×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще направи ли 5G мрежата живота ни по-лесен


14 Април 2021, Сряда, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

В момента в света има над 3.6 милиарда души с такива, като може би се повишават, докато четете тези редове

В годините забелязахме, че технологията не само се наложи като основен бранд, но и позволи драстичното улесняване на редица дейности, които сме правили. И ако има една индустрия, която се стреми да покорява нови върхове, това е именно тази. Появата на следващото поколение за пренос на мобилни данни – 5G ще има за цел да повиши не само качеството на мобилните устройства, но и нашата основна работа. В момента в света има над 3.6 милиарда души с такива, като може би се повишават, докато четете тези редове. Много често сте срещали въпросът: защо ни е необходима нова мрежа, след като настоящата изпълнява  достатъчно функции?

Една от основните иновации, които ще видим с помощта на този нов стандарт, е обвързана изцяло с възможността да използваме в пъти по-мощна изчислителна техника, докато нашето устройство се превръща единствено и само в източник на данни. За да го изобразим по-лесно, нека си представим за миг, че нашето устройство е рутер, който може да приема и изпраща сигнали, докато извършваме работата си на персонален компютър. Със сигурност и тази система има някакви ограничения, но нека приемем за момент, че телефонът ни ще работи със сървъри и спокойно може да аутсорсне част от по-тежките процеси на доста по-мощни устройства, оставяйки за своя потребител само забавлението и гладката работа. Ето някои интересни сфери, в които ще работи без абсолютно никакви проблеми:

Социалните мрежи
Те са важна част от нашето ежедневие и има твърде малко хора, които все още нямат профил в една от всички познати и не толкова познати мрежи. Спокойно ще се изненадаме от наличието на точно такива. Освен скорост и безпроблемна работа, най-вероятно ще се интегрират много повече функции, за които дори не сме подозирали, че са напълно възможни.

Музика
Със сигурност знаем, че това е основният източник за забавление и все повече хора забравиха употребата на добре познатите музикални плеяри и други допълнителни устройства. Стриймът на музика винаги е страдал от липса на качество, но след като по-сериозни количества данни могат да бъдат пускани, най-вероятно ще се радваме и на по-високо качество. В случай, че се чудите, песните с високо качество понякога могат да достигнат размерите на висококачествен видео формат.

Мобилни залози
Не е тайна за никого, че откакто можем да носим умни мобилни устройства, събираме в тях всички видове забавления. Това е известно и на различните букмейкъри, като един поглед към Bet365 мобилно приложение ще ни покаже и колко точно потребителя предпочита точно тази форма на забавление. Освен поставянето на прогнози, мнозина избират тази опция, за да гледат и стриймват различни спортни дисциплини. Контролът на риска също присъства и най-вероятно ще бъде още по-лесен за прилагане. Като цяло ще открием, че тази индустрия инвестира много сериозно в новата технология. Вече забелязваме, че феновете могат да гледат по няколко срещи едновременно, като тепърва ще наблюдаваме каква точно може да бъде симбиозата между новата технология и операторите.

Филмите
След като установихме, че 5G и мобилните залози ще се фокусират изцяло върху стрийминга и достъпността, какво можем да очакваме от всички видео платформи? На първо място ще говорим за по-високо качество и взимането на любимата филмотека абсолютно навсякъде с нас. Дори и да сме на почивка или да пътуваме по-често, достъпът ще ни гарантира далеч по-интересни мигове, особено след като и самото качество на услугите ще се промени и повиши. Няма да се налага да чакаме за стрийм или по-сериозен обхват, мобилните приложения ще доставят колкото се може по-сериозно качество.

Видео игри
До този момент е ясно, че мнозина са хвърляли гневни птици върху стадо прасета, изградили редица сложни конструкции. Мобилните забавления дълго време бяха обвързани с елементарна графика и логика, но днес ще открием, че много почитатели биха предпочели компютърната графика. Точно това може да се сложи с новото поколение пренос на мобилните данни. В някои отношения ще забележим, че няма да имаме нужда дори от скъпо устройство, по-важното е, че информацията и визуализацията ще се случват на компютри, като пред нас ще се визуализира далеч по-качествената игра. Подобни практики вече бяха демонстрирани на няколко изложения и във времето ще продължават да се налагат.

Източник: Trud.bg


В категории: Животът


1
Коментара
Флагман.БГ Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете 10/06/2024, Понеделник 07:17 2
Флагман.БГ Междинни резултати при 12 % обработени протоколи Междинни резултати при 12 % обработени протоколи 10/06/2024, Понеделник 01:22 4
Флагман.БГ Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха 10/06/2024, Понеделник 01:07 6
1
Коментара по темата
1.
3.6 (9) милиарда
14.04.2021 17:20:48
2
7
Със сигурност! Няма да се налага да го живеем! Или ако се наложи известно време, ще дадем и последната си стотинка на масовите убийци в бели престилки на които се издига паметник и ще си отидем в мъки!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Това е наказание за неуспешната ротация, коментира Добромир Живков Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Колкото повече са политическите формации в Народното събрание, толкова по-вероятно е да подкрепят кабинета, каза доц. Стойчо Стойчев При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции Димитър Найденов до този момент е 1413 гласа, Любен Дилов – 1260, Галя Василева – 758, Тодор Байчев – 673, Борис Аладжов – 962 Скандал в Кърджали! Общински служител обикалял секциите в ОУ "Пейо Яворов", помагал на хората да гласуват Скандал в Кърджали! Общински служител обикалял секциите в ОУ "Пейо Яворов", помагал на хората да гласуват Председателите на комисиите в училището казаха, че не е в списъците и не го познават "Величие" показа, че оттук нататък нищо няма да е същото "Величие" показа, че оттук нататък нищо няма да е същото Сега ПП Величие за има-няма 2 месеца, при пълна медийна тъмнина, влиза в парламента и още от първия момент ГЕРБ с 10 % преднина в Бургаско при 65 % обработени протоколи ГЕРБ с 10 % преднина в Бургаско при 65 % обработени протоколи Все още не са въведени данните от Айтос, Сунгурларе, Руен, Карнобат, Средец и Несебър 23,39 процента за ГЕРБ-СДС при 36,73 на сто обработени протоколи от ЦИК, „Величие“ прескача бариерата 23,39 процента за ГЕРБ-СДС при 36,73 на сто обработени протоколи от ЦИК, „Величие“ прескача бариерата Опцията „Не подкрепям никого” в бюлетината за национален парламент са избрали 20 109 души от отишлите до урните Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Причината - двойният вот, който е затруднил членовете на секционните избирателни комисии Безсънна нощ в Арена Бургас, много грешки допуснати в изборните протоколи Безсънна нощ в Арена Бургас, много грешки допуснати в изборните протоколи Всички хора, които бяха извозени до залата и настанени благодарени на организацията с Община Бургас и РИК, каза Фани Семерджиева Ракът ще се влюби, а Овенът да обуздае апетита си Ракът ще се влюби, а Овенът да обуздае апетита си Хороскоп за деня – 10 юни 2024, понеделник 
Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) e втора политическа сила Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Резултатът е двойно по-голям от броя на гласовете, спечелени от центристката партия Renew на президента Еманюел Макрон (15,2%) Ето как броят бюлетините на живо Ето как броят бюлетините на живо През специална платформа всеки може да проследи процеса в секционните избирателни комисии
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори