×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бомба: Милиони фалшиви евро и долари печатани в университет в София


Бомба: Милиони фалшиви евро и долари печатани в университет в София
4 млн. фалшиви долара и 3,6 млн. евро били открити вчера
16 Март 2021, Вторник, 13:40 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Задържани са мъж и жена

Милиони фалшиви евра и долари са задържани след претърсване по неотложност на адреси в София вчера. Работата по случая започнала преди няколко месеца. Това стана ясно на брифинг в Съдебната палата в столицата.

4 млн. фалшиви долара и 3,6 млн. евра са открити, обяви административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова.

"Интересното в случая е, че дейността е извършвана на територията на висше учебно заведение от лице, което е имало трудов договор като печатар в това заведение. Печатната машина е запечатана. Иззети са фотоплаки с изображения на еврови банкноти, фотоплаки, които са с изображения на акцизни бандероли, свидетелство за регистрация на МПС, листа с изображение на осигурителна нишка на 50 евро. Повдигнати са обвинения и са задържани до 72 часа две лица - едното от мъжки, едното от женски пол", обяви г-жа Кирилова. 

Разпитани били и свидетели, които дали достатъчно обясненения, за да се направи обосновано предположение, че на територията на съответното висше учебно заведение е извършвана такава дейност против финансовата, паричната и кредитната система. 

Кой е университетът, участниците в пресконференцията отказаха да отговорят, понеже не било "удачно".

Жената била на 54 години, а мъжът - на 48. 

"Две жилищни помещения са претърсени", разкри директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. А печатарската машина била открита в помещение тип хале на територията на висшето учебно заведение. 

Имало сведения, че фалшивите парични средства се изнасяли към Украйна и Западна Европа. 

Задържаните лица нямат регистрирани криминални прояви до момента, заяви от своя страна директорът на ГДБОП главен комисар Любомир Янев. 

И по този случай имало взаимодействие с американсата "Secret Service". Припомняме, че такъв бе случаят и при обявеното преди няколко седмици разкриване на престъпна група за печатане на фалшиви пари в Слънчев бряг. 

В халето работели "поне 7-8 човека". 

Престъпната дейност се предполага, че се е извършвала след работно време, както и в събота и неделя, когато много от служителите отсъствали. 

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на арестуваните. 

 


В категории: Крими


10
Коментара
Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
Флагман.БГ Хутите свалиха американски дрон Хутите свалиха американски дрон 17/05/2024, Петък 16:00 3
10
Коментара по темата
10.
Наско Ментата
18.03.2021 19:45:30
0
0
Прочетох внимателно.Най- ме впечатли " работи се по случая от няколко месеца "
И понеже днес арестуваните доказаха,че банкнотите са за партита и кръчми, тоест да бутафорни,в два цвята,стоплих що няколко месеца. Аз ко бях,минимум година щях да бачкам по случая ! Също си викам "Машала експерти !!"- експерти казали че банкнотите са с много добро качество, нищо че са черно-бели.
Питах и Ванката ( злото, както си го знаем от студенти у Варна ) как върви делото за хакването на НАП. Вика : Мирка, обвинение няма, забрана за Занзибар няма, гаранция или глоба няма .
Малко се двоумя, дали коментара е по темата, щото..де да знам.. може темата да е зеленчукопроизводство,и суперадмина да ми острие коментара. А най- ме терзае дали ще ме харесват някви непознати у нета!
9.
инфо от нета
16.03.2021 16:19:07
0
1
Мъж и жена за задържани за 72 часа. Двамата нямат криминални прояви, не са осъждани. За тях има данни, че са част от по-мащабна схема на трафик за фалшиви пари за Украйна и Западна Европа.
8.
До Фрагман
16.03.2021 15:37:01
2
9
Много ви моля, доразвийте статията и напишете кой е университета. След като го направите ще стане още по - интересно и вероятно ще се досетите за какво са използвани фалшивите пари.
7.
До Фрагман
16.03.2021 15:35:59
1
4
Много ви моля, доразвийте статията и напишете кой е университета. След като го направите ще стане още по - интересно и вероятно ще се досетите за какво са използвани фалшивите пари.
6.
ректор
16.03.2021 15:04:20
1
10
Е, значи на длъжността е работил наистина добър печатар :D
5.
Иван
16.03.2021 14:38:57
3
7
Минута мълчание за всички, които си въобразяват, че заслужаваме да ни се случи нещо по-добро докато Бай Ганьо печата пари в университета..
4.
Кондйо
16.03.2021 14:09:18
2
19
Е нали му трябваше на баце високотехнологично производство с висока добавена стойност кво сега иска от хората ,то на същата машина колко дипломи на министри има напечатъни ако знае боци щеше веднага да ги изкара хората от там
3.
ХАХА ТРАДИЦИОННО ЗА ГРОБ
16.03.2021 13:58:25
1
15
ДОРИ ФАЛШИФИКАЦИИТЕ ДА ПРАВЯТ С ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС /с нашите кинти///!!!!!!!ДРУГИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ САМИ СИ ИНВЕСТИРАТ В МАШИНИ И КОНСУМАТИВИ !!!!!!!!!!!
2.
мдаа
16.03.2021 13:49:55
0
20
Учени хора, раиш ли...
1.
който учи
16.03.2021 13:49:09
0
15
ще сполучи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори