×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дружеството на бургаските художници може да фалира заради Графичната база


Дружеството на бургаските художници може да фалира заради Графичната база
Бургаските художници искат да стопанисват Графичната база в Морската градина съвместно с Общината
13 Февруари 2021, Събота, 14:03 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Председателят на ДБХ Добрин Вътев предлага конкретни мерки за разрешаването на огромен проблем на ОбС Бургас

 

 

Дружеството на бургаските художници може да фалира заради Графичната база „Тодор Атанасов”, става ясно от писмо на председателя Добрин Вътев до Общинския съвет.

Скулпторът информира, че ковид кризата е оказала тежко въздействие върху и без това трудното стопанисване на базата в Морската градина. Комплексът от години е отдаван от ОП „Спортни имоти” на ДБХ, а месечният наем е 400 лева. Винаги художниците са имали проблем с плащането му, а локдаунът ги е поставил в практическа невъзможност да са коректни към общинското предприятие. Към днешна дата натрупаните задължения са около 5 хил.лева.

Кончината на дългогодишния и многоуважаван ундрукер Георги Велков, който издъхна на 20 септември м.г. създала още повече проблеми, защото процесът на обучение на студентите от филиала на Националната художествена академия в Бургас бил затруднен, подчертава Добрин Вътев.

Дружеството на бургаските художници от своя не може да осигури средства за отпускане на щат за нов печатар и заради това се нуждае от подкрепата на Общината. Освен това базата вече е в окаяно състояние.

„Това е емблематично място за Бургас и трябва отново да се превърне в културен оазис за гражданите, гостите на града, художници, студенти и ученици. Ако се прави ремонт може да се създаде арт пространство, тип лятна галерия, в общото помещение и двора на Графичната база”, предлага Добрин Вътев.

Конкретните му идеи за Графичната база са – прекратяване на досегашния договор за ползван, сключен между ОП „Общински имоти” и Дружеството на бургаските художници, извършването на ремонт на базата, сключването на нов договор за съвместна дейност с Община Бургас, по който ДБХ не дължи наем, осигуряването на две щатни бройки за ундрукер и уредник и изготвянето на цялостен продукт в областта на културния туризъм.

 

 


В категории: Бургас


Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
15
Коментара по темата
15.
Ти да видиш
14.02.2021 00:53:19
1
7
Крайно време е бургаските художнци да празнуват личните си празници по ресторанти и кръчми като всички хора,а не в двора на графичната база!
14.
Бай Ганьо
13.02.2021 23:50:50
7
3
Уважаеми специалисти-коментатори, някой от Вас, чувал ли е думи като КУЛТУРА, ИЗКУСТВО, ДУХОВНОСТ, ПРОСВЕТЛЕНИЕ, ОБРАЗОВАНИЕ & Co ?.?
13.
Бургазлия
13.02.2021 20:07:20
3
8
Тоя шибалник поне да го узаконят и му сложат червените фенери
12.
Българин
13.02.2021 20:05:52
3
6
Да идат да рисуват банкянския тъпан как строи пътища, тръби , он харно плаща
11.
Старите Нрави
13.02.2021 18:09:29
1
11
Забуна от десетилетия го е обърнал там на бащиния. Дайте я тази база на някого, който да я превърне в културно средище.
10.
ало АДМИНИСТРАТОРА
13.02.2021 17:25:25
1
4
ЗАЩО ПРЕМАХНА КОМЕНТАР №3 БЕЗСЛЕДНО ??????????ТОВА Е ПРЕСТЪПЕН ПРОИЗВОЛ !!!!!!!!!ПРАВОТО НА СВОБОДНО МНЕНИЕ Е ЗАЩИТЕНО ЧРЕЗ ЧЛ39/1/ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА И ЛИСАБОНСКИЯ ДОГОВОР !!!!!!!!ВСЯКАКВИ """ВАШИ""ПРАВИЛА ПРОТЕВОРЕЧАШИ НА ВИСШАТА ПРАВНА НОРМА ЧЛ39/1/СА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ!!!!!!!!!!!ВЪПРЕКИ МНОГОКРАТНИТЕ НАПОМНЯНИЯ НЕ ЗАЧИТАТЕ ЗАКОНА И НЯМАТЕ РЕСПЕКТ ОТ ПРОКУРАТУРАТА!!!!!!!!!
9.
Прави са хората
13.02.2021 16:06:56
3
9
Трябва да им се даде. Иначе тоя безплатен шибалник няма да го има. А от там изкуството ще изчезне.
8.
Гочето
13.02.2021 15:57:51
3
19
Нали са теорци. Да продават творби, ако някой им ги купи и да сиплащат наема. Народът гладува и мре, ние базата, наема и ремонтитеда им плащаме. Въобще бургаските творци много са се наели. Имат си ателиета, да творят и се събират там. Като им видиш последното творение, което са изтипосали на Морска гара да им завидиш на самочуствието.
7.
Моля???
13.02.2021 15:51:10
4
21
Всяка вечер лятото минавам оттам. Сушат се чаршафи, хавлии и едни мъже пляскат карти и лочат бири. То културен туризъм, то чудо! Хрантутим пришълци от цяла България да идват без пари на курорт, а една графика не сме видели да нарисуват!
6.
бургаски
13.02.2021 15:45:27
3
16
e, язък, хубави купони ставаха там
5.
spas
13.02.2021 15:34:25
3
22
Още едни търтеи на общинска издръжка.

Да освобождават базата и да дигат гълъбите ..
Тези са научени само да искат и да взимат ..
4.
gradski
13.02.2021 15:24:55
3
25
Айде пак на безделници да даваме... Цяло лято са опънали суфрите отпред а сега реват.. Ми да вземе им гласуваме и пиенето да им го купуваме.
3.
Много сте мазни бе художниците
13.02.2021 15:00:45
3
25
Вцентъра имот ремонт общината !Сега пак ремонт –близо милион преди няколко години!Там никой нито влиза нито излиза а вътре се виждат легла !Ние гражданите не сме съгласни да ПЛАЩАМЕ !Общината да го дава на някой който ще го поддържа и ще внася в общинския бюджет!
2.
Бургас
13.02.2021 14:37:04
3
18
Всеки иска да се възползва от този ковид, само работещите никой не ги пита как са, а само ги доят за данъци, сини и зелени зони и още и още. Ще им кипне на хората и тогава господа управляващи жална ви ..... .
1.
Бургас
13.02.2021 14:37:02
3
19
Всеки иска да се възползва от този ковид, само работещите никой не ги пита как са, а само ги доят за данъци, сини и зелени зони и още и още. Ще им кипне на хората и тогава господа управляващи жална ви ..... .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори