×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тиха, но желязна тъща - разковничето в раздялата на Меган и Хари с Лондон


13 Март 2021, Събота, 16:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Да я подценяваш, е опасно, пишат британските медии

По времето, когато британската кралица Виктория управлява една четвърт от света, робинята от памуковите полета в Джорджия Мати Търнипсийд ражда дъщеря мулатка – обидно име, с което в американския Юг наричат децата от смесена раса. Оттам тръгва родът на Дория Рагланд, който генеалози издириха и описаха, когато дъщеря ѝ Меган Маркъл тръгна да се омъжва за принц Хари. Твърдят, че 64-годишната тъща на принца е "тихата, но желязна" движеща сила зад младото семейство, негова "опора и оазис на спокойствието". Нейна приятелка казва пред в. "Дейли мейл", че именно Дория ги е подтикнала да скъсат с кралското семейство, да напуснат Лондон и да заживеят самостоятелно в САЩ. Стоик и безкрайно лоялна към дъщеря си, тя от малка я учи колко е важна финансовата независимост.

"Постоянно ѝ повтаряше: "Приятелството е приятелство, но сиренето е с пари" и я съветваше да не дава нещо срещу нищо", добавя тя. Дория може да носи хипарска африканска прическа и понякога халка на носа, но е здраво стъпила на земята и не прави грешки. Да я подценяваш, е опасно, пише вестникът. Меган ѝ вярва безрезервно, а влезе и под кожата на Хари, който рано загуби майка си. В интервю за Би Би Си той я нарече удивителна. Г-жа Рагланд е крайно тактична – за разлика от бащата на Меган не обелва публично и дума за скандала с Бъкингам.

"Тя е като кралица – никога не се оплаква и никога не обяснява", пише в. "Мирър". Това обаче не значи, че не влияе на младата двойка, която постоянно се обръща към нея за съвети. Родена на 2 септември 1956 г. в Охайо, Дория винаги е разчитала главно на себе си. Майка ѝ е медицинска сестра, а баща ѝ търгува с антики на битпазар, но печели малко, тъй като му е жал да се раздели с тях. Той умира нелепо на 82 г., като се спъва в каишката на кучето и си удря главата. След смъртта му дъщерята намира златни монети за хиляди долари, скрити из джобовете на дрехите му. Роднини твърдят, че е измамила сестра си при подялбата на семейната къща. Много преди това девойката вади хляба си сама и събира реколта под жаркото слънце за никакви пари. Тя е расово осъзната, макар да не е съвсем чиста афроамериканка. Още от гимназията, която завършва в Холивуд, участва в протести срещу расизма, разказва приятелката ѝ Дженифър Колдуел.

"Беше хипарка, сплиташе красиво гъстата си коса, винаги се носеше по модата и бе усмихната, остроумна и общителна. Искаше да постигне нещо в живота", добавя тя. Дория се гордее с черния си произход и припомня как прапрапрадядо ѝ се кръстил с името Мъдрост, щом го освободили от робство. Не може да забрави обидната случка, когато преди години возела с количка малката светлокожа Меган и я попитали дали е нейна гледачка. Бащата на Цветето, както наричат Меган, е Томас Маркъл, шеф на осветителите и фотографията във филмовите тв студия на Ей Би Си в Лос Анджелис, където през 1979 г. Дория започва работа като гримьорка. Той е известен в телевизията, има 2 награди "Еми" за сапунени опери. Бял е, дори русоляв, разведен, с 2 деца.

"Влюбих се в нея от пръв поглед", разкри наскоро бившият съпруг и разказа как след кратко бурно ухажване се венчал за нея с будистка церемония. Дория се грижи за двете си доведени деца – дъщеря и син. Меган се ражда през август 1981 г. През 1987-а, когато е на 6 годинки, родителите ѝ се развеждат, защото "все ме нямаше у дома, работех", казва Томас.

Но с бившата си остават приятели и той помага за годишната такса от $ 19 000 за елитното училище на дъщеря си. И майката на Меган работи здраво – иска да е финансово независима. Тя отваря ателие за дрехи, взема магистърска степен за социален работник в Университета на Южна Калифорния. Доскоро преподаваше йога на възрастни, откъдето е стройната ѝ фигура. Миналия септември я назначиха за главен изпълнителен директор и финансист на старчески дом в Бевърли хилс.

Когато внукът на Елизабет II се зажени за Меган, майка ѝ бе направо поразена – актриса с африканска кръв, при това разведена, да стане кралска снаха в Англия. На сватбата тя изглеждаше щастлива, макар и доста самотна в единия край на черквата, точно срещу кралицата, и сподели, че сред най-хубавите моменти за нея е била срещата с Елизабет II. Щом нещата с кралското семейство закуцаха, Дория сви устни и остана мълчалива. Но тези дни медиите цитираха свои източници, че е била сериозно загрижена за психическото състояние на дъщеря си, поощрила я с Хари да се преместят в САЩ, и когато това станало, си отдъхнала.

Днес редовно се вижда с децата. Когато е свободна, се грижи за малкия Арчи, а когато не е - говорят по телефона. Помощта ѝ е особено ценна сега, когато Меган чака второ дете.

"Тя е топъл човек, отлична готвачка, не е от тези, които търсят внимание и обсебват", казва пред "Сън" нейна приятелка. До сватбата на Меган на трапезата канеха и баща ѝ Томас, но откакто той се разприказва, позира за папарашки снимки и не отиде на венчавката, не са се виждали. Тогава до олтара невестата заведе принц Чарлз, който се държа много сърдечно не само със снаха си, но и с Дория. Говореше, че ѝ е голям фен.


В категории: Животът


Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 0
1
Коментара по темата
1.
Краси
13.03.2021 18:54:21
0
13
Голяма кучка и малка кучка промиха мозъка му и сега и двете живеят щастливо. Може и някаква магия да са му направили да го отделят така бързо от роднини и приятели.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Марта Евтимова е утвърден професионалист с над 20-годишен богат телевизионен опит Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Жана Бергендорф е значително променена  Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата В държава със слаби и превзети институции, като нашата, трябва да имаме коректни механизми срещу безумното вдигане на цените покрай влизането ни в еврото, категорична е тя Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна
Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... 23-годишната Оливия Корбиер получи мозъчен кръвоизлив, увреждане на белите дробове, счупен таз, нос и три фрактури на прешлена, когато падна от 5 близо в пропаст в Банско през март Какво се случва днес със синът на Ламбо Какво се случва днес със синът на Ламбо Днес младото момче вече е пораснал мъж, който определено има с какво да се похвали Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори