, включително за фиктивен брак с покойник, съобщава Нова телевизия.

В средата на месец август 2017 година Евгени Симеонов губи баща си. Мъжът е бил собственик на проспериращо стопанство в село Фурен на 20 км. от Криводол. 3 години след смъртта му синът му се опитва да получи наследството си. 

За някои от документите е необходимо ЕГН-то на починалия му баща. Като служител на МВР, Евгени има достъп до регистрите. И така с изумление разбира, че по документи баща му е разведен. За втори път, тъй като след раздялата с майка му, е живял на семейни начала с друга жена.

Евгени отива на място в селската община, за да види лично документа за сключен брак на баща си. 

В официална позиция, местната администрация твърди, че: „Кметските наместници нямат право да издават преписи от регистри по гражданско състояние, които са на съхранение в Общината. Такива се издават единствено от Общината.”

За да разбере в крайна сметка има или няма покойният му баща сключен брак, Евгени отива в община Криводол и иска копие от документа от бракосъчетанието. 

Ситуацията се заплита допълнително, когато през 2019-та Евгени Симеонов се опитва да извади поредно удостоверение за наследници - две години след смъртта на баща си. 

"На 9 октомври е разведен, на 19 октомври е женен… Лена Симеонова се е омъжила за покойник, след неговата смърт, за да може тя да му наследи наследството", казва синът.

"Ако лицето, което изпълнява това задължение, по някакъв начин, допусне грешка в каченото  на електронния носител, откъдето по-късно се  издават съответни удостоверения, и възникне съмнение, винаги основата на истината е хартиения носител. Там може да се направи истинската справка за верност на съдържание, за истинност на Акта", коментира адвокат Людмил Рангелов.

Хартиеният носител е личният регистрационен картон на всеки българин, което се създава при раждането му. Пази се и 130 години след смъртта му. 

От община Криводол, която по закон отговаря за съхранението на картона на покойния Симеон Симеонов, ни пишат, че от 2011 година той е подменен с електронен такъв. „Не съществува изискване хартиените лични регистрационни картони да не се преписват и подменят с други, разбира се със същото съдържание. В тях има променящи се факти (напр. семейно положение, адрес и др.), които се пишат с молив, за разлика от постоянните данни/имена, ЕГН, месторождение и т.н./,  които се пишат с химикалка.”.

Евгени си вади удостоверение за наследник. В него съпругата на баща му, Лена Коцева, не фигурира. След проверка в общинските регистри, грешката е поправена. И се издава нов документ кой има право да претендира за собствеността на починалия.

Амбициозните планове на стопанина приживе включвали обработката на стотици декари земя с модерна техника. Сега няма кой да плаща кредитите за покупката им.

„Икономическа полиция” и Районна прокуратура – Враца работят по взаимните сигнали на Евгени и Лена Симеонова. А съдът ще реши чия в крайна сметка ще бъде фермата.
 


В категории: Крими


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
Пернишки скаперник
25.04.2021 21:45:50
2
6
Абе вие у този Бугаш сте мнооо зле бе вашата имотна мафия си има собствена полиция.
Да ва и таковам в имотната милиция и минцифайската мафия.
3.
CTAHKO
25.04.2021 21:39:04
0
7
Тая схема е много отдавна с тези фалшиви бракове с покойници.Тука в Бургас е много разспространена и има много откраднати имоти по тази схема.
Лошото е че в нея участват и полицаи началници на районни управления, като изсползват подчинените си редови служители, които са в зависимост от тях.
Дали редовите полицаи са държани с техни издънки и нарушаване на правилата или просто от йерархична гледна точка това е индивидуално.
Не всички полицаи са в тази схема но има едни около 15 -20% са вътре здравата.
2.
Читател
25.04.2021 20:45:25
1
2
Тя, Лена се развела с дядото и наследството няма да го вземе, а май му носи още фамилията. Булката с корите за баница и мезелъка.
Та, ако има кой да работи с модерната техника и да обработва декарите, ще има и кой да нареди кредитите и изплащанията им.

И ся Лена- снахата-булката на Евгени или Лена- непризната дъщеря на Симеон претендира за фермата на Евгени ? Или Лена- едната от съпругите трябва да е дебитор по кредитите във фермата?
1.
Читател
25.04.2021 19:10:38
1
0
"Копие от документа за" бракосъюза от долната земя. Кой знае покойните ни пра-възходящи колко такива следсмъртни съюзи имат.
Утре - на сватбите им може да си видим съюзните съпрузи от сватовствата на баба и дядо. И аз бях на сватбата на баба и дядо с оня дядо и оная баба.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това беше - те се разделиха Това беше - те се разделиха Каква точно е драмата, не е ясно, известно е само, че Валерия е в Гърция със свои близки Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Двамата явно са били близки приятели, защото костинбродският славей въобще не се притеснява да гушка русата напаст Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Марта Евтимова е утвърден професионалист с над 20-годишен богат телевизионен опит Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Жана Бергендорф е значително променена  Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата В държава със слаби и превзети институции, като нашата, трябва да имаме коректни механизми срещу безумното вдигане на цените покрай влизането ни в еврото, категорична е тя Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич
Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... 23-годишната Оливия Корбиер получи мозъчен кръвоизлив, увреждане на белите дробове, счупен таз, нос и три фрактури на прешлена, когато падна от 5 близо в пропаст в Банско през март Какво се случва днес със синът на Ламбо Какво се случва днес със синът на Ламбо Днес младото момче вече е пораснал мъж, който определено има с какво да се похвали Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори