×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са (не)известните кандидати за премиер, досега


Кои са (не)известните кандидати за премиер, досега
Даниел Митов (горе вдясно) е единственият публично обявен, всички други имена са в сферата на спекулацията
14 Април 2021, Сряда, 20:30 ч.
Автор: Флагман

"Има такъв народ" държи ключа, но остава загадка какво ще направят

 

Какви са вариантите за нов премиер и ще бъде ли съставен кабинет в рамките на 45-ото Народно събрание? Отговорът на втората част от този въпрос ще стане ясен много скоро.

Флагман.бг обобщи опциите, които досега са коментари в публичното пространство.

Първият проучвателен мандат ще бъде връчен на ГЕРБ. Тази вечер премиерът обяви, че партията-победител ще предложи кабинет с министър-председател Даниел Митов. Преди това бяха обсъждани имената на Николай Младенов, Томислав Дончев и Димитър Николов. Митов е интересна кандидатура. Той е бивш министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки, а след това запази поста си и в кабинета „Борисов 2“, тогава от квотата на Реформаторския блок. Преди няколко дни стана ясно, че е станал член на ПП ГЕРБ.

Загадка е дали втората политическа сила – „Има такъв народ“ ще предложи правителство или директно ще върне мандата. В първите дни след вота се спекулираше с името на Румен Чолаков, възпитаник на Кеймбридж, адвокат в САЩ, но самият той отхвърли тази възможност. Днес се завъртяха и две други имена за премиер, които обаче не звучат много сериозно – на Ренета Инджова, бивш служебен министър-председател и проф.Иван Илчев, ректор на СУ „Св.Климент Охридски“ до 2015 година.

Адв.Николай Хаджигенов е другият, чието име се спряга за следващ премиер…от самия него, след като тази сутрин той обяви, че „има смелост да стане министър-председател“.

БСП засега не са направили дори намек, че имат готов кандидат или кабинет, ако третият мандат бъде връчен на тях.

От „Демократична България“ вече изявиха желание да получат третия проучвателен мандат и да се опитат да сформират правителство. Съпредседателят Христо Иванов още преди месеци публично обяви, че няма амбиции за премиер, но може да предложи добре подготвен кандидат. Според източници от партията това е дипломатът Стефан Тафров.

Първото заседание на парламента утре ще бъде водено от най-възрастния депутат – Мика Зайкова от „Има такъв народ“.

От няколко дни усилено се спряга името на Ива Йорданова-Рупчева от ИТН за почти сигурен председател на 45-ото Народно събрание. Тя е бивш директор на дирекцията по „Правни въпроси“ в 44-ото Народно събрание.

Както стана ясно тази вечер, ГЕРБ ще предложи Цвета Караянчева, но тя едва ли ще получи подкрепа. Заради това ще бъде номинирана и за зам.-председател. Друг зам.-председател се очертава да е Татяна Дончева от "Изправи се! Мутри вън", от БСП – Кристиан Вигенин, а Демократична България - Атанас Атанасов.

 


В категории: Политика


10
Коментара по темата
10.
ФЛАГМАН
14.04.2021 21:48:28
0
2
БЛОКИРАНЕ НА МНЕНИЕ Е ЦЕНЗУРА И Е ПРЕСТЪПЕН ПРОИЗВОЛ!!!!!!!!!!!!!
9.
Рогача
14.04.2021 21:46:40
0
6
Стефан тафров е пacИвeн педал, има профил в Елмaз-a!!!
8.
=
14.04.2021 21:44:42
2
2
blokira6 MNENIETO MI !!!!!!!!!!!!!!POVOD ZA PROKUROR
7.
.
14.04.2021 21:39:18
1
3
ЩО БЛОКИРАТЕ МНЕНИЕТО МИ ????????????????????
6.
СМЕЛОСТ ЩЕ СЕ ИСКА
14.04.2021 21:36:09
1
4
ОТ НОВИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ !!!!!!!!!!!!!ХАЙДЕ ДА ВИДИМ КОЛКО КУРАЖЛИИ КАТО ХАДЖИГЕНОВ ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ И ДА ДЕКЛАРИРАТ ЧЕ ЩЕ СВЪРШАТ РАБОТАТА !!!!!!!!!!!!!!В МОМЕНТА ТОВА НЕ Е СЛАДЪК ""ПОСТ"" МЯСТОТО НА ""ПАЛАЧА""!!!!!!!!!!!! СЕЛЯНДУРИТЕ ВЕДНАГА ГО ОПЛЮХА!!!!!!!!!
5.
ДО 1 //ментето///ПРЕДЛАГАМ
14.04.2021 21:28:28
3
0
ДА НЕ МЕ ИМИТИРАШ /само аз пиша с големи букви!!!!!!!!///
4.
МАЙ НАЙ ВАЖНОТО ИЗИСКВАНЕ !!!!!!!!
14.04.2021 21:25:04
2
3
ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ В МОМЕНТА Е ДА ИМА СМЕЛОСТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!САМО ЕДИН Е ДЕКЛАРИРАЛ ТОВА И ВЕДНАГА БЕШЕ ОПЛЮТ ТИПИЧНО ПО ГАНЬОВСКИ!!!!!!!!!!!
3.
Йорол
14.04.2021 20:53:44
9
14
Щом не можем директно да изберем премиер чрез референдум — също така — оставяме на професионалистите в парламента да носят нашия глас.

Човек като гледа тези мъже с очила (слаби очи, слаби гени) и всичките без никакви ярки черти и впечатляващи постижения ще каже че лидери не се раждат в България.
Няма ли руси красиви успешни мъже в България? Няма ли бели банкери инжинери от класа със най добри постижения? Хора които да ни изправят на крака с възторг от личните им качества. Хора които са една две глави над Евриоейските млади лидери.
Ще каже човек че сме ограничени само няколко очилати партийни секретари да имаме. Борете се срешу тази апатия и липса на истински избор!!!
2.
Сорос рулз
14.04.2021 20:51:06
10
20
Чудех се и се маех, като защо аджеба Даниел Павлов Митов ще бъде първа цигулка на ГРОБ при изборите ?

Отговорът бил – отговаря на всички критерии : доказан педераст и то международно признат, доказан предател на българските национални интереси – доказа го като външен министър, многократно издемонстриран като чужда пачавра и сега „предложен“ от Мустафа-та, тоест със заповед !
1.
ПРЕДЛАГАМ
14.04.2021 20:41:44
4
14
В ПАРЛАМЕНТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПО ЕДИН ЧАС НА ДЕН ДА ЧЕТЪТ НА ДЕПУТАТИТЕ ,,ИЗБРАНИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ,, на ЧУДОМИР/примерно по един разказ /. МОЖЕ ПЪК ДА ИМА ЕФЕКТ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори