×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обмислят санаториум за долекуване на COVID-19 в Малко Търново


Обмислят санаториум за долекуване на COVID-19 в Малко Търново
Проектът е на идеен етап, но има огромен потенциал и проявен инвестицонен интерес, коментира кметът на община Илиян Янчев
16 Март 2021, Вторник, 22:15 ч.
Автор: Флагман.БГ

Заради чистия въздух такава инвестиция има потенциала да възвърне интереса към Странджа и региона, убеден е кметът Илиян Янчев

Санаториум за долекуване след COVID-19 в Малко Търново да възвърне интереса към Странджа и общината. Такава блестяща идея има кметът Илиян Янчев, който вече е разговарял с частни фирми за недвижими имоти с цел старата болница в града да бъде превърната в място, където пациенти, прекарали тежко коронавируса, да могат да възвърнат здравето си. 

„По-възрастните хора в Малко Търново много добре си спомнят, че тук още по времето на социализма е имало белодробно отделение, в което са се лекували работници от Нефтозавода. Това не е случайно, защото въздухът при нас е по-чист отколкото този в цялата област и това ни дава уникално предимство и възможност за развитие. Имаме потенциала, а сега вече и конкретния метод, по който можем да възвърнем славата на Малко Търново като място с лечебен въздух“, разкри Янчев пред репортер на Флагман.БГ. Той е категоричен, че съчетан с красивата и уникална за региона природа, чистия въздух в общината може да се превърне в повратна точка в развитието на общината.

Всъщност към идеята вече има проявен и интерес от инвеститор. Процесът е задействан, а кореспонденцията между администрацията и него досега, по думите на Янчев, е впечатляваща. Последващата процедура е стандартна – ако инвеститорът гарантира, че има интерес към идеята и мястото, следва да се направи експертна оценка, а продажбата на имота да мине гласуване през Общинския съвет, за да може да излезе на търг. 

„Сградата е в нелошо състояние, със сигурност не е добро, но ако инвеститорът иска, може сравнително лесно буквално да я преобрази. По наши изчисления, след ремонта ще могат над 200 души да бъдат поети от това крило на болницата, докато останалта част от сградата остане за Медицинския център. Конструкцията, която може да се превърне съвсем скоро в санаториум, е на 5 етажа“, разкри още подробности кметът на Малко Търново Илиян Янчев.
 


В категории: Малко Търново


9
Коментара по темата
9.
Иларион Спиртомиров
17.03.2021 20:25:56
0
1
Идеята е добра, там наистина въздуха е чист и помага в крайните етапи на лечението, не случайно там имаше санаториум за белодробно заболявания.
8.
28
17.03.2021 15:50:43
0
2
Аболницата не е ли публична собственост?
7.
Идеята е добра,
17.03.2021 10:41:45
0
4
но крайния резултат ще бъде както винаги. Знаем качествата на "инвеститорите" в М.Търново.
6.
Ще прочета една книга и ще стана премиер
17.03.2021 10:40:44
0
4
Долекуване, дое"ване, почти бременна...
това е страната на абсурдите. Защо изписват недолекувани пациенти от болниците?
Ако Бойко е прочел една книга и е станал Премиер, аз какъв мога да стана като съм прочел 2 вагона книги?
5.
Селянин
17.03.2021 09:47:22
0
6
Празна работа или някаква схема.
За да инвестира някой там се искат пари, които не се избиват за две до три години, колкото ще е Ковид кризата още. Ако идеята е да се опънат пари от някой фонд и всичко да е парлама е друг въпрос. Но дори и това не е най-големият проблем. В момента свободни пари има с лопата да ги ринеш. Хора няма. За да работи болницата трябва немалък персонал. Едва ли в Малко Търново има подобни специалисти. Няма нормален специалист, който ще си зареже кариерата в по-голям град и да се набие в Малко Търново със всичките му екстри, като инфраструктура, пътища, места за развлечение, ниво на училищата и детските градини и подобни.
4.
Иван Николов
17.03.2021 09:24:20
0
5
А де. Аз от кое време разправям. Болницата е огромна, а не работи. Срамота. А каква огромна сграда има в Момина църква,бивш техникум на 4 етажа. Руши се, нищо не става. Ами училището в Белеврен! Същата работа.
3.
Бургас
17.03.2021 09:02:46
2
4
Браво, подкрепям! Идеята е чудесна71 и много хора ще се възползваме със сигурност!
2.
Владо
17.03.2021 07:33:42
1
6
Те си направиха лудница за да и спират някои лев ,ама луди няма .Сега искали да правят санаториум пак някои да лапне някои леви пак ще бъде празен
1.
Пилишкия
16.03.2021 23:53:58
2
6
Дано стане,че няма ко да се люби в тоя град.Илян е умник,браво,мисли за хората в Търново,затуй пак ши гласуваме
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори