×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатът Петър Кънев от БСП иска изчистване на "мъртвите души" от изборните списъци?


Депутатът Петър Кънев от БСП иска изчистване на "мъртвите души" от изборните списъци?
Активната регистрация на избирателите е политическа дъвка, но е възможно да стане през тази година, каза бургаският депутат инж. Петър Кънев
29 Януари 2021, Петък, 08:31 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

През тази година е удобно да започне това, като се направи регистър на избирателите, каза той

Възможно ли е изчистването на изборните списъци от т.нар. "мъртви души"? През тази година е удобно да започне това, като се направи регистър на избирателите, каза в „Тази сутрин“ по бТВ депутатът от БСП инж. Петър Кънев.

„Активната регистрация на избирателите е болната тема. Това е една политическа дъвка на всички избори. Вече 15 години съм в политиката и не е имало нито един път преди избори да не се повдигне този въпрос. Най-интересното е, че проф. Михаил Константинов каза, че е готов да използва тези избори, за да започне активната регистрация. Ние от БСП това го предложихме през 2017 г., но не се прие. Сега изведнъж се дава заден ход“, добави той.

„Въпрос на технология е как ще се гласува на предстоящите избори и дали хората, които са под карантина, дали ще участват в изборния процес. Това, което се прие вчера в парламента, е нормално“, подчерта депутатът. 

Ние имаме определени претенции за начина на гласуване, добави той.

„Нашите предложения бяха поправките да влязат в Избирателния кодекс, а не в Закона за извънредното положение, защото той ще важи още няколко месеца, а ни предстоят и президентски избори. Това бе причината за споровете, но скандалът вчера стана по друга линия – за това какво правят преходните и заключителните поправки по Закона за хазарта в Закона за извънредното положение“, заяви Кънев.

„През последните две години това се превърна в практика на управляващите. Вкарват абсурдни предложения“, добави той.

„Като председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в парламента почти нямам заседание и закон, в който да в преходните и заключителните поправки да не е вкарано нещо такова“, подчерта депутатът. 

„От 373 законопроекта, внесени от Министерския съвет, 104 са ратификации, т.е. останали са около 260 закона. В същото време народни представители са внесли 426 закона. Това е пълен абсурд. Министерския съвет бяга от своите задължения и чрез депутати, избягвайки оценката за въздействие и общественото обсъждане, вкарват закон след закон и те обикновено са или преходни и заключителни, или цели закони. Това не е нормално“, коментира той.

Петър Кънев коментира и мерките срещу кризата, породена от пандемията от коронавирус. 

„Има мерки, които проработиха. 60/40 действа дотолкова, доколкото влязоха едни пари в бизнеса. 800 млн. лева до момента се дадоха. Моето предложение бе да са 80/0 или както е в други държави 90:0, но да е на нула, защото когато затваряш един бизнес, да искаш осигуровки не върви“, добави той.

„Решението за малките грандове бе добро, но много малко хора успяха да се възползват. Въобще бе сбъркана логиката на гаранциите на Българската банка за развитие. Отделиха се 700 млн. лева. До момента гаранции са дадени само за 150 млн. лева. Не се прецени, че банките са заринати с пари и гаранциите на ББР въобще не им трябват“, подчерта Кънев. 

„Туризмът, ресторантьорството и транспортът бяха най-силно засегнати от кризата. На собствениците на заведение, които вчера протестираха под нашите прозорци, трябва да се обясни, че няма проблем административно да се приложи това, което предлагахме преди 6 месеца и в цяла Европа е прието“, добави той.

„Вижда се какви са приходите на даден обект за януари миналата година и 20% от тях веднага се изплащат. След като си казал, че заведенията няма да работят до 1 март, трябва да му платиш и за февруари. Не виждам какви са проблемите това да не стане“, заяви червеният депутат. 

„Пари в момента има. Лозунгите на Меркел и на Кристалина Георгиева са „харчете“. В момента трябва да се помага. Печатат се 3 трилиона евро“, добави той.

„Ние винаги сме готови за избори. Когато се редят листи, има напрежение във всички партии“, изтъкна Кънев. 

„Рано е да се каже дали БСП ще застане зад президента за втори мандат. Електоратът ни хареса Румен Радев“, добави той.

На въпроса дали ще е в листите за предстоящите избори бургаският депутат отговори с „ще видим“. 




Флагман.БГ Вдигат паметник на гларуса във Варна Вдигат паметник на гларуса във Варна 23/05/2024, Четвъртък 16:54 0
Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 1
8
Коментара по темата
8.
От бургас
29.01.2021 13:20:38
2
3
Направете отчет за дейността си
Градът и някои комплекси потънаха в мръсотия.на много места бараки.бургас е много скъп град,а няма икономика и работни места.искаме нови и дейни хора.
7.
Няма да стане
29.01.2021 13:04:09
2
3
Как иначе ГЕРБ ще печели изборите и ще си вкарва патерици в парламента!Примери:ОП(ограда и паспорти),Марешки,торбата Сашо Йорданов за евродепутат и т.н.
6.
До 5
29.01.2021 09:38:57
3
4
Хората ги мързи да гледат и да гласуват. Ти искаш да се регистрират преди това. Активноста ще падне още повече.
5.
БГ избори - ташак
29.01.2021 09:35:12
0
8
Ами направете я тази активна регистрация, какво само плямпате!
4.
Freeman
29.01.2021 09:19:55
1
10
Никоя от партиите на власт (ГРОБ, ДПС, МВРО, Атака) няма изгода да махне мъртвите души, защото могат да ги ползват и разпределят помежду си както им отърва.
3.
Проблем
29.01.2021 09:06:39
3
5
Като умреш се махаш от листата. Така , че няма как дори да се съживиш че да гласуваш. Плюс това за четери/пет години колко активни гласоподаватели умират че да имат статистическо значение в подобна конспирация? Нелогично е.
2.
!!!!!!!!!!!!!!!!
29.01.2021 08:56:12
3
11
Може но никой от вас не иска. Защото ще се окаже, че няма да имате и 20 % процента гласували общо за всички ви, като премахнете мъртъвците. Вие всички сте прогонени от българския народ и сте нелигитимни.
1.
Възможно е
29.01.2021 08:39:24
2
13
Само да има желание и воля за това. Но като оставим добрите пожелания, това няма да се случи скоро. Който и да идва на власт, схемата е все една и съща. Всички знаят как се манипулират избори, но ни играят театър на враждуващи партии, а всъщност те са от партията на парите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас Партии в България няма, те са търговски дружества, които целят само едно - търговия с власт и влияние, каза лидерът на Коалицията Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша Скандалът започна, след като преди дни собственикът им обяви, че и последният работещ доскоро лифт на Витоша- Симеоновският, окончателно спира работа Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стойчо Ст. решил да сложи край на живота си  Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори